Заушки

Кои се симптоми? Кога ја вртим вилицата лево-десно ме боли на левата страна, како да имам нешто у устата, како некој оток...

Леле, така ми беше на мене 2-3 месеци пред нова година, многу ме болеше вилицата и едвај ја отворав устата. Истото беше и кај дечко ми.
Ама немав никаков оток, ни температура, тотално ништо друго.
Можно ли е да биле заушки??????

Ок, ја имам заушки. Вчера константираа у болница само добро е шо немам температура туку само имам големи болки у вратот, омалаксаност, сува уста и јазикот ми е чуден :):):)

ofofof ајде ерлиа и на тебе нека ти седа =) и папак фатил и ти ... и фаца =)

Абе како иде со заушкиве? Некои вести дека се намалуваат или?
И без заебанции. :)

Кризата пројде мене ме фатија :helou: мислам. Мора да помина инаку преземам мерки Додека учев ме жегна позади уши и после саат два ми отекоа паротидните жлезди. Температура малку имам и се лечим сеа :salut:

''Други можни компликации се загуба на слухот и воспаление на мозокот и неговите ципи (менингоенцефалитис).'' хмммм...некој со ова загиба на слух да не имал проблеми???

Тоа е доколку не го лекуваш навреме и соодветно.Мислам дека може да фати и на панкреасот, а кај некои доведува и до стерилност.

''Други можни компликации се загуба на слухот и воспаление на мозокот и неговите ципи (менингоенцефалитис).'' хмммм...некој со ова загиба на слух да не имал проблеми???

иам СЛУШНАТО =) дека тоа со загуба на слухот е само привремено максимум 2 недели и не е загуба на слухот туку послабо слушаш а не скроз да си без слух =) баш слушав доктор еден даваше интервју за заушки на локална телевизија и ова го кажа.

Ок, ја имам заушки. Вчера константираа у болница само добро е шо немам температура туку само имам големи болки у вратот, омалаксаност, сува уста и јазикот ми е чуден :):):)

Абе ѕвер а во саботата од форум се собравме. Сеа можда префатил некој од тебе. Ааааааааа

dali sa zarazni zauskite od kogaj ke izlezat? :)

Мене ми кажаа дека откако ќе помодреш, тогаш не можеш да заразиш никого (=

Да бе, а исто така ти кажаа да не излегуваш дома за да не те удри гром?

Сеа така ми кажа бабицата што ми ставаше едни облоги со темјан. Мене свакако свеедно ми е. Не им е сеедно на тие што немале заушке до сеа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom