ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Земјотрес почувствуван во охридско
btn_textsize_sm.gif
icon_at_textsize.gif
btn_textsize_lg.gif

Земјотрес со јачина од 4,4 степени според Рихтер е почувствуван денеска во 14.59 часот во регионот на Охрид. Епицентарот на земјотресот е на 20 километри североисточно од Охрид, во околината на Белчишта.
Земјотресот кој траеше неколку секунди ги вознемири охриѓани.
Инаку серија земјотреси пред околу еден месец беа регистрирани во охридското подрачје со епицентар на Илинска планина, при што беа оштетени поголем број објекти во повеќе села во општина Дебрца.
zemjotress.jpg

--- надополнето: 7 јули 2012 во 15:32 ---
Исусе, тоа само ти го знаеш.

како можам да се мерам со овој гение ;), за се има одговор и за се има решение :pipi:

Не беше ништо страшно земјотресов....иако беше 4,4 степени по рихрет траеше само 2-3 секунди.

Едно време почвам да се нишам, мислев дека ми се слоши од сонцето...и сега ова го глеам :pos:

Абе матер да му ебам,по цел ден сум дома,па ни еден да не сетам,Мислам стварно....

Некоj почувствувал ли го е?
Земјотрес со интензитет со 4,6 степени според Европската макросеизмичка скала, денеска околу 14.50 часот чиј епицентарот бил во бугарскиот град Перник, одалечен 21 километар од Софија, е почуствуван и во Македонија.
http://www.plusinfo.mk/vest/49465/Zemjotres-vo-Bugarija-pochustvuvan-i-vo-Makedonija

Целио ме затресе -_- Со се стол... конечно и ја да осетам, јако беше чуството :eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom