Зар и ти ли сине Бруте?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Не планирам да лажам. Сум бил Брут, имало и мои Брутовци, ама тоа е светот. Секаде има предавници и лицемери, а посебно такви се наоѓаат во најблиските. Не за џабе се рекло " Боже чувај ме од пријателите, од непријателите можам и сам да се чувам". Ама таа е таков ни е светов во кој живееме и ние мораме едноставно да се навикнеме и да се прилагодиме на него.

Охоо, Брутовци колку сакаш, а ножови во грб имам еден куп... А јас можеби и несвесно сум бил „Брут“, но никогаш намерно.

Човек на човека е волк.
Пази се од најмилите. Се’ што е претерано е лошо.
Сум имал прилики да ја почувствувам ладната острица на тој нож, нажалост неколку пати.
А знам дека таа иста острица ја држеле и моите раце. Само се’ уште никој не спомнал дека острицата која јас сум ја држел се забодела во грбот.
Во однос на прашањето за најблиските: Мислам дека сите знаеме дека понекогаш навистина од што некој сака да ни угоди, ненамерно ќе не’ повреди. Затоа и кажав, се’ што е претерано е лошо.

Што ќе ми се непријатели покрај вакви пријатели?
Не повредуваат странци, не повредуваат и оние, најблиските.
Проблемот е во нас; ножот од блиските повеќе боли, затоа што не начекуваат неспремни, мислиме дека тие не би биле способни да не повредат.
Ме имаат повредено, многу пати, и тоа оние од кои не сум очекувала да се свртат против мене. Но, како што велат, од грешките највеќе се учи.
Мислам дека донекаде ја имаме и ние кривицата што некој се осмелува да направи нешто против нас, тоа е знак дека премногу сме им дозволиле.
Сега знам дека не треба со никого да се зближувам, ретки се таквите кои ги интересира мојот проблем САМО за да ми помогнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom