Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Sorry bro, can't help you :(
Иначе сакам да го искажам тука моето незадоволство и голем минус за Фајвер, за новиот дизајн, што кога ќе има пораки меѓу мене и купувачот, после првата достава, секако се случува да треба да се смени нешто, да се доработи и слично, не добивам никакви известувања за пораки, и затоа се враќам на стариот дизајн, специјално за тоа пошто таму за било што, одма има нотификејшн, без разлика дали е само приватна порака, нарачка, дискусија за нарачка во тек, комплетирана нарачка и сл. На новиов а достави нешто, одма ја смета како delivered, ја пречкртува (колку им е глупо тоа еј :tapp: ), како демек е завршена и после за сите понатамошни пораки во склоп на таа нарачка не се добива никакво известување. И она облачето за настани, е тотално бескорисно, дава некои известувања, како одбрани да му се, од последните 10 пример шо се случиле, го дава второто, четвртото, петтото, седмото и така....како рандом некако му се. :facepalm:
јас немам нарачки повеќе од недела веќе, им пишав и чекав два дена да ми вратат, а одговорот беше „Everything is ok“ ...

јас немам нарачки повеќе од недела веќе, им пишав и чекав два дена да ми вратат, а одговорот беше „Everything is ok“ ...
Провери си ги таговите. Ги скратиле на 5. Гарант некој клучен таг ти скинале.

Провери си ги таговите. Ги скратиле на 5. Гарант некој клучен таг ти скинале.
и на стариот и на новиот дизајн се 5, мин. 8 беа неможам да се сетам шо имав друго :(

Сабаље коа станав се зачудив. Синока седев до 4 саат за да завршам една нарачка, ја завршив му ја доставив и коа станувам гледам го откажал плаќањето, Подолу во пораката пишува дека ако не прифатам ке ми даде негативен коментар^ бев приморан да прифатам затоа што подобро да му ги вратам ебаните 15 долари отколку да ми остави негативен коментар :/ Сега човекот си е презадоволен си го доби нарачаното за 0$ квалитетно ме измами^

Сабаље коа станав се зачудив. Синока седев до 4 саат за да завршам една нарачка, ја завршив му ја доставив и коа станувам гледам го откажал плаќањето, Подолу во пораката пишува дека ако не прифатам ке ми даде негативен коментар^ бев приморан да прифатам затоа што подобро да му ги вратам ебаните 15 долари отколку да ми остави негативен коментар :/ Сега човекот си е презадоволен си го доби нарачаното за 0$ квалитетно ме измами^

Ејјј :eek: Штета стварно...не требало одма да ја откажуваш, требало да ги контактираш Фајвер прво, ова е заебано стварно, среќа досега не ми се случило...треба да воведат фајвер сигурносна мерка да ако веќе има нешто доставено, да нема можност некое копиле од другата страна како овај, да прај вакви дубари.

Ејјј :eek: Штета стварно...не требало одма да ја откажуваш, требало да ги контактираш Фајвер прво, ова е заебано стварно, среќа досега не ми се случило...треба да воведат фајвер сигурносна мерка да ако веќе има нешто доставено, да нема можност некое копиле од другата страна како овај, да прај вакви дубари.
Мх, мх :confused: Требало да си ја испорачаш нарачката и да си ги земиш парите, а ако ти ставе негативен рејтинг тогаш ќе му пишеш тикет и ќе ги убедиш дека купувачот е крив :D
Јас пред една година, на стариот акаунт, едно нудам еден ненормален го порачува тоа и сака да му направам ново мени на неговата страна. Одбив и тој ја откажал нарачката и ми пишал дека неможам на време да ја испорачам. Пред две недели ги контактирав му кажав и го тргнаа тоа.

За вакви работи само Ryan е смрт. Кога ќе ти одговори од техника некој, побарај админот да одлучи, овој Ryan е админ.
Мене организирано некој тргна да ми руши рејтинг се пожалив и овој ги банираше сите што добив нарачки без да пишат никаков муабет кога нарачуваат.
За побргу да правам нарачки ги тргнав инструкициите и само што ќе плати времето одбројува.
--- надополнето: 25 јуни 2013 во 17:17 ---
Можеш пак да пишеш во техника за совет што да правиш ако следен пат истото ти се случи.

Ме накурчи многу овој идиотов.

bogev4eboy ако ми стаеше негативен коментар од супортот ке ме моткаат 1-2 месеци додека го тргнат негативниот коментар, а за тоа време ке изгубам многу нарачки^

Сега нема ништо да им пишам на тиа од супортот, еднаш вака напраив и ми рекоа дека ништо неможат да помогнат и дека треба јас сам да си се договорам со купувачот

Ме накурчи многу овој идиотов.

bogev4eboy ако ми стаеше негативен коментар од супортот ке ме моткаат 1-2 месеци додека го тргнат негативниот коментар, а за тоа време ке изгубам многу нарачки^

Сега нема ништо да им пишам на тиа од супортот, еднаш вака напраив и ми рекоа дека ништо неможат да помогнат и дека треба јас сам да си се договорам со купувачот
Нема шанси да те моткаат, одма ќе ти вратат. Инаку пробај си ја среќата пиши им сега ... ако разбрав си ја испорачал нарачката и си кликнал Cancel. Кажи им нешто дека тој те присилил да ја откажеш нарачката и кажи им дека си работел за безпари, ни тие земале :D пари ни ти ... ако има на баланс може да му ги земат ...

А ме интересира...дали од кога ќе направиш deliver...има ботот право да ја откаже нарачката? Ако има и ако побара, ќе мора секако и ти да се согласиш на тоа и да одиш со mutual cancellation, по што парите му се враќаат него, ама и му останува тоа што си му го пратил :eek:...арно ама...дали ако не го потврдиш тоа mutual cancellation и оставиш да си истече нормалниот рок по кој порачката се самопотврди...дали ќе си легнат парите на твое име?

Исто така уште една работа шо приметив на новиов дизајн е тоа што во склоп на нарачката ако му праќаш работи преку тоа attach files шо е долу, не го смета тоа како delivered, туку мораш со тоа горе шо е deliver work, и тек тогаш смета дека си испратил нешто, што треба да ја комплетира порачката.

Abe nekoj izgleda fori mi prai mi naracal extra fast gig...20 dolari a niso ne mi pisuva ni so saka da mu napraam nisto....koj da kontaktiram kako za da ne go izedam.....kako da ja otkazam narackata?

Abe nekoj izgleda fori mi prai mi naracal extra fast gig...20 dolari a niso ne mi pisuva ni so saka da mu napraam nisto....koj da kontaktiram kako za da ne go izedam.....kako da ja otkazam narackata?
Иста мука и јас ја имав. Прв чекор е ти да дадеш мутуал. Јави им се у техничка поддршка дека некој сака да ти го бутне акаунтот.

Иста мука и јас ја имав. Прв чекор е ти да дадеш мутуал. Јави им се у техничка поддршка дека некој сака да ти го бутне акаунтот.
Ако за гигот ти се потребни некои податоци тогаш контактирај го ... ако не заврши и прати му го ... Ако не врате ништо додека истече времето имаш две опции:
1) маркирај го како деливеред и прати му порака
2) контактирај ги од фивер
Јас неколку пати го имам избрано првата опција и сум немал проблем, барем ќе се оправдам дека сум се трудел да го контактирам и дека е тој намерно не враќал ... така да парите се за тебе без работа :pos::vozbud:

Ако за гигот ти се потребни некои податоци тогаш контактирај го ... ако не заврши и прати му го ... Ако не врате ништо додека истече времето имаш две опции:
1) маркирај го како деливеред и прати му порака
2) контактирај ги од фивер
Јас неколку пати го имам избрано првата опција и сум немал проблем, барем ќе се оправдам дека сум се трудел да го контактирам и дека е тој намерно не враќал ... така да парите се за тебе без работа :pos::vozbud:

blagodaram :) kako bi mozel da gi kontaktiram fiver?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom