- Член од
- 17 јануари 2014
- Мислења
- 146
- Поени од реакции
- 20
Можеш да ни пратиш доказ за исплата?И форумот е достапен само за нас со платен мембршип што сме.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш да ни пратиш доказ за исплата?И форумот е достапен само за нас со платен мембршип што сме.
Каков дизајнер поточно?Potreben mi e dizajner za bloger,plakjam.pisete pp.
Се пријавив веќе хехеКаков дизајнер поточно?
Е кога ќе го правиш, ќе пијаш наредниве денови не лажиСе пријавив веќе хехе![]()
За да плаќаш данок не ти треба фирма ти само изрази желба да те оданочат со задоволство ќе го направат тоа 11% е данокот (бар беше еднаш се заебав да им платам доста им е). За осигурување и слично мислам дека мораш да имаш фирма основано ама одамна неам читнато по законите како идеше таа постапка. ДООЕЛ ти е многу подобра опција кога би основал фирма одколку што е ТП. Да ТП е (бар беше далеку далеку) поефтино ама затоа е мн поризично ако некако те заглават со некој данок или пак сам си направиш некој долг. Ако имаш ДООЕЛ одговараш само со имотот на фирмата значи се што има фирмата сметка во банка, зграда кај што се наоѓа и слично. АМА она што е најбитно твојот имот е нечепнат иако си сопственик ти не губиш ништо што не се води на име на фирма, а ако си ТП и ете ти се случи некој данок да го заборавиш па ти се создаде долг по основ данокот и посакаат да ти наплатат одговараш со цел имот на твое име.Zdravo
Dali od forumot nekoj raboti kako frilenser i ima registrirano firma i si plakja pridonesi.
Me interesira kakov tip na firma ima registrirano, na koj nacin funkcionira, kako se vadi zarabotkata nadvor od plata i kolku se plakja danok na seto toa. Dali e podobro DOOEL ili trgovec poedinec.
Neznam kaj nas dali moze kako vo stranstvo sam da si plakjash osiguruvanje kako samostojna dejnost ili mora firma da imash registrirano.
me interesiraat iskustva od lugje koi rabotaat na vakov nacin.
pozdrav![]()
На оваа тема имаш голема расправа,еве овде - http://forum.it.com.mk/threads/Даноци-на-пари-од-Онлајн-сметки-Вистини-и-Митови.35863/page-12За да плаќаш данок не ти треба фирма ти само изрази желба да те оданочат со задоволство ќе го направат тоа 11% е данокот (бар беше еднаш се заебав да им платам доста им е). За осигурување и слично мислам дека мораш да имаш фирма основано ама одамна неам читнато по законите како идеше таа постапка. ДООЕЛ ти е многу подобра опција кога би основал фирма одколку што е ТП. Да ТП е (бар беше далеку далеку) поефтино ама затоа е мн поризично ако некако те заглават со некој данок или пак сам си направиш некој долг. Ако имаш ДООЕЛ одговараш само со имотот на фирмата значи се што има фирмата сметка во банка, зграда кај што се наоѓа и слично. АМА она што е најбитно твојот имот е нечепнат иако си сопственик ти не губиш ништо што не се води на име на фирма, а ако си ТП и ете ти се случи некој данок да го заборавиш па ти се создаде долг по основ данокот и посакаат да ти наплатат одговараш со цел имот на твое име.
Пр. Отвараш фирма ДООЕЛ и пишуваш дека таа се наоѓа на адресата кај што живееш дека изнајмуваш простор од твоите бла бла бла. И после некоја година ете забораваш некоја ставка од данокот да подмириш и ти се појавува долг не го подмируваш тој расне и доаѓа да треба да ти пратат извршител. Одат на таа адреса ја бараат фирмата ја нема, те прашуваат тебе си го раскинал договорот со твоите не ти изнајмуваат веќе им должиш пари и пак се ти останува твое и нечепнато. А во случај да си се регистрирал како ТП при ваков случај ке дојдат дома и ќе ти го земат креветот, стол тањир лажица се што имате дома онаму каде што живееш зашто твојата компанија нема да си подмири долгови
На оваа тема имаш голема расправа,еве овде - http://forum.it.com.mk/threads/Даноци-на-пари-од-Онлајн-сметки-Вистини-и-Митови.35863/page-12
Е сега,од тоа што го читнав,заклучокот е,мојш да не платиш данок,али,ако те фанат,ќе плачиш.За 5-10 еуроси ако си зел преку скрил,веројатно ќе се провнеш,ама,ако тепаш по 5000 еуроси месечно,влезе во радарот.А за осигурање,пензиско и слично,абе батка,најди некоја фирма,добро е ако ги познаваш лугето,и замоли ги да си плаќаш сам преку нив осигурање.Мислам дека околу 12 000 денари треба да стегниш и на картица ќе ти вратат 8 000.Ем си осигуран,пензиско,здравствено,ем си работиш како фрееленсер.Е,ама,ова одговара ако вадиш барем 500-1000 еуроси месечно.И за данокот,не се заебавај,плати во финансов,оти овие ептен ремче се извршител на врата да ти пуштат.[DOUBLEPOST=1405800156][/DOUBLEPOST]Сабота,ден за одмор а богами и за пари земање.3 исплата од http://unitedworldbux.com/index.php?ref=spidermix38
Прегледај го приврзокот 97988
Интересно,гледам и некој друг македонец кеширал,па сега засега добро ни оди.
сајтов е нов... не е ни доработен ко шо треба... од шо сум имал искуство со вакви страни досега оваа ми изгледа како скам. Имаш некогаш сменувано преку нив ?http://www.payexim.com/exchange.html Кликни тука и размени си ги без проблем за твоите 15$ на netteler ке добиеш 13.2$ на perfectmoney
Немам менувано случајно гуглав и го најдов сајтов,јас мислам за сума од 10$ не треба да се плашиш ако е поголема цифра би требало да размислиш,вака за 10$ сигурно нема да те украдат,сепак ти си знаеш.сајтов е нов... не е ни доработен ко шо треба... од шо сум имал искуство со вакви страни досега оваа ми изгледа како скам. Имаш некогаш сменувано преку нив ?