Загадување на воздухот

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Ако имаш идеи институционално и во рамките на законот како да се реши дај кажи ги.

„Пусулчето„ од „република нашата земјата„ гарантира право на чиста животна средина. Законите се спроведуваат (и) по насилен пат, а монопол на силата во едно општество ја има само држава, односно нејзите органи на прогонот (обвинители, судии, полиција, војска...).

А сето тоа значи дека „институциите на системот„ не си ја работат со закон одредената им улога во општестово скапано...

Ако вработените во тие институции не си ја работат работата по закон, значи до нив е проблемот, а не до граѓаните, кои „као„ треба да ги потсетуваат институциите за нивните надлежности и должности.

И конечно, тие земаат плата од мојот џеб, не јас од нивниот...

Еве Меџити ќе испере куп пари, пардон - ќе не спасува од загаден воздух преку фрлање милион евра преку инвестирање скоро МИЛИОН евра НАШИ ПАРИ (наши значи пари собрани од даноци, од мнозинството не од малцинството кое не плаќа даноци, ни струја, ни вода, итн).

Субвенционирање (делумно) за 200 електрични возила. Електрични возила бе! Демек нешто ќе направи разлика 200 бензински аута во град каде еден оџак со чад од дрва загадува колку 10 илјади бензински аута... А еден циган со ќумбе на кое гори иверки, намештај, аутомобилско масло, итн, загадува колку 100 илјади бензински аута. Да не зборуваме за горачите на гуми и акумулатори кои сами загадуваат повеќе од сите бензински аута во Скопје или други градови.

Ама Меџити со оваа капка во морето ќе направи разлика. Да, наши пари се. Го боли кypот Меџити за нашите потреби и за нашите пари. ММЕ.

Еве Меџити ќе испере куп пари, пардон - ќе не спасува од загаден воздух преку фрлање милион евра преку инвестирање скоро МИЛИОН евра НАШИ ПАРИ (наши значи пари собрани од даноци, од мнозинството не од малцинството кое не плаќа даноци, ни струја, ни вода, итн).

Субвенционирање (делумно) за 200 електрични возила. Електрични возила бе! Демек нешто ќе направи разлика 200 бензински аута во град каде еден оџак со чад од дрва загадува колку 10 илјади бензински аута... А еден циган со ќумбе на кое гори иверки, намештај, аутомобилско масло, итн, загадува колку 100 илјади бензински аута. Да не зборуваме за горачите на гуми и акумулатори кои сами загадуваат повеќе од сите бензински аута во Скопје или други градови.

Ама Меџити со оваа капка во морето ќе направи разлика. Да, наши пари се. Го боли кypот Меџити за нашите потреби и за нашите пари. ММЕ.

Зотими Меџитими ќе си се врати на старото место (градоначалик на Чахир махала, нели...) и со тоа, Мицика ќе биде мирен, никој нема да трча по Меџитими и да му ги брои дивоградбите, а Меџитими ќе си продолжи „...како и до тогаш...„, кога беше градоначалник...што значи дека дивеењето во „урбанизмот„ од Чахир нема да запре, а новоизбраниот градоначалник на Шкупими (кој веројатно ќе биде од ДПНЕ...) нема да го тужи Меџитими по ниту еден основ.

И сите ќе бидат задоволни...

Vakva smrdea u Skopje ne pamtam koga posleden pat imalo vo ovoj del od godinata, radi pozarive kaj deponiive, smrdi na izgorena plastika pola Skopje denes i bogznae sto sve diseme denes.

Sramot sme sto radi ova kolektivno ubistvo sto ni se desava so dekadi veke, apsolutno nisto ne pravime i ne prevzemame, totalno kur ne boli za istovo, 50 dusi na protest ke izlezat, maloumnici ke gi oznacat ko vakvi ili onakvi, i toa ke bide toa, dok site na krajot od denot sporo sme ubivani. Ubavo praat u Nepal, totalna eskalacija, aaajt, pepelosaj sve i ne biraj.

не ви текнува дека е предизборие и можеби намерно се праат вакви ствари за да се предизвика револт. Пази ги тастериве северни како се запалија. :kafence: А за тоа што нивните го следеле премиерот со години ни да гукнат.

Моментално смрди копа, не се дише.
Вмро до крај на избори ќе ги убеди скопјани дека е сосема нормално воздухот во Скопје да смрди на запалена гума и не само тоа туку е сосем здраво жителите на главниот град да дишат загаден воздух кој само изгледа дека е загаден, затоа што така се претставува од шолтроните и партиските магафони на сдс.

не ви текнува дека е предизборие и можеби намерно се праат вакви ствари за да се предизвика револт. Пази ги тастериве северни како се запалија. :kafence:
Абе идиот еден, се пали веќе години назад, секојдневно. Јас мејлови имам праќано уште лани/преклани. Ова сега дека и намерно подметнуваат само е бонус. Еве ти мејл од лани, а вакви ко тебе и не заслужуваат чист воздух...

1000000727.jpg
Автоматски споено мислење:

Вмро до крај на избори ќе ги убеди скопјани дека е сосема нормално воздухот во Скопје да смрди на запалена гума и не само тоа туку е сосем здраво жителите на главниот град да дишат загаден воздух кој само изгледа дека е загаден, затоа што така се претставува од шолтроните и партиските магафони на сдс.
Смрдеше овде уште во времето на СДСМ. Вардариште ми е многу блиску и искрено кур не ме боли за вашите партии, сите се гниди и вмро и сдс и левица и куров ми, јас само сакам да дишам раат.

не ви текнува дека е предизборие и можеби намерно се праат вакви ствари за да се предизвика револт. Пази ги тастериве северни како се запалија. :kafence: А за тоа што нивните го следеле премиерот со години ни да гукнат.

Тоа и е. Политичка позадина има милијарда посто. Комуњарите и шииптараната го прават ова и тука нема дилема, но тоа не значи дека не треба да бидат директните сторители на пожарите изџигерени и парадирани по телевизии за народот да види и да знае.

Нормално, после нив на ред за ебење треба да се тие што живееја во шупакот на Заев до вчера и ништо не им смрдеше, а сега магично све им смрди

Последно уредено:
Тоа и е. Политичка позадина има милијарда посто. Комуњарите и шииптараната го прават ова и тука нема дилема, но тоа не значи дека не треба да бидат директните сторители на пожарите изџигерени и парадирани по телевизии за народот да види и да знае.

Ми се допаѓа што знаеш да размислуваш (y)

Ми се допаѓа што знаеш да размислуваш (y)

мене ме опраи, сега уште оноа буцкасто министерче да го научиш да мисли и Мицкоски да не тропа глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom