Zakon ljubavi

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Многу лоша серија,до сега најлоша од сите хрватски сапуници,судејки по првите три изгледани минути,не можев повеќе да издржам

Многу лоша серија,до сега најлоша од сите хрватски сапуници,судејки по првите три изгледани минути,не можев повеќе да издржам

ЛОЛ. Сите го викаат обратното само ти црна овца :pos2::pos2:. Дури и Игор кажа дека е подобра од другите... ок нема да стојам на право на серијата, али вреде барем да кажете дека е најскапо направена... се гледа дека немате вкус, подобро ви е Забранета Љубов сраниште се срањасто снимана камера отколку ова... Сета е јасна!:smir:

Ама убедливо на прво место е Вила Марија со микрофонот кој тресејќи на секои 10 секунди се појавуваше на кадарот :tv:

Ама убедливо на прво место е Вила Марија со микрофонот кој тресејќи на секои 10 секунди се појавуваше на кадарот :tv:

:pos2: Или пак во Гордоста на Раткајеви кога од позадина на сцената викаа СЕЧИ :pos2::pos2:. Па сега видете една огромна разлика... ова е најнапредна технологија на хрватските серии, снимана со висока резолуција т.е на филмска камера а и глумците се ТОП :pipi:

Од понеделник на Сител започнува серијава од 20 часот
репризата е во 11 сабајле​

:pos2: Или пак во Гордоста на Раткајеви кога од позадина на сцената викаа СЕЧИ :pos2::pos2:. Па сега видете една огромна разлика... ова е најнапредна технологија на хрватските серии, снимана со висока резолуција т.е на филмска камера а и глумците се ТОП :pipi:

Хммм го најдов ова :tv:

Моите молитви се ислушан.СЕРИЈАВА СЕ УКИНУВА РАДИ СЛАБ РЕЈТИНГ!Уште ЗЉ и Се ќе биде добро да ги укинат,ќе славам:vozbud:

Моите молитви се ислушан.СЕРИЈАВА СЕ УКИНУВА РАДИ СЛАБ РЕЈТИНГ!Уште ЗЉ и Се ќе биде добро да ги укинат,ќе славам:vozbud:

чекај, разбрав дека се укинува на нова.
и на сител да не ја укинуваат?

еве прочитав дека и Се ќе биде добро на ХРТ 1 има двојно поголема гледаност од Закон љубави на Нова!

Kraj dvoboja domaćih sapunica: HTV pobijedio Novu TV
Index.hr

ZA SAPUNICU "Sve će biti dobro", koju snima Ring Multimedija a prikazuje HTV, može se reći kako "sve ide na bolje". Naime, zbog iznimno dobre gledanosti i uspjeha koju je ova telenovela postigla, čelnici Prisavlja naručili su dodatnih 75 epizoda. Stoga umjesto prvotnih 105, sapunica će imati sveukupno 180 nastavaka i emitirat će se do srpnja sljedeće godine.

Na Novoj TV, koja u istom terminu emitira domaću seriju "Zakon ljubavi", odigrava se sasvim drugi scenarij, zapleten poput same sapunice. Priča "Zakona ljubavi", telenovele u produkciji Ave, čak je mnogo zanimljivija iza kamere nego ona što se prikazuje svakog dana.

Kako je Jelena Veljača dobila kopito

Podsjetimo, nakon razmirica predsjednika Uprave Ave Romana Majetića i Tončija Huljića, koji je imao svoj udio u producentskoj kući, uslijedio je Huljićev odlazak i prekinuta je suradnja (uz naravno pozamašnu novčanu odštetu). Zatim je uslijedio nastavak priče kada je Jelena Veljača dobila nogu i prestala pisati scenarij serije, a do toga je, prema riječima Romana Majetića, došlo zbog njezinog neispunjavanja ugovorenih obveza, odnosno kršenja ugovora. Prekipjelo mu je kad je "svestrana" Veljača, osim pisanja kolumne za jedan list, snimila spot s Borisom Novkovićem te pristala biti konzultantica za scenarij serije "Hitna 94".

Glumci navodno tri mjeseca bez honorara!

HTV-ovoj sapunici sve više raste popularnost, a zabilježena je gotovo dvostruko veća gledanost od "Zakona ljubavi". Kad se uzmu u obzir nedavni događaji u produkciji Ave, šuškanja da će Nova TV ugasiti "Zakon" ili znatno smanjiti broj njezinih epizoda (planirano ih je 185) više se ne čini tako nemogućim. Također nije na odmet spomenuti da glumci "Zakona ljubavi", kako doznaje Index, nisu primili honorar već puna tri mjeseca, dok se u konkurentskoj "Sve će biti dobro" najavljuju velika glumačka pojačanja poput Ksenije Pajić, Žarka Savića i Enesa Vejzovića. Na kraju se nameće pitanje: "Hoće li sve biti dobro za 'Zakon ljubavi'"?

Ž.R.

Па фала богу дека ќе ја укинат и на Сител,бидејки не само што Нова ќе ја укине туку и ќе престанат со снимање.

Па фала богу дека ќе ја укинат и на Сител,бидејки не само што Нова ќе ја укине туку и ќе престанат со снимање.

Да де. :vozbud::pos2:

Дај боже ова да е и крај за АВА, зошто:
-Вила Марија
-Обични луѓе
-Гордоста на раткаеви
-Љубов во офсајд
се е тоа дмо што постои на балканската продукција :nesvest:
Мислам дека и Наше Маало беа изработени попрофесионално.

Eхее...Наше маало беше врвна продукција,не ми ја споредувај со продукциине на АБА на кој репер им се теленовелите кои во Мексико ги правеа во 80-тите

Јас пробав и од Гордоста и од Законов да гледам првата епизода, али не можам, не можам да гледам, не знам, али не ми се свиѓаат овие серии воопшто
а иначе, не се знае уште дали ќе биде укината или ќе се смалат планираните епизоди?
КОГА ќе се знае тоа?

Ја единствени ХР серии што сум ги гледал биле Вила Марија и Љубов во офсајд, ама со скокање на дел од епизодите.
Вила Марија е дно, Љубов во офсајд нешто подобро (барем не се појавуваше микрофонот одозгора често)

Вила Марија - најникакво срање, права хрватско-мексичка продукција.
Љубов во офсајд - предобро, според мене единствената што вреди од АВА, и што ме одржа да ја одгледам до крај.
Обични луѓе - добра се до некаде средината 70/80 епизода, после натака веќе почна да досадува и тоа многу.
Гордоста на Раткаеви - скапа продукција, со исто многу фалшови, но и оваа не ме одржа до крај, некаде до 50/60 епизода.
ЗАКОН ЉУБАВИ - нај на ниво хрватска серија, според мене и најубавата, но како тече времето уште малце ќе ја гледаме. Инаку не значи ако се укинува дека ќе биде уште одма, сигурно наместо 180 ќе има 110/105.

СЕ ЌЕ БИДЕ ДОБРО поради огромната гледаност на ХРТ, е продолжена за уште 75 епизоди, така ќе има 180. Инаку ептен поникаква серија :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom