Започнува најризичниот транспорт на источната магистрала

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
А ти виде?
Јас од сигурни извори разберах дека пато по кој е минај конвојо е расипан, и пред тава беше расипан ама саа бил многу и плус нерамен.Како може да помине 600 тони товар и нисто да не му е на пато?Толку се салам патиштата уште тоа ни фалеше..

Pa neli citas vo mojot post deka bev za kosturino ako znaes kade e . Jas ne slusnav od "sigurni" izvori tuku bev tamu.Tie 600 toni ne se na eden kamion tuku na poveke koi patistia bi izdrzale 600 toni odednas toa se delovi i na nekolku kamioni se razredeni.Isto taka napisav deka tie shini sto gi postavuvat se od ednata kraj na mostot do drugata, se potpiraat na zemjata taka da nema nikakov tovar na mostot .

Баш ќе ја следам ситуацијава, кога ќе дојдат во Штип обавезно сликам :)

Dobro me nasmeavte ako mislevte deka tie 600 toni ke se transportiraat odednas?Koga bese transportirana edna turbina za Minhen taa tezese 220 tona i bese transportirana na prikolka koja ja vlecese 1 kamion od 600 PS i uste eden od 600 PS sto butase od pozadi...So tolkav tovar kako ke se kacat od Valandovo do Kosturino?Eve na slikite podolu mozete da vidite kako izgledalo toa vo 2003 godina,transportot bil sirok 6,30 M,visok 5.30 M i dolg 74 M a tezoka samo 415 tona...

Kelheim02.jpg

Kelheim04.jpg

kelheim102.jpg

Утре треба да ја помине Струмица, па очекувајте слики. Помонував низ тие камиони, ги има 3-4 не сум сигурен, еден е долг 40 Метри и го влече обичен камион (како што видов јас) и имал 240 гуми(:vozbud:), тоа го кажуваат луѓето.

Сеа пред малце го сликав конвојот, паркиран е близу до моето маало. Сликата ми е од телефон, па не е баш нај нај, ама утре одам со камерата обавезно.

img0147ue2.jpg

mu mestat kako sini edni od edniot pat na drugiot pat i kamionite se kacvaat vrz niv i mostot nema maka

mu mestat kako sini edni od edniot pat na drugiot pat i kamionite se kacvaat vrz niv i mostot nema maka

Toa e konstrukcija od pontonski most,preku takvi mostovi tenkovite i drugite voeni vozila ja preminuvaat sekoja vodena prepreka.Dali nekoj napravi nekoi dobri sliki od konvojot,fatete se malce za rabota?

Сеа пред малце го сликав конвојот, паркиран е близу до моето маало. Сликата ми е од телефон, па не е баш нај нај, ама утре одам со камерата обавезно.

img0147ue2.jpg

А од кој град си ти??

дали некој знае до кај стигнал товаров? :)

Конечно товарот пристигна во Скопје :)

specijalno za tovarov pred malku pominav od kaj saemot,tamu se parkirani kamionite,i iskreno mislev deka e nesto mnogu mnogu pogolemo,ne deka i vaka bese malo de.A prikolkata na koja stoese taa turbinata imase stvarno mnogu trkala.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom