Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Ne ABC cekam vozneseniot Makedonec ogledalo da mi odgovori na prasanjeto ...

Vo red li e da se zimaat Grcki pasosi za da se ostvari ekonomski interes PARI ???

ne mi vrti ti mene sega kao kisa oko kraguevca.

niv im sleduva grcko drzavjanstvo, bugarski odat da plakaat i da visat pred ambasadi.

kpg na grcija vo dogovor so grckata drzava posle egzodusot na dag pretezno vo zemji od istocna evropa, dogovori da na site koi ke se pokaat i koi ke potpisat deka se grci po rod ke im se vratat imotite i ke imaat polno gragjansko pravo....makedonci grci koi ba vo taskent i na drugi mesta od prvin zaedno psole ova grcite se vratija, a del od makedoncite potpisaa i sega nivnite pokolenija se najgolemite ``grci``,apsolutno poveketo odbija da potpisat zasto pokraj ideooska za makedoncite vo DAG taa borba bese pred se nacionalna i nivniot egzodus trae i den denes. e tie se za concrete ``nekakvite`` makedonci koi ne podlegnaja da bidat ``grci po rod`` na niv mu e osporeno da gi uzivaat gragjanskite prava vo grcija so toa sto iako se rodeni i imaat imoti tamo, iakoe donesen dekret za ``pomiuvanje`` ofd grcija za ucesnicite vo gragjanska vojna 46-49 za niv ne vazat tie prava , nemaat drzavjanstvo ne im dava grcija dodeka ne potpisat deka se ``grci po rod``

I sea sto vikas ti ... da idat da potpisat ???

A tie sto potpisale PREDAVNICI SE ???

Tie sto ziveat vo Egejska sega a se Makedonci predavnici se ?

Што си прајте бе бајрам на умот.
Идеалот на Македонецот не треба да биде враќање на имотите, туку враќање на Беломорска Македонија и обединување со Вардарска.
Протерување на Миџирите и секакво грчко влијание во тој дел на Македонија.
Имоти ќе враќале, државјанство ќе барале.
Тоа може само колку внимание на Грците да им се одземе.
Ебати идеалот, грчки пасош.
Инаку по татко сум од Беломорска Македонија.

Poentata mi e

tvrdite deka Bugarite se u stvari Makedonci ( del od Antickite Makedonci koi ne se pomesale so tatarite ) neli opismeneti i taka nataka...

sto se ljutite koga zimaat Bugarski pasosi ... koga Bugarite u stvari se Makedonci ama pojma nemaat deka se pa go tvrdat sprotivnoto ???

MIslam ne se ljutite koga zimaat Grcki pasosi ... ama BUgarski se ljutite aj pojasnete mi ovoj paradox ???

I sea sto vikas ti ... da idat da potpisat ???

A tie sto potpisale PREDAVNICI SE ???

Tie sto ziveat vo Egejska sega a se Makedonci predavnici se ?

a be winston vodata na tvoja vodenica ne ide sekogas be,
tie so potpisale deka se grci po rod se predavnici, a ovie so baraat grcki drzavjanstva se tie koi ne potpisaa, tie be winstonce si baraat drzavjanstva onakvi kakvi so se, tamo se rodeni i tamo im se ograbeni imotite...ne mi postavuvaj naivni prasanja i da mi ironiziras so sudbinata na tie lugje...demek sega sakas ti da gi predstavis kako alcni razgrablivci decava begalci so si go baraat imotot nazad a?

Poentata mi e

tvrdite deka Bugarite se u stvari Makedonci ( del od Antickite Makedonci koi ne se pomesale so tatarite ) neli opismeneti i taka nataka...

sto se ljutite koga zimaat Bugarski pasosi ... koga Bugarite u stvari se Makedonci ama pojma nemaat deka se pa go tvrdat sprotivnoto ???

MIslam ne se ljutite koga zimaat Grcki pasosi ... ama BUgarski se ljutite aj pojasnete mi ovoj paradox ???

Winstone,да не имаш нешто против што 40%од бугарската нација се по потекло Македонци?Ама чисти Македонци.И 20%се Македонци кои случајно се измешале со (како што вие велите)татарите.

Poentata mi e

ne se praj naiven i ne si glup ne foliraj....koj be ekol deka bugarin moze da e makedonec?

aj vaka zemi....na rprimer rymz ili kvark se albanci po nacionalnost a imaat makedonski pasos, ti si srvbo a imas makedonski pasos....mnogu dobro i sam znas zasto grcija ne im izdava drzavjanstvo duri be i so drugi drzavjanstvo be ne gi pusta da s vidat rodnite mesta , i ti vikam ne se foliraj i ne mi ironiziraj ko hiena nad sudbinata na tie lugje.

a be winston vodata na tvoja vodenica ne ide sekogas be,
tie so potpisale deka se grci po rod se predavnici, a ovie so baraat grcki drzavjanstva se tie koi ne potpisaa, tie be winstonce si baraat drzavjanstva onakvi kakvi so se, tamo se rodeni i tamo im se ograbeni imotite...ne mi postavuvaj naivni prasanja i da mi ironiziras so sudbinata na tie lugje...demek sega sakas ti da gi predstavis kako alcni razgrablivci decava begalci so si go baraat imotot nazad a?

Znaci ja kolku znam a znam vo Grcija za da zemesh drzavjanstvo ne moze da se pises Makedonec ni u son toa se slagame taka ?
Znaci mora da se pises GRK. Znaci od tuka site Makedonci sto imaat pasos grcki iliti 90 % od niv ustvari se predavnici ????

A od druga strana sea vikas tie sto baraat drzavjanstva ne se predavnici ... ili ja nesto en sum razbral ???

Kolku Makedonci koi se pisale Makedonci vo Grcija imaat Grcki pasos i drzavjanstvo ??? MISLAM PRI PRIEM KOGA PODAVALE DOKUMENTI , ne na popis

Ja tvrdam deka site na edno parce hartija morale da se izjasnat kako Grci ... daklem po tvoja logika tie se predavnici :helou:

Ednostavno nema izjasnuvanje kako Grk nema imot nema pasos , nema drzavjanstvo i doagame do krajnata poenta na moeto izlaganje

SE E PARI PARI PARI I PAK PARI :tv:

А,да се изгласа закон кој на сите граѓани на Р.Македонија ќе им забрани да земаат државјанства на соседните земји???А,огледало што ќе речеш за тоа?

Winstone,да не имаш нешто против што 40%од бугарската нација се по потекло Македонци?Ама чисти Македонци.И 20%се Македонци кои случајно се измешале со (како што вие велите)татарите.

Neam be zasto bi imal ..svasta ja sum kosmopolit

Znaci ti tvrdis deka Bugarite vsusnost se Makedonci...epa objasni mu go toa na ogledalo

ne se praj naiven i ne si glup ne foliraj....koj be ekol deka bugarin moze da e makedonec?

aj vaka zemi....na rprimer rymz ili kvark se albanci po nacionalnost a imaat makedonski pasos, ti si srvbo a imas makedonski pasos....mnogu dobro i sam znas zasto grcija ne im izdava drzavjanstvo duri be i so drugi drzavjanstvo be ne gi pusta da s vidat rodnite mesta , i ti vikam ne se foliraj i ne mi ironiziraj ko hiena nad sudbinata na tie lugje.

Kako koj rekol ene vidi u istorija ...uvek koa ke dojde BUgar site mu vikaat ti si be Makedonec samo ne znaes

A babi i zabi ne mesaj rymz , kvark tie se od bashka narod koj niti se meshal niti ima dopirni tocki so Makedoncite.

Ja vikam u BUgarija se 60 % Makedonci po krv... i sea sto zasto da tie praat grev da vadat pasos Bugarski a ovie ne praat grev koa vadat Grcki ?

I dvajcata ke ja gresat ako sakaat pasos , imot, ili bilo sto ...mora se pisat deka po rod se BUGARI ili GRCI

А,да се изгласа закон кој на сите граѓани на Р.Македонија ќе им забрани да земаат државјанства на соседните земји???А,огледало што ќе речеш за тоа?
tebe so ne ti e sega jasno? od kade dojde do takov zaklucok?

fino lepo jas na baranje na mrcatorot winston iskazav deka tie makedonci so potpisale deka se grci po rod se predavnici i so ima nejasno vo toa?

sega makedoncive so ziveeat vo egejska makedonija mislis gi prasuva nekoj koga gi zaveduvaat vo kniga na rodeni za nacionalnost..jok po difolt odi toa ``grk po rod``. tie makedonci so bile deportirani niz istocna evropa posle ``davanje amnestija`` potpisale deka se grcvi po rod tie se predavnicite kako i da zemes taka doagja.
a ti demmian ako te grize nesto so mi vleces nakaj bugaristan a moz i si drzavjanin na istata e tvoj problem ama nemoj so mi te grize sovesta na maka na drugite da si baras opravduvanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom