Земјотрес од 8.8 степени во Чиле

• Креатор на темата Креатор на темата Incognito
  • Време на започнување Време на започнување
Неќам да ве паничам ама 1960 имало во Чиле земјотрес ( многу јак ) после 3 год исто така имаме земјотрес во Скопје.

Пред три години дедо ми забораи да му стаи цимет на сутлијашот и се му тргна наопаку, керови му ги заклаа кокошките. Пред некој ден истиот човек (дедо ми) пак забораи да му стаи цимет на сутлијашот и сеа почнавме да ставаме плексиглас околу кокошарникот заради превенција.

Edit: Као тргнало ќе не срози господ, можда не 2012, али кај и да е. :toe:

Oficijalno 300 mrtvi.Pretsedatelkata na Chile go opisa zemjotresot kako katastrofalna nepogoda.Chile e seizmicki aktivna zemja.

Пред три години дедо ми забораи да му стаи цимет на сутлијашот и се му тргна наопаку...
Поѓаволите сутлијаш без цимет!.... па како на човек нема да му тргне наопаку.

Баш ме интересира што ќе кажете сега за она дека човекот сам си ја кова судбината и дека има слободна волја? Да ли мислите се уште така, или оние кои мислеа така ова ги потсети дека човекот нема слободна волја?

Цунами само со подводна нуклеарна експлозија, многу ретко од земјотреси.
Не верувам дека ќе дојде до цунами.
И 2004 во Индонезија беше нуклеарна експлозија?!

Баш ме интересира што ќе кажете сега за она дека човекот сам си ја кова судбината и дека има слободна волја? Да ли мислите се уште така, или оние кои мислеа така ова ги потсети дека човекот нема слободна волја?
Каква врска има слободната волја со природата?

И 2004 во Индонезија беше нуклеарна експлозија?!

Каква врска има слободната волја со природата?
glupo prasanje. Pa covekot e del od prirodata i nema slobodna volja ako ne moze da izbira a ovie luge nemaa izbor.Се случува и тоа е тоа. Нема бегање samiot si kaza taka da ete kaj e vrskata.

3 zemjotresi na razlicni lokacii za 24 sati...

Глеј на CNN да видиш колку земјотреси имало после тој 8,8 степшени.Ако мислиш 3 така појаки ондак добро а секакви имало ептен,15 во најмала рака се.

Поѓаволите сутлијаш без цимет!.... па како на човек нема да му тргне наопаку.

А, дали имаш информација дали е точно на истото место потресот за да лоцираме точно и кај нас кај ќе не срози. Ако е поисточно можда ќе пукне накај Кратово недај боже.

Нека не се смеат Американците зошто прашање на време е кога Калифорнија ќе ја погоди слично вакво.

А, дали имаш информација дали е точно на истото место потресот за да лоцираме точно и кај нас кај ќе не срози. Ако е поисточно можда ќе пукне накај Кратово недај боже.
Временски е точно, е сега дали е точно местото и сл. тоа не знам, јас само како во некое сценарио на кодот на земјотресите

glupo prasanje. Pa covekot e del od prirodata i nema slobodna volja ako ne moze da izbira a ovie luge nemaa izbor.Се случува и тоа е тоа. Нема бегање samiot si kaza taka da ete kaj e vrskata.
Имаа избор, како не, знаат какво подрачје е тоа, место каде што има замјотреси, едноставно можат да се иселат оттаму. Тоа е избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom