Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што бил слеп, а излегол надвор да гледа ведро небо, одејќи се мавнал у бандера и му се појавило дрво со јаболка, и пробал да земе али од што бил у шок незнаел што се дешава па после испаднало дека нема јаболки на дрвото... И така е possbible според мене :icon_lol:
Не е така..
Ај пак ќе кажам..човекот бил психички здрав и бил во нормална состојба(ни дрогиран,ни пијан,ни ништо)....

Еве ја загатката и на оваа страна...
Човек без очи,отишол надвор да го види небото и видел дрво со јаболки.Сепак не земал јаболки од дрвото но не ни оставил јаболки на дрвото.
How is ^ possible?

Незнам, само да не е одговорот некоја приказна...

Не е така..
Човек без очи,отишол надвор да го види небото и видел дрво со јаболки.Сепак не земал јаболки од дрвото но не ни оставил јаболки на дрвото.
How is ^ possible?

Излегол од дома не глеал кај иде се удрил во дрво со јаболките, дрвото се затресло и јаболките паднале. Зошто немал очи неможел да земе ниедна јаболка.

Си замислил?
Се напушел?
Не....како што реков..ни се дрогирал,ни се напушел,ни се замислил,ни спиел....све тоа го направил во нормална состојба..
Незнам, само да не е одговорот некоја приказна...
Не...
Излегол од дома не глеал кај иде се удрил во дрво со јаболките, дрвото се затресло и јаболките паднале. Зошто немал очи неможел да земе ниедна јаболка.
Не..не...човекот ВИДЕЛ дрво со јаболки,како што стои во загатката...ни тоа дека неземал зашто немал очи не е точно,човекот земал.

Не е така..
Ај пак ќе кажам..човекот бил психички здрав и бил во нормална состојба(ни дрогиран,ни пијан,ни ништо)....

How is ^ possible?

па фала богу дека не оставил јаболка на дрвото. кај може човек да закачи, да стави, да залепи јаболко на дрво :toe:

п.с. јас од оваа страна ја гледав загатката, инаку сигурно има и други стр. ама не можам убаво да ги видам

па фала богу дека не оставил јаболка на дрвото. кај може човек да закачи, да стави, да залепи јаболко на дрво :toe:

п.с. јас од оваа страна ја гледав загатката, инаку сигурно има и други стр. ама не можам убаво да ги видам
LOL!!
Друже,погрешно си ме сватил...
1.На јаболкото имало јаболки
2.Он отишол и не земал јаболки
3.На јаболкото немало јаболки

Значи дрвото со јаболки останало без јаболки...

Да не ги обрал сите јаболки па ги остаил под дрвото ? ( серка го спукала :tv: )

^ Не...
И прво треба да го одговорите првиот дел,како без очи го видел дрвото,па после како не земал јаболки од дрво на кое имало јаболки но не ни оставил јаболки на дрвото(дрвото останало без јаболки)..

Ако уште малце никој не погоди,ќе го кажам одговорот...... ;)

^ Не...
И прво треба да го одговорите првиот дел,како без очи го видел дрвото,па после како не земал јаболки од дрво на кое имало јаболки но не ни оставил јаболки на дрвото(дрвото останало без јаболки)..

Удрил град и сите јаболки паднале :pos2:

^ Не...

^он е виновникот што дрвото останало без јаболки ;)

How is ^ possible?

Не..не...човекот ВИДЕЛ дрво со јаболки,како што стои во загатката...ни тоа дека неземал зашто немал очи не е точно,човекот земал.

LOL!!

Ај сега..земал или не земал јаболки?!?!?!

Не ми текнува можно решение...

LOL!!

реченицата беше двосмислена. го кажав едниот начин што сметав дека нема шанси да е тој, ама си реков ај да пробам :toe:

Еве ви помош.
1.Нигде не пишува дека човекот бил слеп
2.Човекот не земал јаболки од дрвото но сепак земал нешто и дрвото со јаболки останало без јаболки

@the angel
Добро,се е точно.1 и 3 цитат пишува дека не земал јаболки и не земал.2 пишува дека земал ама не пишува јаболки,земал нешто друго..

ЕДИТ...
знам дека е тешка..ај да заврши фудбалот па ќе го кажам решението,ако до тогаш не погодил некој..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom