Здравје или знаење (школо)

• Креатор на темата Креатор на темата Mamba.
  • Време на започнување Време на започнување
Гарант твојот професор никогаш не се соочил со нешто поголемо од настинка чим рекол вакво нешто.

Мое мислење е дека здравјето е пред се'. Пример знаеме каков е Стивен Хокинг, има енормно знаење, но што ќе му е тоа знаење кога не може самиот да си земе за јадење, кога не може самиот да оди до тоалет... Така што јас мислам дека би ми било подобро да сум здрав и да можам да се смеам, да уживам, да играм фудбал, кошарка и така натаму, отколку да имам знаење, а да не можам да ги правам овие работи. Мислам дека животот не е само до тоа знаење добиено во образованието, животот е нешто повеќе од тоа...

здравјето пред се.-алкалоид скопје!
решена дилемата.

Според мене подобро е да имаш здравје.
Има многу луѓе кои се без факултет па и без средно ама преживуваат и си ги хранат семејствата.
Да не мислеше на мане. Точно, си ранам три семејства,јас си знам како.
Јас немам факултет,ниту пак полно средно училиште.
Ама немам ни здравје. Денес ми дадоа некој лекови;(болести имам 300 + уште некој)
и ги шетам аптеките цел ден, за на рецепта го нема лекот, а за пари го има. (Зегин).
Значи здравје,немаш, ама види и пари ако немаш е готов си за кратко време?

шо мислите, шо е подобро да си глуп или стар?

без здравје, не си ништо поразличен од растение.

закован си дома и вегетираш

Најди некој црнец да му го расцепи гзот на професорот и прашај го дали му било подобро кога му бил здрав или отпосле кога се стекнал со знаење??:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom