Збогум НАТО, збогум ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
pa drago mi e na moment sho svativme, zasho vo EU nema da ide Makedonija pomegu drugoto, inache jas lichno go neam toj EU sindrom na krstonosnite vojni, sho go vlechat od minatoto, toa e mesto na masonite, papata i arievcite, za mene povishe se fer muslimanite i zasluzuvaat so site luge vo EU kako teritorijalna zaednica, otkolku Grchishtana Bugarishtanana i ostali gamadi, sho ni stavaat dopolnitelni sopki za vlez-odnosno bi ziveel so chovek sho me poshtue i sho me saka a ne so licemeri, sho samo gledaat da si go zadrzat grabnatoto od Makedonija od porano

nazalost toa e vistinata zasho RM nema da vleze vo EU, inache kako Makedonija-Makedonija ne predstavuva opasnost za EU na nieden plan, ne najmalce zasho znaat deka Makedonija e neizbezen del od Evropskoto poteklo, ali u monentot ne im odgovara da zazemat takov stav

Уште не си влегол во транзиција

Уште не си излегол од транзиција сирот ти, ама и нема да излезиш со тој ум уште години по ред со твоите сопартијци а тоа ќе ви дојде до ак :helou:

подобро збогум нато збогум еу него збогум МАКЕДОНИЈА

Значи како што читам, патриоти кои што ја напуштиле државата за да имаат подобар живот, подобри приходи, да не мораат да крпат, не советуваат нас дека ние уствари можеме да си гризнеме од мудава, и да се дистанцираме од целиот свет и да крпиме за леб. Фала ви на утехата и подршката патриоти наши мили.

Деца од 15 години, кои што од политика знаат само тоа што ќе го прочитаат на форум или слушнат на вести, кои што сеуште живеат на грб на родителите, маваат груди за дистанцирање од целиот свет демек не сакаме ние НАТО, ми е гајле на мене што и како ќе јадам, се додека тато купува и плаќа.

Луѓе кои што сеуште се лажат себеси за словенска унија, одбиваат ЕУ и НАТО дека таму ќе ни го сменат името, а само да потсетам дека ФИРОМ ни е последица БАШ од таква словенска унија. Не ни сакам да навлегувам во минатото и кои други штети ги имаме од таква словенска унија.

Збогум НАТО, Збогум ЕУ.
Многу лесно звучи кога зимаш плата во евра, кога тато купува за јадење, и кога друг ти ги плаќа сметките. Реалноста е тешка за разбирање, како што и нема да го разберете постов. Ко ве дрибла.

Значи како што читам, патриоти кои што ја напуштиле државата за да имаат подобар живот, подобри приходи, да не мораат да крпат, не советуваат нас дека ние уствари можеме да си гризнеме од мудава, и да се дистанцираме од целиот свет и да крпиме за леб. Фала ви на утехата и подршката патриоти наши мили.

Деца од 15 години, кои што од политика знаат само тоа што ќе го прочитаат на форум или слушнат на вести, кои што сеуште живеат на грб на родителите, маваат груди за дистанцирање од целиот свет демек не сакаме ние НАТО, ми е гајле на мене што и како ќе јадам, се додека тато купува и плаќа.

Луѓе кои што сеуште се лажат себеси за словенска унија, одбиваат ЕУ и НАТО дека таму ќе ни го сменат името, а само да потсетам дека ФИРОМ ни е последица БАШ од таква словенска унија. Не ни сакам да навлегувам во минатото и кои други штети ги имаме од таква словенска унија.

Збогум НАТО, Збогум ЕУ.
Многу лесно звучи кога зимаш плата во евра, кога тато купува за јадење, и кога друг ти ги плаќа сметките. Реалноста е тешка за разбирање, како што и нема да го разберете постов. Ко ве дрибла.

Како прво и прво фиренцата FYROM ни обезбеди сопствена и независна држава во 92ра по која симпатизерите на Пиноче плукаат и не го признаваат успехот, никаква последица не трпиме ни трпевме со фиренцата него лаењето на квази патриотизмот од ДПМНЕ. А што се случува кога една земја се приклучува во НАТО и ЕУ членство може да се види по Словенија и Бугарија...веќе одамна не заминаа на инфраструктурен план и инвестиции како и далеку подобри услови за живот во споредба со нашиве мизерни.Плус секоја земја членка на ЕУ добива пристап до меѓународниот монетарен фонд да користи пари за градење и целокупна реконструкција на цел државен инфраструктурен план ама тоа неможат портокаловите да го сватат или пак го сваќаат па ги оправдувам што не им треба Европа пошто тие пари од меѓународниот фонд се контролирани од таму па неможе да крадат туку ќе одговараат за најмал денар украден а во изолирана земја и во тоталитарна држава како моментално нашата лесно се кради и се обогатува на сметка на народот :tapp:

Како прво и прво фиренцата FYROM ни обезбеди сопствена и независна држава во 92ра по која симпатизерите на Пиноче плукаат и не го признаваат успехот, никаква последица не трпиме ни трпевме со фиренцата него лаењето на квази патриотизмот од ДПМНЕ. А што се случува кога една земја се приклучува во НАТО и ЕУ членство може да се види по Словенија и Бугарија...веќе одамна не заминаа на инфраструктурен план и инвестиции како и далеку подобри услови за живот во споредба со нашиве мизерни.Плус секоја земја членка на ЕУ добива пристап до меѓународниот монетарен фонд да користи пари за градење и целокупна реконструкција на цел државен инфраструктурен план ама тоа неможат портокаловите да го сватат или пак го сваќаат па ги оправдувам што не им треба Европа пошто тие пари од меѓународниот фонд се контролирани од таму па неможе да крадат туку ќе одговараат за најмал денар украден а во изолирана земја и во тоталитарна држава како моментално нашата лесно се кради и се обогатува на сметка на народот :tapp:

Референцата ја добивме покасно од 92ра, така да констатацијата дека референцата ни даде независност не ти држи вода. Ист си како портокаловите, пљукаш по тие што имаат спротивен став од твојот. Факт е дека нашите политичари не сакаат да не видат во НАТО и ЕУ, дека нема да можат да крадат, ама жалосно е што народот е отруен по партиски бои, поделен и има ставови како некои тука, па и твојот. Не пљукај по партии, партиите се само гласот на народот. Твојот и мојот глас. Ако партиите не чинат, ние сме ги изгласале. Сфати го тоа еднаш засекогаш. Ако сакаме партиите да се сменат, треба ние да се смениме.

Референцата ја добивме покасно од 92ра, така да констатацијата дека референцата ни даде независност не ти држи вода. Ист си како портокаловите, пљукаш по тие што имаат спротивен став од твојот. Факт е дека нашите политичари не сакаат да не видат во НАТО и ЕУ, дека нема да можат да крадат, ама жалосно е што народот е отруен по партиски бои, поделен и има ставови како некои тука, па и твојот. Не пљукај по партии, партиите се само гласот на народот. Твојот и мојот глас. Ако партиите не чинат, ние сме ги изгласале. Сфати го тоа еднаш засекогаш. Ако сакаме партиите да се сменат, треба ние да се смениме.

Поради фактот дека СДСМ учи од грешките од минатото а ДПМНЕ не или влегува од грешка во грешка која од која по колосална останува фактот дека ДПМНЕ и портокаловите никогаш нема да се сменат освен ние како СДСМ не ги смениме и не им го дотераме умот :helou:

Поради фактот дека СДСМ учи од грешките од минатото а ДПМНЕ не или влегува од грешка во грешка која од која по колосална останува фактот дека ДПМНЕ и портокаловите никогаш нема да се сменат освен ние како СДСМ не ги смениме и не им го дотераме умот :helou:
Единствено што треба да дотерате вие е вашиот паразитски гас во затвор. Македонскиот народ не е толку глуп да гласа за предавници. И веќе ви е кажано. Не победи ВМРО зашто се тооолку добри туку поради исклучителната неспособност на твоите.

подобро збогум нато збогум еу него збогум МАКЕДОНИЈА
Makedonskiot narod nikogas nema da ja predade Makedonija.A saka da bide del od NATO i EU zosto nikoj nema da moze bez sram da donesuva zakoni preku nok i toa na nivna steta,na steta na rabotnickite prava i da voveduva novi pravila na igra.Dobi VMRO DPMNE na izborite sega,mozebi i ke dobie i na drugi idni izbori,no toa ne i dava za pravo da go koci demokratskoto pravo na sekoj graganin(a takvo e mnozinstvoto) vo Makedonija koj se izjasnil deka saka negovata sakana tatkovina da ja vidi vo EU i NATO.Vo ovie organizacii ima drugi pravila na igra za koi moze da zboruvaat poupatenite.

He,he...sekogas e najbitno da se dogovoris za premisite...t.e. ako zboruvame za avtomobil da se dogovorime sto podrazbirame pod poimot : avtomobil..:)
Znaci ...: ZBOGUM NATO,ZBOGUM EU... bese inspirirano so PRIZNANIETO na Gwujo deka NEMA NATO, NEMA EU...dodeka ima Grcija..!!!!! duri i silna i mokna( sic) Grcija....!!
A bidejki Grcija KE IMA i bidejki nie NEMAME NAMERA DA STANUVAME PATAGONCI VO PATAGONIJA....ostanuva da im kazeme FALA... :)..na zeskata zelba na NATO-ovcite i EU pedofilite da ne vidat megju sebe.....ostrizeni....
E sega..bidejki site prikazni za PRERODBATA na Makedonija se baziraat na pretpostavkite deka so vleguvanje vo NATO i pocnuvanje pregovori so EU ke pocnat da tecat PARI, koi masovno im se vetuvaat na FYR-ovcite...ostanuva da se prasame ..: a sto sega....???
Ima li plan B???? Plan za STO AKO ????
Poznato e deka sekoj pameten glusec ima dva kapidzika na toa svojata gluvcecka dupka, no bidejki se vide sto fela se prethodnite "vladeteli", a i so site dosegasni dejanija ni Gwujo ni bilokoj od Gwujovistive pokazal bilo kakov trag na kapaciteti na eden PAMETEN GLUSEC ostanuva da se krstime i da se molime Bog sepak da gi saka budalite.....
Toa bese Rimz odprilika namerata......:)
Ne da se sol um i i siti od daleku....takvite ni na forumi ne idat...nemaat vreme od praenje pari, nesto sto na zalost vo MKD ne e poznato kako kategorija...:)

Toa bese Rimz odprilika namerata......:)

Горе доле те разбирам. Датата од кога е темата објаснува многу подобро што сакаше ТИ да кажеш со темата. Тоа што се кажува на темата од другите е друга работа. Тоа е работата. Нема план Б....нема ни да има. Ever!

Абе детски муабети, ќе сме правеле сојуз со Русија, со Кина, Шангајска група, ова она...

Абе нема ЕДЕН сериозен политичар во МАКЕДОНИЈА што ќе му рече ЧАО на АМЕРИВЕ.

НЕМА, НЕ ПОСТОИ...

Дури и ебиветровци како Страшо Ангеловски нема да го направат тоа!!!

Затоа деца земете учете и ни си прајте со умо бајрам...

А за тие постарите (го нема El Cid последно инаку ќе беше прв во оваа тема) југославија се распадна, ја нема повеќе, нема Тито, Сталин, Мао Це Тунг...

А за тоа србоманите што си летаат со умот со Русија, умре Милошевиќ и тоа во Хаг, и Шешељ е таму, а сега и Караџиќ, и на Србиве му дојде умот, па победи Тадиќ и со бараат чарето на запад...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom