Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде лесна една: Мајка и татко имаат четири ќерки, секоја ќерка има еден брат. Колку вкупно члена брои семејството?!?.. :wink:
Ајде лесна една: Мајка и татко имаат четири ќерки, секоја ќерка има еден брат. Колку вкупно члена брои семејството?!?.. :wink:
Можеби е вакаСи биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
Дај одговор на ова шо си го поставил ,,![]()
Во пустина нема водаСи биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?![]()
Во пустина нема вода![]()
За оваа со слепиот и глувонемиот:
Глувонемиот го носи трупот на татко им кај слепиот, овој го фаќа и сфаќа дека не дише односно дека е мртов и му вика на глувонемиот "мртов е ??". Бидејки глувонемиот може да чита од усни ги става рацете на слепиот на своето лице и кима со главата (значи со мимика му кажува ДА)
Има логика??
еве една од мене може?:wink:
Си биле двајца татковци и два сина пред шума.Тие имале 3 пара чизми со кои треба да влезат во шумата.Ги облекле и сите заедно влеге!?!?
Хехе те разбравме не се секирај:wink:!хехехе...3ца биле, Дедо-татко-син... ме разбирате нели??? дедо-татко на таткото, татко-татко на синот... 2ца татковци и 2ца синови..
и јас вака мислев и сега сакав да пишам, мислам дека има логика
Не,не е така...За оваа со слепиот и глувонемиот:
Глувонемиот го носи трупот на татко им кај слепиот, овој го фаќа и сфаќа дека не дише односно дека е мртов и му вика на глувонемиот "мртов е ??". Бидејки глувонемиот може да чита од усни ги става рацете на слепиот на своето лице и кима со главата (значи со мимика му кажува ДА)
Има логика??