Збогум „Чичко Стоилко“ и компанија

• Креатор на темата Креатор на темата Таруно
  • Време на започнување Време на започнување
Само таа или и уличките позади Универзална со кратери каде ги оставив тркалата на неколку пати?

За ул. 29 ноември знам сигурно дека ќе биде со зонско паркирање (таа од партизанска до к. тек), за другиве не знам... Ако бидат и другите, тогаш најубаво е да се иселат жителите од тој дел :)

1000 згради направија околу универзална, а ниту една го нема решено проблемот со паркингот. Таму проблеми со паркирање имаше и пред 20 години кога вкупно беа 3 згради, а не пак сега...

Грешиш Цитро. Работите што се за менување никој не ги руга ниту па ќе тагува за нив. Зошто никој не се побуни за стадионот? Па фала Богу дека тоа беше добра градба. Секако дека нема кој да би плачел ако се замени универзална со некоја многу подобра и поубава сала ама да е добро изработена а не на две на три.
Прави разлика помеѓу таква градба и нешто што на скопјаните им е при срце и го носи духот на старото Скопје, па сега некој се решил да ја руши за кур ќејф.

Ама реков, без навреда, вие што не сте од Скопје никогаш нема да сфатите зошто тие места и градби се сентиментални за нас.

За мене не е. И за моето друштво не е. Значи - за одредени Скопјани е. И ако моменталните сопственици на Чичко Стоилко сакаат да продолжат со бизнисот - можат, само ќе се лоцираат на друго место во Центар и никому ништо.

Има и други работи кои не одговараат на Скопје, како зградата на ЕВН, Соравиа исто така, како и (не сум сигурна како се вика) зградичето каде што е сместена 69.

Добро, знаеме дека за друштвото твое не е :icon_lol: Ама како што гледаш од темава, колку сте тие што не ви одговара, 3-4ца наспрема дваесетина?
--- надополнето: Oct 28, 2011 10:08 AM ---
За ул. 29 ноември знам сигурно дека ќе биде со зонско паркирање (таа од партизанска до к. тек), за другиве не знам... Ако бидат и другите, тогаш најубаво е да се иселат жителите од тој дел :)

1000 згради направија околу универзална, а ниту една го нема решено проблемот со паркингот. Таму проблеми со паркирање имаше и пред 20 години кога вкупно беа 3 згради, а не пак сега...

Вториов пасус твој е она што го зборам, секаде градат згради а не разгледуваат опција за паркинг и после трупај коли. Улицава моја паркиралиште стана зошто изградија зграда каде што порано имаше куќа а улицава не сакаат да ја пуштат и да се ослободи простор кај зградата затоа што тој што треба да го обесштетат им е сопартиец :tapp:

Па ако изградат нова, поголема концертна сала тоа би било супер. И не мислам дека би го нарушило духот на Скопје. Напротив, ако таа најавена градба исполнува некои основни естетски критериуми...
Но што правиме ако тука изградат уште еден понов, поголем, посовремен трговски центар, тинекс на пример?

Предвидено е градење на нова концертна сала.
Нема да биде изградено ништо друго.
Всушност, мислам дека сама Универзална нема да се руши, туку само ќе се изгради друга сала на друга локација. Ова е моја претпоставка, не сум сигурна.
--- надополнето: Oct 28, 2011 10:12 AM ---
Добро, знаеме дека за друштвото твое не е :icon_lol: Ама како што гледаш од темава, колку сте тие што не ви одговара, 3-4ца наспрема дваесетина?

Вториов пасус твој е она што го зборам, секаде градат згради а не разгледуваат опција за паркинг и после трупај коли. Улицава моја паркиралиште стана зошто изградија зграда каде што порано имаше куќа а улицава не сакаат да ја пуштат и да се ослободи простор кај зградата затоа што тој што треба да го обесштетат им е сопартиец :tapp:

На форумов е сосема ирелевантно кој што мисли, има луѓе кои не сакаат да пишуваат на темите, меѓу другото.
Можам јас да мислам вака, а во реалноста да се собере маса народ пред Стоилко и да не дозволуваат рушење.

Јас кажав - до сега кај што се урнаа трафики имам забележано мн попаметни работи.

Ќе видиме што ќе биде тука, но во секој случај ќе биде подобро од купиштата ѓубре, кои вие како совесни граѓани и верни јадачи во Стоилко, не ги фрлате кај што им е место.

Не можам а да не вмешам политика.

Во последно време партиските членови не ги обединува идеологијата само, туку и архитектонскиот вкус.

Требаше проблемот да се реши со "катната гаража" која е изградена на паркингот на Универзална, но...

Отидовте предалеку со темата, сепак.

Универзална и други ствари - во архитектура подфорумот. Тука се збори за Чика Стоилко.

Не можам а да не вмешам политика.

Во последно време партиските членови не ги обединува идеологијата само, туку и архитектонскиот вкус.

Исто е во повеќето партии, Кинг, и во оние кои се лупаа во гради за криминалот на одредени телевизии, луѓе итн. а се ,неопределени,. Таква ни е земјата.
Јас сум партиски член па има работи кои ми се грди во Скопје, но нема да плачам зошто е тоа така. Ако мене не ми се допаѓа сигурно има луѓе на кои им се допаѓа.
За мене не е важно кој создава нешто, ама сакам да се создава.
На општина Карпош, ако не се лажам, градоначалникот е опозиционер, па можам да кажам само пофални зборови за неговите заложби. Единствена општина која толку вложува во тревни површини во Скопје.
Ако не се лажам и Аеродром исто така, не го води владеачката партија, па сепак имаат предобри паркови направено (неколку), стаза, а и дефинитивно немаат проблем со паркирање, сосема добро фукнционираат.

Не е целта по дифолт сите да ги плукаш, оваа земја направи големи напредоци, а тоа што ,народот немал пари, е зошто во целиот свет нема пари, но се ќе си дојде на место со време.

На форумов е сосема ирелевантно кој што мисли, има луѓе кои не сакаат да пишуваат на темите, меѓу другото.
Можам јас да мислам вака, а во реалноста да се собере маса народ пред Стоилко и да не дозволуваат рушење.

Јас кажав - до сега кај што се урнаа трафики имам забележано мн попаметни работи.

Ќе видиме што ќе биде тука, но во секој случај ќе биде подобро од купиштата ѓубре, кои вие како совесни граѓани и верни јадачи во Стоилко, не ги фрлате кај што им е место.

Види, ако на форумов е ирелевантно кој што мисли тогаш што е релевантно, анкета од Дневник, Сител, Канал 5?

За купиштата ѓубре не е крива сендвичарата. Каде се полицајците што треба да пишуваат казни за фрлен смет? Башка знаеш колку ѓубришта има еве на пример кај околните згради од ЈБТ? Спроти седмица зградата што ја правеа? Ако гледаме во поглед на ѓубре градов е катастрофа, контејнери несобрани со денови, на мачките како Супер Тинекс им доаѓа.

Ако е за нехигиената тогаш и седмица нека ја срушат, пошто, мачки и кучиња се збираат и контејнери еден куп одоколу со развеано ѓубре.

Градов стана циганаана, да ми извините вака. Секој си урива и си гради што сака. Згради во секакви бои кои не одговараат една на друга, све ми бое лепо стое. Којзнае што триумфално ќе стават и кај бараките како што кажав.

Инаку, право на мислење за Скопје, има секој граѓанин на Македонија, зошто Скопје не е само на скопјани, туку сечиј град, на секој поединец. За се што се гради во Скопје, сите граѓани плаќаат, затоа не им објаснувајте дека грешат ако нешто не им се допаѓа или им се допаѓа.

Во право е. Позади Универзална е катастрофа сега. Па и таа уличката само за зонско е.

Кај ли ќе биде тоа зонско !? Кај градинката можеш само да се паркираш или на улица покрај. Стварно не ми се јасни со ова зонското. Ако има катна гаража веќе, што ќе им е и зонско.

Види, ако на форумов е ирелевантно кој што мисли тогаш што е релевантно, анкета од Дневник, Сител, Канал 5?

За купиштата ѓубре не е крива сендвичарата. Каде се полицајците што треба да пишуваат казни за фрлен смет? Башка знаеш колку ѓубришта има еве на пример кај околните згради од ЈБТ? Спроти седмица зградата што ја правеа? Ако гледаме во поглед на ѓубре градов е катастрофа, контејнери несобрани со денови, на мачките како Супер Тинекс им доаѓа.

Ако е за нехигиената тогаш и седмица нека ја срушат, пошто, мачки и кучиња се збираат и контејнери еден куп одоколу со развеано ѓубре.

Не дај боже некого да казнат прописно... одма ќе биде кутриот народ нема за леб, казни ќе плаќа! - такви беа реакциите кога се поставија камери. А јас сум за тоа - удри по џеб, ќе се научи на култура.
Стоилко е во строгиот центар на строгиот центар на Скопје. Првата слика, импресии, негативни впечатоци, за сите од страна - се тука.
Мене Стоилко како Стоилко, не ми сметал. Ми сметаше гадотијата околу него.
Но ако се прави нешто подобро - зошто да не. Ако се направи глупост - НЕ.

Ѓубре има и до Вегера, низ ГТЦ тој дел... во местата каде што треба да има цвеќиња вирее од ѓубриња.

За сите места каде што има ѓубре, а и некој што живее таму, треба да си го бараат своето од својата општина.
Од КХС. Кај мене во населба нема таков проблем, редовно се собира ѓубре, а и гледам дека луѓево се опаметија и си ги чуваат површините што ги изградија, иако нормално, и кај нас се бунеше опозицијата ,зошто се трошат пари на паркче, кое предтоа беше змијарник, ,зошто се рушат култните трафики, - а сега ќе имаме нешто подобро.
На се се навикнуваме со време - само дај боже на добро да се навикнуваме.

Кај ли ќе биде тоа зонско !? Кај градинката можеш само да се паркираш или на улица покрај. Стварно не ми се јасни со ова зонското. Ако има катна гаража веќе, што ќе им е и зонско.

Последен офтопик за да не забегувам :)

Зградата беше најавена како КАТНА ГАРАЖА, ама... Помини и види кога ќе имаш време ;)
--- надополнето: Oct 28, 2011 10:26 AM ---
Инаку, право на мислење за Скопје, има секој граѓанин на Македонија, зошто Скопје не е само на скопјани, туку сечиј град, на секој поединец. За се што се гради во Скопје, сите граѓани плаќаат, затоа не им објаснувајте дека грешат ако нешто не им се допаѓа или им се допаѓа.

Јас, ти, Петко, Станко, Ѓуро и Никола живееме во Скопје, а они не... Имаат право да коментираат, но глупо е некој да те убедува дали треба или не треба да има сендвичари на тоа место. Со мои пари се финансираат проекти и во Свети Николе, Папрадник, Луково, Прилеп, Битола но јас не кажувам дали треба или не треба на одредено место во нивните општини да има сендвичари, клупи или споменици... (y)

Пумо ај доста. Не ни сакаме да те читаме како се правдаш само. А и вие другите доста ја напињате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom