Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
ОфтопикОд кај знеш можит ќе му ре расипани :pos2::pos2: или пак жолти
Онтопик дајте уште загатки

Ако јадам 6 дена по 3,5 јаболки, а седмиот ден изедам 9 ?

Имате девет идентични топчиња, од кои осум тежат по 10 грама, а едно 9. На располагање ви стои вага со два таса(без тегови). Откријте го полеснот топче само со две мерења.Како ќе го постигнете тоа ?

првите 5 дена ке јадеш по 5 јаболки шестиот ден ке изедеш 3, ке одиш во лондон бидејки времето е 1 час порано во 11: 30 часот ке изедеш уште 2 и ке излезе дека си изел 30 јаболки за 7 дена.:vozbud:

првите 5 дена ке јадеш по 5 јаболки шестиот ден ке изедеш 3, ке одиш во лондон бидејки времето е 1 час порано во 11: 30 часот ке изедеш уште 2 и ке излезе дека си изел 30 јаболки за 7 дена.:vozbud:
Nice one :smir:

Точно е :baeh:

Zagatka navalete :)

Za vreme na policiska istraga, glavniot inspektor Zvonko zemashe izjavi od 5ca osomnicheni za da utvrdi i identifikuva koj ja ukral tortata na
G-gja Cvetanka za vreme na festivalot. tuka se site nivni izjavi :

Goran : ne beshe Viktor
beshe Marijan

Marijan : ne beshe Atanas
beshe Viktor

Atanas : beshe Viktor
ne beshe Goran

Dragan : Beshe Atanas
beshe Marijan

Viktor : Beshe Dragan
ne beshe Goran

Dobro e poznato deka sekoj od niv dava edna netochna izjava.
Mozete li kajganichari da utvrdite koj od niv ja ukral tortata ?!

Што е тоа мало, зелено, со 4 раце, 5 нозе, 10 пријатели во швицарска, мало око, големо око, средно око, под-око, лева буза, десна буза, над-буза, големи уши и под нив мали уши, гајтан веѓи, со ферари во десеткатна гаража, мустанг во петкатна, многу брчки, мало туле, правен во шупак, спие на кров, се дрогира у нос, плива грбно додека спие, прави 4 чучнаја во рок од 1 секунда и има лепакокова коса?

Кој ќе погоди има од мене зеленко вредно околу 10-11 поен4иња.:pipi:

Што е тоа мало, зелено, со 4 раце, 5 нозе, 10 пријатели во швицарска, мало око, големо око, средно око, под-око, лева буза, десна буза, над-буза, големи уши и под нив мали уши, гајтан веѓи, со ферари во десеткатна гаража, мустанг во петкатна, многу брчки, мало туле, правен во шупак, спие на кров, се дрогира у нос, плива грбно додека спие, прави 4 чучнаја во рок од 1 секунда и има лепакокова коса?

Кој ќе погоди има од мене зеленко вредно околу 10-11 поен4иња.:pipi:
Помаранџесто Туле со пенис, со полуразвиена свест за глобалните тектонски промени во јужна Кина во провинцијата Шинчуан, северозападно од реките Јангцекијанг и Хоангхо. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom