Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде лесна една: Мајка и татко имаат четири ќерки, секоја ќерка има еден брат. Колку вкупно члена брои семејството?!?.. :wink:

Ајде лесна една: Мајка и татко имаат четири ќерки, секоја ќерка има еден брат. Колку вкупно члена брои семејството?!?.. :wink:

7 членови

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Дај одговор на ова шо си го поставил ,,:vozbud:
Можеби е вака

Водата лечела,и сеа глувонемиот се напил и оздравел,не бил веќе ни нем ни глув,и го носи брат му до водата да се напие,прогледува и го гледа својот татко мртов

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?:vozbud:
Во пустина нема вода :)

За оваа со слепиот и глувонемиот:
Глувонемиот го носи трупот на татко им кај слепиот, овој го фаќа и сфаќа дека не дише односно дека е мртов и му вика на глувонемиот "мртов е ??". Бидејки глувонемиот може да чита од усни ги става рацете на слепиот на своето лице и кима со главата (значи со мимика му кажува ДА):vozbud:
Има логика??

Глувонемиот го носи трупот на татко им кај слепиот, овој го фаќа и сфаќа дека не дише односно дека е мртов и му вика на глувонемиот "мртов е ??". Бидејки глувонемиот може да чита од усни ги става рацете на слепиот на своето лице и кима со главата (значи со мимика му кажува ДА):vozbud:
Има логика??

и јас вака мислев и сега сакав да пишам, мислам дека има логика

еве една од мене може?:wink:
Си биле двајца татковци и два сина пред шума.Тие имале 3 пара чизми со кои треба да влезат во шумата.Ги облекле и сите заедно влеге!?!?

еве една од мене може?:wink:
Си биле двајца татковци и два сина пред шума.Тие имале 3 пара чизми со кои треба да влезат во шумата.Ги облекле и сите заедно влеге!?!?

хехехе...3ца биле, Дедо-татко-син... ме разбирате нели??? дедо-татко на таткото, татко-татко на синот... 2ца татковци и 2ца синови..

хехехе...3ца биле, Дедо-татко-син... ме разбирате нели??? дедо-татко на таткото, татко-татко на синот... 2ца татковци и 2ца синови..
Хехе те разбравме не се секирај:wink:!
Можеше бар да почекаш да постои 2 секунди
хехе се шалам:pipi:

Има логика??
Не,не е така...

Се согласувам со Давор дека едноставен е одговорот,ама да ни текни само :toe:

Ајде друго да пробаме
Ако е во врска со Куранот, тогаш ваљда таткото и синовите се муслимани. А муслиманите откога ке умрат ги бричат. Сега да претпоставиме дека таткото имал брада, и глувонемиот имал брич. Па кога фатил слепиот лицето на татко му сфатил дека е мртов.
Малце е глупо ама за друго не ми текнува...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom