Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека си грешка. Мислам дека човекот на сликата го гледа својот син! Ај сега поврзи ги зборовите син-татко, татко-син и ќе видиш дека е така!

Таткото на човекот на сликата е син на мојот татко. Син на мојот татко сум јас :toe:

Таткото на човекот на сликата е син на мојот татко. Син на мојот татко сум јас :toe:
Стварно незнам шо ти е нејасно :toe:

"Таткото на човекот на сликата е син на мојот татко "
- таткото на човекот на сликата е или брат му или е самиот тој
- бидејки нема браќа испаѓа дека е он(тој што ја гледа сликата)
- значи он е таткото на човекот на сликата
- значи си го гледа својот син.

го забораваш болдираното. Значи таткото на тој на сликата, е син на неговиот татко

одбираме пример првите 2 прекидача, го палиме едниот, чекаме малце, палиме вториот, чекаме уште малце, гасиме, влагаме, која е најтопла = 1виот прекидач, другата помалку топла = 2риот, ладната =3тиот

?

А нема ли да е полесно ако го уклучиме првиот, почекаме да се загрее, го исклучуваме и го уклучуваме вториот и не го гасиме. И ако е топла=првиот, ако свети=вториот, ако не=третиот

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Ова го има на 30та страна ама нема одговор.

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Ова го има на 30та страна ама нема одговор.

неможе да му каже пошто е глувонем
значи глувонемиот ќе му ја донесе водата и татко му, а слепиот можеби ќе сака да зборува со татко му, ама кога никој нема да му одговара ќе сети дека нешто не е во ред

За оваа со слепиот и глувонемиот:
Глувонемиот го носи трупот на татко им кај слепиот, овој го фаќа и сфаќа дека не дише односно дека е мртов и му вика на глувонемиот "мртов е ??". Бидејки глувонемиот може да чита од усни ги става рацете на слепиот на своето лице и кима со главата (значи со мимика му кажува ДА):vozbud:
Има логика??
Се разбира дека нема логика!
1.Кој ке ти влече мртовец по пустина.
2.Можда со мимиката овој слепиот помислил дека е на рок концерт.

Мислам дека е полесно глувонемиот да го однесе слепиот до татко им и да му ја стави раката на слепиот на татковото срце и слепиот ќе види дека татко му е мртов.

Што вие како волк, оди како волк, дави како волк, влакното му е како на волк, а не е волк?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom