Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Зошто нема Македонци од Егејскиот дел? Оти малтретирани и се плашат да погледнат кирилица, а камо ли да напишат неколку збора.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто нема Македонци од Егејскиот дел? Оти малтретирани и се плашат да погледнат кирилица, а камо ли да напишат неколку збора.
Имам правено муабет со нашинци од Егејот ама бајаѓи се имам разочарано...немат никаква желба да преземат било каква акција.
taka e.jas veke dosta godini ziveam vo grcka makedonija i da znaete braka kolku nie se gordeeme so nasata makedonija tolku i tie se gordeat sto se makedonci.ama na toa makedonec nadopolnuvat i GRK.a poznavam i dosta od onie nasite .ma kakov strav .ne se plasat tie od nisto tie imaat mogu podobar zivot vo grcija i nikoj ne im zabranuva da se narekuvaat makedonci.vo egejska MAKEDONIJA site se makedonci.Jas sum od Gevgelija i sum imal nekolku priliki da razgovaram so Makedonci od egejska Makedonija.Tocno e deka mislenjata se podeleni tamu, imam zapoznaeno dvajca braka, edniot uziva da razgovara na Makedonski i svoeto ime go kazuva kako Jovan ili Vane a ne grckata verzija, a brat mu pak uziva da zbori grcki i da se dere deka sme albanci itn...ova ne se edinstveni luge sto gi znam, gi ima mnogu, ama se tivki tamu zatoa sto mozat da izgubat se, rabota, dom , semejstvo ...
A po nekoja slucajnost zapoznav makedonka od Voden koja e omazena za grk vo Atina , obrazovana licnost i mi raskazuvase za problemite koi gi imaat tamu. Nitu mazot i ne ja priznava kako Makedonka a i samata taa kazuva deka nie poteknuvame od bugarite, ne od antickite makedonci ili kako bilo.Guska Glupa, i rekov nikogas poveke da ne se narece Makedonka.
Jas gi pokanuvam site Makedonci od Egejot, Pirinot i celiot svet da ni se pridruzat i da bideme site zaedno, braka kako sto ne lici.
vo egejska MAKEDONIJA site se makedonci.
Finale Grcija - Portugalija
Kafic
Eden kup Makedonci egejci navivaat burno i peat GRCKI
Ej navivaa za GRCIJA a od tamu im bile proterani dedovcite aj sea objasnete kakva e taa perverzija ????
Finale Grcija - Portugalija
Kafic
Eden kup Makedonci egejci navivaat burno i peat GRCKI
Ej navivaa za GRCIJA a od tamu im bile proterani dedovcite aj sea objasnete kakva e taa perverzija ????
кадфе кој, дај слика извор, преку таквото со дезинформации
Човек кој не чувствува никаков страв,всушност е болен човек.![]()