Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Просечна плата во Македонија е околу 300 евра така да ако стварно праиш толку пари што чисто сумњам алал ти вера
И Јас почнав со ич од букс. 2011 ми беше пропадната година, скоро 30,000 цела година, пропаднав трогаш, но во 2010 тогаш ми тргна и тогаш правев 800-1200$ месечно, но сеа малце потешко но блиску. И со тек на времето пробав се од SEO, PPC, PPT, CPA се дур не најдам во нешто што ме бива, и почнав од 200 евра месечно па 300 евра месечно па паднав пак на 150 евра месечно, па на 300 евра пак па се до 600 евра од прилика сеа месечно за месец Јануари извадив 31,570 ден а за месец Декември 24,722 денари. За февруари ништо сега за сега зш ме мрзи, ми имаат преостанато 20,000 од Јануари, и ке почнам пак од Март дур не стигнам до 0 ден.
И до секој што сака да почне, сакам само да кажам дека секој може да успее ако сака, но ке треба да се трудиш многу и на крај се ке си испадне се како што треба.

Просечна плата во Македонија е околу 300 евра така да ако стварно праиш толку пари што чисто сумњам алал ти вера
Дека е можно со SEO да се направат толку пари - да, сосема можно и реално е, дури и повеќе од тоа. Не е битно во која земја си бидејќи за SEO нема граници.

Дека тој прави толку пари, ни на момент не му поверував. За SEO покрај големото практично знаење, треба и долгогодишно инсајдерско искуство во алгоритмите на пребарувачите. Човек треба да е во овој бизнис барем 7-8 години за да може да вади пристојни суми. Со неговата возраст, тој реално би можел да заработува 200-300 месечно и тоа ако е чудо од дете. Се над тоа е или нелегално или лага, што и во двата случаи трае кратко.

Дека е можно со SEO да се направат толку пари - да, сосема можно и реално е, дури и повеќе од тоа. Не е битно во која земја си бидејќи за SEO нема граници.

Дека тој прави толку пари, ни на момент не му поверував. За SEO покрај големото практично знаење, треба и долгогодишно инсајдерско искуство во алгоритмите на пребарувачите. Човек треба да е во овој бизнис барем 7-8 години за да може да вади пристојни суми. Со неговата возраст, тој реално би можел да заработува 200-300 месечно и тоа ако е чудо од дете. Се над тоа е или нелегално или лага, што и во двата случаи трае кратко.

Со SEO одма се откажам бидејки е претеранотешко и е за некој по паметен од мене. Останатото го заработувам од купи-продај на eBay и од CPA. На CPA всушност и е највеќе од работата, од спремање на страни до масовно рекламирање. Од eBay зимам прилично околу 300$-400$ месечно
hp7Cet1.png

А од CPA за Јануари беше 440$ кои што ги извадив исто така преку PP некаде во февруари и ми се моментално на картица:
MBVV7KY.png

Вкупно 752$ за месец Јануари заедно со се CPA и eBay.

Па ти никаде не го спомна ebay. Тоа е веќе сосема друга бранша. Таму јас не би се нафатил НИКОГАШ да заработувам. Знам дека големиот профит е примамлив ама премногу е тоа нестабилен пазар за да се планира долгорочно. Доволно е неколку луѓе (кои патем може да ти се конкуренти) да остават негативен фидбек и готово, пропадна целиот труд.

На Ибеј сум продавал и јас, ама ретко и крупно, кога ми треба брза кеш инјекција.

Здраво, дали некој има работено на Microworkers.com?
Доколку некој знае како се работи со Blog/Websites, односно каков блог треба да се отвори за да се постираат линковите кои се дадедени, нека пише.

Јас никогаш не сум дал на никого совет да работи на microworkers. Тоа е како да копаш канали цел ден за 100 денари. Единствено го бива ако ептен немаш леб да јадеш по дома и ако нема никаков друг излез. Амалска работа, што да ти расправам.

Јас никогаш не сум дал на никого совет да работи на microworkers. Тоа е како да копаш канали цел ден за 100 денари. Единствено го бива ако ептен немаш леб да јадеш по дома и ако нема никаков друг излез. Амалска работа, што да ти расправам.

Не мислев на тоа, ти вчера ми рече да барам друга поисплатлива работа. Јас не се разбирам толку во креирање веб страни и слично па решив да пробам со microworkers.

vo letoto 2011to gospodovo potrosiv eden mesec za 64 dolari ali togas bef nou lajfer jbg kako sto vika al ova ti e amalska rabota, idi na peri sofersajbni na raskrsnica i vise pari kje zemes.

Здраво, дали некој има работено на Microworkers.com?
Доколку некој знае како се работи со Blog/Websites, односно каков блог треба да се отвори за да се постираат линковите кои се дадедени, нека пише.
Ќе поработиш некое време претпоставувам и ќе се откажеш кога и да е. Јас работев еден саат и кога видов дека сум заработил 1 долар сакав да си акнам еден жежок шамар.

Па ти никаде не го спомна ebay. Тоа е веќе сосема друга бранша. Таму јас не би се нафатил НИКОГАШ да заработувам. Знам дека големиот профит е примамлив ама премногу е тоа нестабилен пазар за да се планира долгорочно. Доволно е неколку луѓе (кои патем може да ти се конкуренти) да остават негативен фидбек и готово, пропадна целиот труд.

На Ибеј сум продавал и јас, ама ретко и крупно, кога ми треба брза кеш инјекција.

Хм всушност затоа и сакам да избегавам eBay поради лошите муштерии и нестабилниот систем за префрлање на пари. Но до сега сум имал само проблем со 2-3 купувачи кои победуваат на лицитација и не плаќаат, но тоа eBay го средува. И никогаш не сум имал проблеми со конкуренции бидејки само јас и еден друг го продавамe овој производ на eBay а тој другиот прекина па останав само јас и ми е исто така + сорс за пари кога имам време. Пропадна eBay. Не беше како што беше лани во 2009, 2010 :(

Не e тоа што беше, кога вадевме по 3000 евра од една продажбa
276172_Papel-de-Parede-Meme-I-See-What-You-Did-There_1600x1200_reasonably_small.jpg

Ама сега друг начин има за вадење пари од ибеј, и тоа не е со продажби.

Не e тоа што беше, кога вадевме по 3000 евра од една продажбa
276172_Papel-de-Parede-Meme-I-See-What-You-Did-There_1600x1200_reasonably_small.jpg

Ама сега друг начин има за вадење пари од ибеј, и тоа не е со продажби.
Да али тогаш eBay беше многу по безбеден, и многу полесно Suspended правеа на акаунтиве, а враќање назад немаше.
Инаку имам слушнато некоја аматерска верзија од вториот eBay начин но тоа за мене е мн не безбедно, и мн тешко, а незнам ни дали е всушност истиот метод.

Ноп, не збориме за истиот. Нит е тежок овој нит треба да си експерт, го имам објаснето на мојот форум ама во специјалниот сектор е. Кој пробал - знае
laugh1.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom