Зелено, недозреано овошје - јадете ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Samaramon
  • Време на започнување Време на започнување

Samaramon

¤ ξωટ ¤
Член од
17 декември 2005
Мислења
1.081
Поени од реакции
18
Локација
Штип
Веб-сајт
www.facebook.com
Дали јадете овошје додека е сеуште зелено (недозреано)?
Јас искрено, го обожавам! Не е којзнае колку здраво, ама едноставно обожавам да си наберам од некое дрвце зеленка сливка, бадеми, кајсии.... мх мх мх!
Како дете живееф во маало што имаше многу овошни дрвца, па ми стана навика и задоволство да ги јадам плодовите додека се сеуште зелени.
Дали сте пробале?

п.с. Ми текна да ја отворам темава откако си набрав 3-4 зелени бадеми од дрвото под мојот почитуван прозорец.

Ги сакам оревите зелени, млади :) А иначе имат овде Охрид едни ко сливи* ПЕТРОВКИ ги викаме.
*всушност и сливи и се :)

Јас па овошјето го сакам зрело, пред скапување.

Не сакам баш недозреано овошје ама кајсии зелени ми се омилени..

Не баш ама како мала во маалото се качувавме по дрва и беревме разни плодови па макар биле и зелени. Обожавав зелени сливи со сол. :)

Кисела петровка со сол јадев ко мала , а иначе не сум толку по недозреано овошје, ги сакам сочни ама не меки:)

Хм, само оревите зелени односно млади ги сакам. Останатото сакам да е зрело, ама баш на почетоткот на зрелоста (исто како рагаца сочно, ама не меко, нешто накај тврдо да биде). :z\:

Скулгрл напиша:
Јас па овошјето го сакам зрело, пред скапување.
И јас така!!! Банана пред скапување на пример ммммм....

МАкар да како помала сум берела зелени сливи еден куп, али никогаш не сум јадела!

Не баш ама како мала во маалото се качувавме по дрва и беревме разни плодови па макар биле и зелени. Обожавав зелени сливи со сол. :)

Кисела петровка со сол јадев ко мала , а иначе не сум толку по недозреано овошје, ги сакам сочни ама не меки:)

Аманте бе со сол ли?:nesvest: :)

Многу ги сакам зелените сливи и кајсии,онака краситки...за мерак
Инаку овошјето го сакам кога е убаво созреано, да не е тврдо!

Само ова:
greenapplesq6.jpg

Па сепак повеќе сум по зрелото овошје,зеленото некако не ми прави многу мерак.

Бананите ги обожавам недозреани :je:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom