Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
1. Поврзете ги 1 со 1, 2 со 2, 3 со 3 и притоа линиите да не се допираат:

domiki.jpg

2. Исечете ја сликата на 3 дела и потоа поврзете ги деловите така да секој јавач си има пони:

loshadki1.jpg

Ајде малце петок вечер за тие што нема да изглегуваат да си размрдат мозочните ќелии. И стајте уште нешто за размислување!

1. Поврзете ги 1 со 1, 2 со 2, 3 со 3 и притоа линиите да не се допираат:

2. Исечете ја сликата на 3 дела и потоа поврзете ги деловите така да секој јавач си има пони:

Ајде малце петок вечер за тие што нема да изглегуваат да си размрдат мозочните ќелии. И стајте уште нешто за размислување!

Ете кој гледа мотика :nenene: :pos2:... се зезам

Еве една од мене.

1. Секојпат кога е прозборено е прекршено.?
2. Го има еднаш во среда, два пати во понеделник, но ниту еднаш во сабота. Два пати неделно, но и два пати месечно. Што е тоа?

^за првата: тишина

ај оваа:
кога има вода, пие вино, а кога нема вода, вода пие
што е тоа??

^за првата: тишина

ај оваа:
кога има вода, пие вино, а кога нема вода, вода пие
што е тоа??
не, но може да се да се земе и тишина, но целта е друга...помисли малку

Ете кој гледа мотика :nenene: :pos2:... се зезам

Еве една од мене.

1. Секојпат кога е прозборено е прекршено.?
2. Го има еднаш во среда, два пати во понеделник, но ниту еднаш во сабота. Два пати неделно, но и два пати месечно. Што е тоа?
Првото е или тишина или јазик можеби!?
А за второво - буквата Е :)

Првото е или тишина или јазик можеби!?
А за второво - буквата Е :)
да второто е буквата Е, но во првотот како што пишав погоре може да се прифати и тишина, но смислата на загаткава е сосема поразлична

Хмммм не ми текнува ништо за 2рата задача на Бомбаш. Ај мала асоцијација!

Инаку еве уште една за размислување, не е многу тешка:

Некој човек се наоѓа веднаш под едно дрво. Покрај него има езеро, во центарот на езерото островче, а на островчето друго дрво. Човекот во себе има мноооогу долго јаже(да не речам бесконечно долго). Тоа јаже треба да го врзе од едното дрво до другото, но, проблемот е што тој неможе да дофрли до дрвото во центарот на езерото, ниту пак знае да плива. Како ќе ги врзе двете дрва со јажето?

Хмммм не ми текнува ништо за 2рата задача на Бомбаш. Ај мала асоцијација!

Инаку еве уште една за размислување, не е многу тешка:

Некој човек се наоѓа веднаш под едно дрво. Покрај него има езеро, во центарот на езерото островче, а на островчето друго дрво. Човекот во себе има мноооогу долго јаже(да не речам бесконечно долго). Тоа јаже треба да го врзе од едното дрво до другото, но, проблемот е што тој неможе да дофрли до дрвото во центарот на езерото, ниту пак знае да плива. Како ќе ги врзе двете дрва со јажето?

ќе го врзе едниот крај од јажето за дрвото, ќе го заобиколи езерото, ќе го влече јажето за да се затегне на другото дрво, и другиот крај од јажето ќе го врзе на дрвото

Точно! Ајде и оваа и идам да гледам бруките на Јувентус:

Дадени се броевите 1,3,4,6, и операциите +,-,/,*. Со користење на секој број само по еднаш, а операции по избор (од понудените) да се добие бројот 24.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom