Западот не може војнички да ја порази Ал Каеда

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.169
Поени од реакции
1.334
Западот не може војнички да ја порази Ал Каеда

14.11.2010 12:56

osama-bin-laden.jpg

Новиот командант на британската армија, генерал Дејвид Ричардс изјави денеска дека исламистичките, милитантни екстремисти ќе бидат закана за безбедноста на Велика Британија во следните 30 години и оти Западот не може војнички да ја порази Ал Каеда.
Во интервју за Би-Би-Си, генерал Ричардс изрази уверување дека Ал Каеда и милитантниот ислмистички екстремизам може да биде запрен и ставен под контрола за да може да се обезеди сигурност на британските улици и на Британците, но не може да се обезбеди победа во војничка смисла.
„Војничка победа или пораз има во конвенционалните војни кога армијата на една земја ќе навлезе во главниот град на друга“, вели британскиот генерал, објаснувајќи дека една ваква ситуација не може да се има во пресметката со Ал Каеда.
Според командантот на армијата, на Британците и на Западот воопшто и не им се потребни војнички победи затоа што ништо не се добива со поразот на исламистичките милитанти.
Тој затоа инсистира дека е позначајно во сегашниот судир да се обезбеди безбедност за Западот и за луѓето кои таму живеат. Генерал Дејвид Ричардс е само еден месец на функцијата командант на британската армија. Претходно неколку години помина како командант на британскиот воен контингнет во Авганистан.
Во Лондон се смета дека ваквата изјава на приот човек на британските вооружени сили е знак за „новиот реализам“ во Велика Британија кога станува збор за судрирот со милитантниот исламизам, но и во американските безбедносни структури.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=130204

Ал Каеда не е држава па да се порази воено...
Ал Каеда е составена од повеќе делови, поврзана е со повеќе организации и единствен начин да биде воено поразена е да се убијаат сите поврзаници и членови истовремено, а притоа да се молчи за тоа за да не се појават следбеници.

А тоа е невозможно.

Единствен начин да се победи Ал Каеда е ако се реши Еврејскиот проблем но, САД нема сила да го направи тоа поради тоа што евреите го држат за муда. За Ал Каеда 90% се виновни евреите. Не сум антисемит или параноичен конспираси терори фрик ама факт е дека основна извор на силата на Ал Каеда е Израел.
Кога се случи 11 септември реков ова е се `благодарам` за сета Американска подршка за Израел.
Ако се реши Еврејскиот проблем тогаш Ал Каеда ќе биде 80-90% послаба (нема да исчезне комплетно но, нема да биде сериозен проблем).

Лесно е да се победи Ал-Каеда.
Само треба да се удри delete file на соодветната датотека на централниот сервер во Ленгли.
Во реалноста - не постои.

Како шо кажал покојниот британски министер за надворешни работи Робин Кук...

Shortly before his untimely death, former British Foreign Secretary Robin Cook told the House of Commons that "Al Qaeda" is not really a terrorist group but a database of international mujaheddin and arms smugglers used by the CIA and Saudis to funnel guerrillas, arms, and money into Soviet-occupied Afghanistan.

Because of the presence of 'rogue states,' it became easy for terrorist groups to use the email of the database. Hence, the email of Al Qaida was used, with some interface system, providing secrecy, for the families of the mujaheddin to keep links with their children undergoing training in Afghanistan, or in Libya or in the Beqaa valley, Lebanon. Or in action anywhere in the battlefields where the extremists sponsored by all the 'rogue states' used to fight. And the 'rogue states' included Saudi Arabia. When Osama bin Laden was an American agent in Afghanistan, the Al Qaida Intranet was a good communication system through coded or covert messages.

--- надополнето ---

Единствен начин да се победи Ал Каеда е ако се реши Еврејскиот проблем но, САД нема сила да го направи тоа поради тоа што евреите го држат за муда. За Ал Каеда 90% се виновни евреите. Не сум антисемит или параноичен конспираси терори фрик ама факт е дека основна извор на силата на Ал Каеда е Израел.
Кога се случи 11 септември реков ова е се `благодарам` за сета Американска подршка за Израел.
Ако се реши Еврејскиот проблем тогаш Ал Каеда ќе биде 80-90% послаба (нема да исчезне комплетно но, нема да биде сериозен проблем).

Злите евреишта со зулуфи ја имат Америка во внатрешниот џеб од палтото...:pos2:

Има уште луѓе кои мислат дека постои некаква Ал-каеда...хехе

Лесно е да се победи Ал-Каеда.
Само треба да се удри delete file на соодветната датотека на централниот сервер во Ленгли.
Во реалноста - не постои.

Како шо кажал покојниот британски министер за надворешни работи Робин Кук...

--- надополнето ---

Злите евреишта со зулуфи ја имат Америка во внатрешниот џеб од палтото...:pos2:

Има уште луѓе кои мислат дека постои некаква Ал-каеда...хехе
Незнам дали е само фајл ама знам дека служи на Еврејски интереси и тие и служат на неа.
Но знам ако нема Евреи нема да ја има Ал Каеда и Ако ја нема Ал Каеда значи нема евреи.:toe:

Некој пропуштил дефендологија.

Ќелиски организирана структура со НЕОГРАНИЧЕНИ можности за комуникација,движење...богами и е закана-ако некој изгуби тоа се нивните и талибанските варлордови-но добро е има лоботомија во гвантанамо.

Тукатер робин кук нема кажано ракво нешто-всушност за време на војната СССР-Афган ракетите МИЛАН и СТИНГЕР Америте ги давале на талибанци-не на Ал Каеда...америте не ни знаеле каде завршува оружјето и добро е што америка му помогна на авганистан-русите убија 2 милиона цивили-да не беше помошта од САД,британија германија...тешко.

--- надополнето ---

Незнам дали е само фајл ама знам дека служи на Еврејски интереси и тие и служат на неа.
Но знам ако нема Евреи нема да ја има Ал Каеда и Ако ја нема Ал Каеда значи нема евреи.:toe:

Ал каеда нема врска со евреи-туку со ПАНБУНТ.

Јок-Цел Свет е Непријател на АЛ=каеда.

Израел има хамас,хезболах...доста се

Некој пропуштил дефендологија.

Ќелиски организирана структура со НЕОГРАНИЧЕНИ можности за комуникација,движење...богами и е закана-ако некој изгуби тоа се нивните и талибанските варлордови-но добро е има лоботомија во гвантанамо.

Тукатер робин кук нема кажано ракво нешто-всушност за време на војната СССР-Афган ракетите МИЛАН и СТИНГЕР Америте ги давале на талибанци-не на Ал Каеда...америте не ни знаеле каде завршува оружјето и добро е што америка му помогна на авганистан-русите убија 2 милиона цивили-да не беше помошта од САД,британија германија...тешко.

--- надополнето ---

Ал каеда нема врска со евреи-туку со ПАНБУНТ.

Робин Кук не кажал хехехе сигурен си?
Дефендологија...

The London-based International Institute for Strategic Studies (IISS), is the world’s leading think tank for military affairs. It represents the top echelon of defence experts, retired officers and senior military men, spanning the globe from the United States and Britain to China, Russia and India.

The US-led war in Afghanistan, says IISS, using uncharacteristically blunt language, is "a long-drawn-out disaster".

Just recently, CIA chief Leon Panetta admitted there were no more than 50 members of Al Qaeda in Afghanistan. Yet US President Barack Obama has tripled the number of US soldiers there to 120,000 to fight Al Qaeda.

The IISS report goes on to acknowledge the presence of western troops in Afghanistan is actually fuelling national resistance. I saw the same phenomena during the 1980’s Soviet occupation of Afghanistan.

Interestingly, the portion of the report overseen by the former MI-6 Secret Intelligence Service deputy chief, Nigel Inskster, finds little Al Qaeda threat elsewhere, notably in Somalia and Yemen. Yet Washington is beefing up its attacks on both turbulent nations.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21059
http://abcnews.go.com/ThisWeek/cia-...lligence-bin-laden-location/story?id=11027374

хахха останале уште 50-тина фаци од датотеката на ЦИА...
Остај тоа,фирерот нивни е легенда.
Час е во пештери во афган, час во пештери во Јемен,час во Сауди,истовремено се појавува и во умовите на американската администрација и по клипови на ал-џазира, а со себе влечка апарат за дијализа (по пештерите,тоа му е изгледа природен хабитат) и се јавува по сателицки телефон да нарача нова порција зулуми.

All-round bad guy.
With a beard.

Ај ќе го видиме на олимпијадата во Лондон, ќе трчал на 110 метри.
Со пречки.

Робин Кук не кажал хехехе сигурен си?
Дефендологија...

The London-based International Institute for Strategic Studies (IISS), is the world’s leading think tank for military affairs. It represents the top echelon of defence experts, retired officers and senior military men, spanning the globe from the United States and Britain to China, Russia and India.

The US-led war in Afghanistan, says IISS, using uncharacteristically blunt language, is "a long-drawn-out disaster".

Just recently, CIA chief Leon Panetta admitted there were no more than 50 members of Al Qaeda in Afghanistan. Yet US President Barack Obama has tripled the number of US soldiers there to 120,000 to fight Al Qaeda.

The IISS report goes on to acknowledge the presence of western troops in Afghanistan is actually fuelling national resistance. I saw the same phenomena during the 1980’s Soviet occupation of Afghanistan.

Interestingly, the portion of the report overseen by the former MI-6 Secret Intelligence Service deputy chief, Nigel Inskster, finds little Al Qaeda threat elsewhere, notably in Somalia and Yemen. Yet Washington is beefing up its attacks on both turbulent nations.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=21059
http://abcnews.go.com/ThisWeek/cia-...lligence-bin-laden-location/story?id=11027374

хахха останале уште 50-тина фаци од датотеката на ЦИА...
Остај тоа,фирерот нивни е легенда.
Час е во пештери во афган, час во пештери во Јемен,час во Сауди,истовремено се појавува и во умовите на американската администрација и по клипови на ал-џазира, а со себе влечка апарат за дијализа (по пештерите,тоа му е изгледа природен хабитат) и се јавува по сателицки телефон да нарача нова порција зулуми.

All-round bad guy.
With a beard.

Ај ќе го видиме на олимпијадата во Лондон, ќе трчал на 110 метри.
Со пречки.
САД во Авганистан не се борат со Ал Каеда туку со Талибанците.
Погоре и сам пиша, Ал Каеда имала околу 50 припадници ВО Авганистан. Според САД, Ал Каеда има 500-1000 припадници во цел свет.
Но, не е само Ал Каеда терористичка група, постојат многу други, а често на тв слушаме како некоја група извршила напад и била тесно поврзана со Ал Каеда....

А пак сосем друго се ќелиите...

Јасно-сите кога одат пензија или им завршува мандат одма крекаат-најдобар пример е кларк-и бомбардирањето на југославија ТВРДЕШЕ над 400 мети уништиле па испадна од должност и одма мексперт за Пасивна ПВО...веќе видено...а осама...толку е со него.

Леле од кај вишол преку пакистан-СССР директно интервенираше во араб израели варс.

Ma kako ti Al-kaida i Bin Laden, site ovie raboti se povrzani so Masonerijata i so CIA, interesna dokumentarna emisija e ova,sega najdov od YouTube,pa bi predlagam da gledate Koj e Bin Laden I od kade e sozdaden, a ovdeka ke go gledate i Saddam Husein deka bil za edna upotreba..

Part-1

Part-2

Part-3

Part-4

Part-5

Ако ал- каеда е толку семоќна за да се почне војна по други земји има сајт овој каде стојат податоци за владини објекти на САД
И до сега сад ќе беше бомбардиран 100 пати .

Хјумена и паметен газ прекинете да раскажувате приказни за терористите кои се спремни да ја запалат америка и британија - не постојат такви ако постоеја до сега ќе гореше Вол Стрит, Беверли Хилс и Marthas vinyards едно 100 пати.
Талибанците сакаат авганистан да го контролираат и исто така не сакаат хероин да се одгледува на нивната земја :)
Еве ти и за аеродромите на САД за што служи додатното обезбедување за драпање мали деца .

"Dominate. Intimidate. Control."
The sorry record of the Transportation Security Administration

There was less room for positive thinking a year later, when college student Nathaniel Heatwole pulled a similar stunt, planting box cutters and fake bombs on six different planes to probe the gaps in security. In September 2003 he sent the TSA an e-mail message explaining what he had done, in the hope of sparking improvements in the system. Instead he was brought up on charges and now faces up to 10 years in jail.
И ред други работи како новинари проаѓале низ проверките вооружани до заби

--- надополнето ---

Јасно-сите кога одат пензија или им завршува мандат одма крекаат-најдобар пример е кларк-и бомбардирањето на југославија ТВРДЕШЕ над 400 мети уништиле па испадна од должност и одма мексперт за Пасивна ПВО...веќе видено...а осама...толку е со него.

Леле од кај вишол преку пакистан-СССР директно интервенираше во араб израели варс.
Каква врска Кук има со кларк?
И не генерализирај :)

Ако ал- каеда е толку семоќна за да се почне војна по други земји има сајт овој каде стојат податоци за владини објекти на САД
И до сега сад ќе беше бомбардиран 100 пати .

Хјумена и паметен газ прекинете да раскажувате приказни за терористите кои се спремни да ја запалат америка и британија - не постојат такви ако постоеја до сега ќе гореше Вол Стрит, Беверли Хилс и Marthas vinyards едно 100 пати.
Талибанците сакаат авганистан да го контролираат и исто така не сакаат хероин да се одгледува на нивната земја :)
Ама логика...
Па и САД ако сакаат да го контролираат светот лесно можат да фрлат бомби врз која било армија во светот и влада и да ја уништат, да си ја завземат и ќе си владеат.
Ама да беше толку просто....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom