Замислен изглед на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Epa nema da znaes. A znaes jas toa custvo go zamisluvam kako nesto sto nema da go zabelezime. Gledas sega si tuka i posle nekoja sekunda letas.

Хехе тоа прашање мислам дека може некој да ти го одговори што е доживеал клиничка смрт... али ја па си мислам дека кога ке умреш душата можно е да ти оди некаде или во рајот.. или незнам не сум размислувал многу за тоа прашање...:)

Мислам дека во 1 секунда секнува се.Нема ништо натаму, не чувствуваме ништо.Од кај знаеме, може има нешто, но не верувам.

Па умираш и готово, не можеш веќе да мислиш, да дишиш, да гледаш... Едноставно не си од никакво значење!
Не знам како најдобро да се изразам, ама не се чувствуваш себеси едноставно, кога си мртов не ни знаеш кој си бил во животот и што си направил, што си доживеал.

Тоа е глупото, на некој начин џабе живееш затоа што не можеш жив да излезеш од овој живот и не си бессмртен.

Тоа е, ваквата помисла ме плаши и ме разочарува, ама мора да се соочиме со тоа...

Црно.така изгледа.знам пробав еднаш.осеќаш само дека не осеќаш ништо.и пак црно.

ABE VAKA I JAS IMAM FOBIJA OD TOA.NO MEGUTOA NEKOI POGORE PISUVAAT ZA 100 GODINI DUSATA PAK SE RAGA VO DRUGO TELO!!! NO DALI VO COVECKO? ZATOA STO I ZIVOTNITE ISTO TAKA IMAAT DUSA...

јас мислам дека по смртта се е само сон.сеа малку ме замисливте со тоа дека мозокот тогаш не функционира па се збунив...незнам што да мислам.....мојата замисла беше дека тогаш потонуваме во вечен сон од кој нема будење....тоа е всушност нешто како друг живот......

смрта сум ја замислил како еден вид одмор на извесно време по кое следува раѓање во нов свет во кој ке бидат изоставени лошите и неправедните работи... , се трудам да мислам што е можно повеке позитивно , да се надеваме дека е така :)

I jas se nadevam deka posle smrtta ke bide poubavo, ama ne znam. Vo posledno vreme se prasuvam i dali postoi zivot posle smrtta.

I jas se nadevam deka posle smrtta ke bide poubavo, ama ne znam. Vo posledno vreme se prasuvam i dali postoi zivot posle smrtta.

Дури сега си почнал да се прашуваш? Се разбира дека нема ништо после смртта!

Сите работи кои ние ги вршиме се дело на нашиот мозок. Мозокот за да работи треба постојано да биде снабден со крв, затоа што крвта е храна за мозокот, а знаеме дека срцето е тој орган кој постојано пумпа крв за да го нахрани мозокот, но не само мозокот туку и цело тело. Кога ќе умреме, односно кога нашето срце ќе престане да чука и пумпа крв, мозокот ќе остане без храна, а со тоа и без енергија за работа. Тој ќе продолжи да работи по смртта, но многу кратко, само неколку секунди додека не ги потроши залихите на енергија кои останале пред срцето да престане да работи. После тоа, мозокот престанува да работи, а со тоа завршува и нашиот живот. Понатаму нема ништо.

Кога ќе дојди време ќе му ја мислам, ама за жал на никој нема да кажам, освен ако сакате да ви ја оспеднувам куќата и да ви праќам нелогични пораки :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom