Затруено млеко - помош веднаш!

• Креатор на темата Креатор на темата amon.amarth9
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 октомври 2009
Мислења
21
Поени од реакции
1
Испив цела чаша млеко кое било затруено - ја осетив смрдеата во устата али касно веќе беше.

Повраќав едно 8-9 пати и мислам дека исповраќав доста од млекото. Сега малку ми е шашаво во главата - не ми се врти него онака.

Кажете што да правам, доктор или ? Ако имате некој совет или знаете некои симптоми кои индицираат на труење, кажете !

Ti se vrti oti si povrakal 8=9 pati , pij voda ili caj za rehidracija . Ako si povratil vednas posle pienjeto , ne veruvam deka ke ima efekt , bidejki e nemalo vreme mlekoto da bide apsorbirano vo organizamot.

БРЗО АКТИВЕН ЈАГЛЕН!!!

Го нарекуваат медицински го има и во апчиња 140 денари.. чини тој СПРЕЧУВА отровите да се апсорбираат,а потоа миење на желудникот.

Испив цела чаша млеко кое било затруено - ја осетив смрдеата во устата али касно веќе беше.

Повраќав едно 8-9 пати и мислам дека исповраќав доста од млекото. Сега малку ми е шашаво во главата - не ми се врти него онака.

Кажете што да правам, доктор или ? Ако имате некој совет или знаете некои симптоми кои индицираат на труење, кажете !

Ако ти е шашаво можеби имаш дома шумливи таблети ил витамин б6....ако не лимон употреби со шеќер...и да чај пиј мора течности да имаш а кажи после колку време откако ја испи чашата почна да повраќаш???

Де бе, голема работа. Ти се врти зошто си дехидрирал, земи пиј вода, чај, и така веќе си го исповратил цело млеко, врати ги течностите и супер ќе бидеш :)

Како мислиш ЗАТРУЕНО? РАСИПАНО?

Немаш гајле ако си повратил/а.

Штом си повратил, во ред е, пиј течности за го надоместиш изгубеното и резервирај си во тоалет :)

А како тоа некоја фирма ти продаде млеко со поминат Рок???

Нели купуваат ново или сакаат профит само....ама и ти си виновен имаш датум на производство....во случај млекото да е ОК т.е не е со поминат рок а тебе ти се слошило најверојатно е ако не било стерилизирано(вриено де) има такво и во тетрапак
( а расипано ако е тро ќе биде амбалажата напумпана тро...исто и на паштетите тоа од гасовите од бактериите)

Или може имаш домашна производња млеко??

Симптоми на труење:

• Покачена температура, повисока од 37 степени.
  • Повраќање. Не сте во состојба да поднесете ниту половина чаша вода, а камоли да се обидете да испиете некаков лек.
  • Болки во одреден дел на стомакот, најчесто горниот десен дел на стомакот.
И + совет од мене. ако мислиш дека ти е нешто не се заебавај по форуми, иди на клиника. Никакви самопрогласени експерти нема да ти помогнат ако паднеш болен утре.

БРЗО АКТИВЕН ЈАГЛЕН!!!

Го нарекуваат медицински го има и во апчиња 140 денари.. чини тој СПРЕЧУВА отровите да се апсорбираат,а потоа миење на желудникот.

Ако ти е шашаво можеби имаш дома шумливи таблети ил витамин б6....ако не лимон употреби со шеќер...и да чај пиј мора течности да имаш а кажи после колку време откако ја испи чашата почна да повраќаш???

Одма - осетив дека смрди млекото и немаше ниту една минута кога почнав да повраќам.
Океј е сеа, се се среди супер е сеа топ сум за излегување :wink: Фала на сите за помошта.

Одма - осетив дека смрди млекото и немаше ниту една минута кога почнав да повраќам.
Океј е сеа, се се среди супер е сеа топ сум за излегување :wink: Фала на сите за помошта.

и немој такви дезинформации другпат - НЕ СЕ ВИКА ЗАТРУЕНО, туку РАСИПАНО
ако беше затруено немаше да излегуваш сега

Гарант ве дупчел малиот :icon_lol:

Ништо не е :) Ке ти биде грдо едно 5-10 мин и ке ти помине ја дека пијам млеко ко лудак од шише и на екс цело и ја паметниот летоска го оставам млекото вечерта ама не у фрижидер и сабајле се будам 12-1 и цело млеко на екс го пијам а тоа на сонце и се расипало 2 пати повратив и толку :)

Поубаво е затруеното млеко. Како јогурт е, ако немаш во фрижидерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom