Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Може ли некој да ми помогне за да подгнам пари од Payza.

Значи одам WithdrawFunds, потоа одам на Bank Wire.
Потоа треба да пополнам неколку места.
За Currency одбирам Euros. Е сега има од Account Type да одберам Personal Checking и Personal Savings. Што да одберам?

Потоа треба да ги пополнам SWIFT BIC и IBAN. Што треба да пишам во нив?

И на крај има Bank Name. Имам сметка на NLB Тутунска банка. Треба името на банката да го пишам на латиница или кирилица?

Малку македонци имам видено на фајвер. Можеби има повеќе но користат друго знаме.

Не пишувам многу на темава но читам се. Па еве ќе прокоментирам за дизајнот што го правите на фајвер. Зошто му го пракате оригиналниот фајл .ПСД .ПИ и тн ? Зошто го правите тоа за 5 долари? Ако сака оригинален фајл + 10 екстра нека плати ( 90% од лугето што нарачуваат ке платат за оригиналниот фајл ) ако не дај му јпг , кажете му што може да добие за 5 долари а што ке добие со екстра нарачката. Сите што нарачуваат се спремни да платат +екстра но ќе платат ако им кажеш што ке добиат со тоа, Ако ти нарача нешто потешко слободно кажи му дека тоа не го правиш за 5 долари! 100 посто ќе ти плати + екстра. И на крај на секоја завршена нарачка пишајте му ако е задоволен од вашата работа да ви стаи ТИП

Ако работите на фајвер погледнете а страната fivesquids.co.uk иста како фајвер само за 5 фунти, многу повеќе пари се зема од таа. Исплатата им е побрза од фајвер и 100 посто сигурна.

Малку македонци имам видено на фајвер. Можеби има повеќе но користат друго знаме.

Не пишувам многу на темава но читам се. Па еве ќе прокоментирам за дизајнот што го правите на фајвер. Зошто му го пракате оригиналниот фајл .ПСД .ПИ и тн ? Зошто го правите тоа за 5 долари? Ако сака оригинален фајл + 10 екстра нека плати ( 90% од лугето што нарачуваат ке платат за оригиналниот фајл ) ако не дај му јпг , кажете му што може да добие за 5 долари а што ке добие со екстра нарачката. Сите што нарачуваат се спремни да платат +екстра но ќе платат ако им кажеш што ке добиат со тоа, Ако ти нарача нешто потешко слободно кажи му дека тоа не го правиш за 5 долари! 100 посто ќе ти плати + екстра. И на крај на секоја завршена нарачка пишајте му ако е задоволен од вашата работа да ви стаи ТИП

Ако работите на фајвер погледнете а страната fivesquids.co.uk иста како фајвер само за 5 фунти, многу повеќе пари се зема од таа. Исплатата им е побрза од фајвер и 100 посто сигурна.
Точен ти е муабетов, ама за почетници на фивер не можат да се занесуваат па одма да бараат ептен многу да ги плаќаат. Тоа може кога ќе биде 2-ро ниво и барем 150 позитивни прегледи за еден гиг.
fivesquids знаат да ти го банираат акаунтот без никакво предупредување или објаснување и парите што си ги имал да не ти ги дадат никогаш.

Точен ти е муабетов, ама за почетници на фивер не можат да се занесуваат па одма да бараат ептен многу да ги плаќаат. Тоа може кога ќе биде 2-ро ниво и барем 150 позитивни прегледи за еден гиг.
fivesquids знаат да ти го банираат акаунтот без никакво предупредување или објаснување и парите што си ги имал да не ти ги дадат никогаш.
Е за жал тука почетниците ногу треба да се потрудат за да добијат нарачки и рејтинг. И треба секоја нарачка да им е овер деливери. Некој ке влезе ке стаи 5-6 гига ке нема нарачки 1 недела и ке се откаже.
Od fivesquids имам подигнато- Since you joined you made £45 незнам досега ми се нема случено такво нешто. Аплицирам за исплата и одма ми одобруваат не чекам ни 1 саат.
--- надополнето: 13 мај 2013 во 12:31 ---
Гледам има искусни со фајвер, па да прашам нешто.
Јас парите ги вадам рпеку пејпал, сакам да си земам фајвер картичка но зборев со еден другар и ми рече дека не е тоа зафрканција, и дека можно е да треба да се плаќа данок на државата. Таман ми фалеше да кликнам апли и се предомислив го исклучив прозорецот и не пробав веке да аплицирам. Но ми треба картичката, проблем е што немам 18 години а имам лична карта! Дали кога аплицирам да ставам информации од сестрами нема да има никаков проблем?

Јас парите ги вадам рпеку пејпал, сакам да си земам фајвер картичка но зборев со еден другар и ми рече дека не е тоа зафрканција, и дека можно е да треба да се плаќа данок на државата. Таман ми фалеше да кликнам апли и се предомислив го исклучив прозорецот и не пробав веке да аплицирам. Но ми треба картичката, проблем е што немам 18 години а имам лична карта! Дали кога аплицирам да ставам информации од сестрами нема да има никаков проблем?
Баш со картичката не се плаќа никаков данок затоа што не оди на никаква трансакциона. Тоа што немаш 18 не е проблем ќе им пратиш лична карта на некој што има 18 и на таа адреса ќе ја испратат картицата. Проблем со картицата е голема провизија активација во МК е 23 долари, месечна чланарина е 3 долари, при повлекување пари 3%, ако повлечеш повеќе од тоа што го имаш 4 долари казна. Со други зборови пепел ќе те направат ако зимаш малце од фивер.
Данок во никој случај не се плаќа со картицата затоа што никаде не е регистрирана во Мк.

imam nekolku prasanja, znaci posebno za fiver, parie moze da se izvadat samo preku paypal karticka ili preku fiver kartica ili moze i od drugi ? na koj nacin se osiguruva isplatata, t.e ti na nekoj mu prakjas toa so baral a on ne ti gi dava parite? makar i da ne e originalen fajl, si se izmacil za dzabe.. postojat li vakvi dupki ?

imam nekolku prasanja, znaci posebno za fiver, parie moze da se izvadat samo preku paypal karticka ili preku fiver kartica ili moze i od drugi ? na koj nacin se osiguruva isplatata, t.e ti na nekoj mu prakjas toa so baral a on ne ti gi dava parite? makar i da ne e originalen fajl, si se izmacil za dzabe.. postojat li vakvi dupki ?
Тие пред време плаќаат за гигот и покажува дека е платено, ако не го доврши гигот односно да не го одобри, го пријавуваш на администраторите и тие гледаат дека си им испратил тоа што го побарале и тие ќе ти одобрат.

Не те сватив баш најдобро не ке се обидам да ти одговорам. Кога ќе добиеш нарачка на фајвер мора да ти плати, може и да ја канцелира нарачката но тешко тоа да се деси. Парите автоматски ти се ставаат на акаунтот и после 12-13 дена можеш да ги подигнеш преку пејпал или фајвер картичка, за да аплицираш за картичка прво треба да бидеш лвл 1 селер, за да станеш лвл 1 селер треба да направиш одреден број на нарачки во 1 месец. Ако станеш популарен селер после нема да можеш од дома да искочиш од нарачки. Исплатата ти е сигурна 100 посто! За секоја завршена работа ти добиваш пари, ништо не е за џабе.

Ми тргна Фајверов одлично, и откако ставив видео уште повеќе порачки имам, еве веќе од 2-ри Мај до денес 64$.

Е за жал тука почетниците ногу треба да се потрудат за да добијат нарачки и рејтинг. И треба секоја нарачка да им е овер деливери. Некој ке влезе ке стаи 5-6 гига ке нема нарачки 1 недела и ке се откаже.
Od fivesquids имам подигнато- Since you joined you made £45 незнам досега ми се нема случено такво нешто. Аплицирам за исплата и одма ми одобруваат не чекам ни 1 саат.
--- надополнето: 13 мај 2013 во 12:31 ---

Добри се fivesquids, моментално поише таму имам нарачки него фивер и повеќе се исплати коа ги конвертирам на пејпал од нарачка иам 6$ чисти.
Имам картица од фивер и едно лошо искуство, али си има цена за одржување, јас ја извадив од коа ја лансираја и ми беше безпари вадењето нз како е сега. Ја баталив.
Сега си направив еден профил под америчко знаме, немам време да седнам да ги наместам гиговите и да видам како оди.

Како што читам во последно време на темата за ПејПал, невозможно е веќе да се направи ПејПал (тоа со ставање од Словенија) или како што сфаќам, обичниот македонец не може да извади пејпал сметка. Дали вреди да се прави fiverr акаунт и покрај немањето пејпал, односно кој е и дали има ли друг начин на вадење на парите?

На Neobux, Probux, Clixsense, Cashnclick и слични ако кликаш сам, ама таман никогаш нема да можеш да заработиш доволно за исплата. Тоа се сајтови каде можеш да заработиш само ако имаш мнооогу реферали. Сам, со сопствено макотрпно кликање и сурфање дневно по 5-6 саати, може да се заработи само со PaidToSurf сајтови, кои плаќаат по 20-30 центи за сурфање на 1000 страници. Ако сурфате на 4 истовремено, заработувате 1$. За да изсурфате 1000 страници потребни ви се 5-6 саати нонстоп сурфање. Значи заработката е 5$ месечно, за еден час сурфање секој ден.
Ако сурфате 5-6 саати, ќе заработите околу 30$ месечно. Освен пари, заработувате и кредити кои ги користите за промовирање на ваш вебсајт и регрутирање на реферали. Просечна месечна заработка после 2-3 месеци е околу 50-60$.
Јас претходниот месец заработив 38$, без реферали, со активно сурфање 6 часа дневно.
Значи да се обогатите - не може, да заработите некој минимален додатен приход - може.
Минимум 30$ месечно без реферали. За секој реферал имате 10% од неговата заработка, па ако имате многу фејсбук другарчиња што имаат многу слободно време, и ако се зачленат како ваши реферали - тогаш може баш солидно да се заработи.
Повеќе информации со screenshot-и и линкови тука:
http://www.clickerix.com/zaraditi.html
Малку е на српски сајтот, ама ваљда ќе разберете.

На Neobux, Probux, Clixsense, Cashnclick и слични ако кликаш сам, ама таман никогаш нема да можеш да заработиш доволно за исплата. Тоа се сајтови каде можеш да заработиш само ако имаш мнооогу реферали. Сам, со сопствено макотрпно кликање и сурфање дневно по 5-6 саати, може да се заработи само со PaidToSurf сајтови, кои плаќаат по 20-30 центи за сурфање на 1000 страници. Ако сурфате на 4 истовремено, заработувате 1$. За да изсурфате 1000 страници потребни ви се 5-6 саати нонстоп сурфање. Значи заработката е 5$ месечно, за еден час сурфање секој ден.
Ако сурфате 5-6 саати, ќе заработите околу 30$ месечно. Освен пари, заработувате и кредити кои ги користите за промовирање на ваш вебсајт и регрутирање на реферали. Просечна месечна заработка после 2-3 месеци е околу 50-60$.
Јас претходниот месец заработив 38$, без реферали, со активно сурфање 6 часа дневно.
Значи да се обогатите - не може, да заработите некој минимален додатен приход - може.
Минимум 30$ месечно без реферали. За секој реферал имате 10% од неговата заработка, па ако имате многу фејсбук другарчиња што имаат многу слободно време, и ако се зачленат како ваши реферали - тогаш може баш солидно да се заработи.
Повеќе информации со screenshot-и и линкови тука:
http://www.clickerix.com/zaraditi.html
Малку е на српски сајтот, ама ваљда ќе разберете.
Јас кликам на Необакс, имам 212 реферали(2 директни) и вадам по 1.8$ на ден, тоа ми се доволно за цел месец да ги имам рефералите и профит, плус секоја недела изнајмувам повеќе реферали така да се зголемува профитот, и евентуално ќе стаса до над 100$ профит месечно.
Треба само стрпение и добра стратегија, не е нешто тешко како да земеш да копаш, јас баш како хоби го третирам, ко игра на фејсбук да е, да менаџираш со реферали дневно, и да си кликаш, ништо посебно 10 мин работа бара во ден, 5 за кликајне и 5 за менаџирање.
Следи во потписов мој како се накачува колку имам заработено.(Член сум 1 месец).

Јас кликам на Необакс, имам 212 реферали(2 директни) и вадам по 1.8$ на ден, тоа ми се доволно за цел месец да ги имам рефералите и профит, плус секоја недела изнајмувам повеќе реферали така да се зголемува профитот, и евентуално ќе стаса до над 100$ профит месечно.
Треба само стрпение и добра стратегија, не е нешто тешко како да земеш да копаш, јас баш како хоби го третирам, ко игра на фејсбук да е, да менаџираш со реферали дневно, и да си кликаш, ништо посебно 10 мин работа бара во ден, 5 за кликајне и 5 за менаџирање.
Следи во потписов мој како се накачува колку имам заработено.(Член сум 1 месец).

Ја не најдов кај во потписот имаш ставено линк и профилот ти го разгледав, и таму немаш линкови Прати ми на ПМ реф. линк за Neobux ако сакаш да имаш и трет директен реферал.

Ја не најдов кај во потписот имаш ставено линк и профилот ти го разгледав, и таму немаш линкови Прати ми на ПМ реф. линк за Neobux ако сакаш да имаш и трет директен реферал.
Мислам дека ако имаш АдБлокер не го покажува оти всушност е реклама.
--- надополнето: 17 мај 2013 во 19:01 ---
Еве мал водич за Необакс.
Ако сте во Македонија за да ги добиете кликовите на вашите реферали треба да кликнете за време на серверот, по наше тоа е измеѓу 11:50-18:00 и 18:01-23:00.
Најубаво е да кликате во првиот рок бидејќи фактички кликате еден ден порано, иако правилото е кликни денес за утре да добиеш сепак вака имате повеќе време и сте побрзи.
Тоа станува збор за портокаловите реклами односно Fixed Advertisements, другите можете да ги кликате кога сакате, кликајте што повеќе на секоја минута излегуваат нови реклами и со секоја реклама имате 3 "шанси" за награди, така да во денот сигурни се 20 клика, и имате 60 шанси за награда.Во наградите спаѓаат, пари од кој може да добиете 50 центи, долар и тн и тн, имате НеоПоени кој се користат за да си купите Голд Мембершип или да рециклирате реферали или да обновите и тн, всушност исто се како пари.
И имате шанса за Голден Мембершип кој ви ги дуплира добивките во денот, односно имате 9 реклами за кликање наместо 4, и додатни 16+, кликовите на рефералите од пола цент стануваат 1 цент, односно ако имате обичен реферал(стандард мембер) тој ќе кликне 4 пати во денот и вас ви придонесува 0,02, а со Голд Мембершип добивате дупло од тоа, а по некој случај можете и да добиете реферали кој ќе станат или се Златни Членови и од нив ви следуваат 8-9 кликови.Имате можност да изнајмувате реферали, значи најдоборо е да соберите пари за 3-5 почетни реферали и потоа да наголемувате, но пазете да ги обновувате за да не истечат и да ги изгубите.Можете да изнајмувате додатни реферали еднаш неделно.И добро е да си направите ваша стратегија за рециклирање на оние кој не кликаат профитабилно за вас.
Моја лична стратегија е, ако рефералот има слаб просек околу 1-1.2/3 и нема кликнато во последните 4+ дена го рециклирам, но тоа не значи за сите реферали, затоа треба да ги проучувате, на пример реферал кој до сега во 15 дена има над 30 клика и не кликнал во последните неколку дена оставате го можеби пак ќе кликне ако не рециклирајте го, затоа добро е да спушете Neobux Handy Manager, и со листата на реферали која можете да ја експортирате се внесуваат податоците во оваа програма или во Excel и гледате кој реферал во кој ден кликнал, и исто така ви покажува дали е профитабилно или не, со цел да не ги оценувате рефералите само на колку дена има пропуштено.
Ако некој има прашања нека се обрати тука или во ПП, или ако некој сака линк за реферал да ми биде да ми помогни при профит. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom