ogledalo
провинцијалец
- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 3.198
- Поени од реакции
- 174
Ne ABC cekam vozneseniot Makedonec ogledalo da mi odgovori na prasanjeto ...
Vo red li e da se zimaat Grcki pasosi za da se ostvari ekonomski interes PARI ???
ne mi vrti ti mene sega kao kisa oko kraguevca.
niv im sleduva grcko drzavjanstvo, bugarski odat da plakaat i da visat pred ambasadi.
kpg na grcija vo dogovor so grckata drzava posle egzodusot na dag pretezno vo zemji od istocna evropa, dogovori da na site koi ke se pokaat i koi ke potpisat deka se grci po rod ke im se vratat imotite i ke imaat polno gragjansko pravo....makedonci grci koi ba vo taskent i na drugi mesta od prvin zaedno psole ova grcite se vratija, a del od makedoncite potpisaa i sega nivnite pokolenija se najgolemite ``grci``,apsolutno poveketo odbija da potpisat zasto pokraj ideooska za makedoncite vo DAG taa borba bese pred se nacionalna i nivniot egzodus trae i den denes. e tie se za concrete ``nekakvite`` makedonci koi ne podlegnaja da bidat ``grci po rod`` na niv mu e osporeno da gi uzivaat gragjanskite prava vo grcija so toa sto iako se rodeni i imaat imoti tamo, iakoe donesen dekret za ``pomiuvanje`` ofd grcija za ucesnicite vo gragjanska vojna 46-49 za niv ne vazat tie prava , nemaat drzavjanstvo ne im dava grcija dodeka ne potpisat deka se ``grci po rod``