Заеднички одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Мериџејн, не ти реплицирам никаде повеќе, бидејќи ете не си знаела за што е форумов. Мислев ќе ми дојдеш на врата да ме затепаш, кога те прочитав како си вратила на постовите. Аман смири се, не ти пишуваме повеќе, барем јас нема.

Само доколку има љубов убаво е да се иде на одмор со девојка заедно со одбрано друштво мераци на некое фино место, во спротивно неиде ова од искуство ми е се зезнав еднаш нема втор пат :vozbud:

Da idam so devojka na odmor...NEMA SANSI...
pa kogo da shmekam jas na odmor...devojka mi...neeee....
treba da se shmeka be...ide odmor..curite cekaat:)

Не сум бил досега со девојка ми на одмор.еднаш само што се вратив од охрид,таа ме повика да одам со нејзе пак во охрид,но не отидов.Но не гледам причина зошто да не одам со неа на одмор? па ке има супер уживанција,заедно ке сме секој ден,нешто што можеби нема да го можеме кога ке сме дома т.е каде што живееш(во мојот случај Струмица). Затоа користи го максимално времето ако можеш со неа.

Епа што ќе ви се партнерите ако сакате да шмекате/фаќате/мувате или што и да е други?
Ако имам дечко нормално дека ќе одам со него на одмор,јес да треба да се ужива,ама па не знам зошто не би уживале со партнерот на одмор,и тоа се спомени.

И јас не сакам одмор со партнер,многу позабавно е со друштвото,ама тоа кога немам партнер.Ако имам сериозна врска,не ќе го оставам.И да го оставам,цело време паметот у него ќе ми биде.

Би отишла со него на одмор,не би сакала ни мене некој да ме откачи за да оди со друштвото и да мува други,се знае кога се има партнер со кого се оди на одмор,и верувам дека друштвото би ме рабрало зошто не можам да отидам со нив.Ако можам и со нив и со дечкото уште поубаво.Ама не е фер спрема партнерот да идам сама со друштво на одмор.Знам дека друго е со партнер друго е со друштво,ама па некогаш ете ќе мора да жртвуваш нешто,ако може да се нарече жртвување.

Не би прифатила ако понуди да ми плати,ќе ми биде непријатно цел одмор и ќе се осеќам како да должам нешто,а исто така и не би понудила.Ќе одиме на одмор ако двајцата сме во можност,ако не никому ништо,да сме живи и здрави.

Види цурице колку си ти контрадикторна..

Ма колку да е сериозна врската и долга, не одам со дечко на одмор и тачка. Сум имала долга врска, ама на памет не ми идело вакво нешто.

Море, шо ви е на сите?? Јас имам 18 години и планирам да си го живеам животов слободно без некои сериозни врски и глупости, засега! Па фала богу има време за заеднички одмори амааанте бе. На одмор ми се оди со друштво, позакон помин нема од тоа на овие години. И не реков дека ова ќе го правам секогаш Дивајн, фала богу, туку СЕГА! И што туку ме цититаш на секое, да не може чоек мислење да си каже боже.....

Дај одлучи се еднаш на што си.

И што туку ме цититаш на секое, да не може чоек мислење да си каже боже.....зошто вака, зошто онака,....и другите погорее..живејте си како сакате. одете на одмори со дечковците и со среќа да ви е. А ти Тамарче, ако иам долга и сериозна врска, не одам на одмор де, ќе си уживаме тука кај нас и крај прича :toe: ако неам дечко одам со друштво на одмор и таму си уживам. И не туку цитирајте ме досадни сте, не може сите исто со вас да се слагаат! Темава е секој да си каже за себе.

Не ти е малце срам вака шо се понашаш кон постара личност?
Имај малку почит малена.

И форумов е за дискусии, секој има различно мислење, нормално дека милион пати ќе те цитираат и ќе има дебати.
Ај поздрав.
Уживај во „прекрасниот“ одмор. :smir:

Во врска сте и разговарате со пратнерот/партнерката за заеднични одмор.Дали доколку тој не е во можност да си допушти одмор таа година ќе одлучите двајцата да останите дома или пак вие ќе си отпатувате негде со некое друго друштво:со пријатели,роднини и сл.
Сакам да одам на одмор со партнер, сакам и со друштво.
Ако не може да оди тој заради некои обврски секако дека јас ќе одам со друштво. Се случувало и да одиме еден одмор заедно, еден јас со другарки, тој со другари. Нема зошто да се ограничуваме само на заеднички одмор, барем сеуште не.
Дали ако вие сте во можност би му го платиле цел одмор или барем дел само за да бидите со него.
Секако дека да.
Од друга страна,како вие би реагирале доколку вие не сте во можност да си допуштите одмор таа година:би го/ја пуштиле партнерот/партнерката сам/а на одмор или би барале друго решение?
Нема што јас да го пуштам, за пуштање си има родители. :) Ако јас не сум во можност, а тој може ќе ми биде мило за него што ќе оди. Би било многу себично од моја страна да му се лутам.

Доколку имам сериозна врска, би сакала да одам со дечкото на одмор.
Затоа и ми е сериозната врска, за да бидиме заедно.
Ако не е тој во можност, а ако сум јас, ќе му предложам заедно да одиме. И обратно.
Која е целата на сериозната врска, ако сакам да одам на одмор за да запознавам други машки?

Еве го насловот на уште една забранета љубов. Зошто да мора парот да има сличен општествен и финансиски статус, кога може и во обратен случај да изнајде заедничко решение?

Па обично така е. Пара на пара се лепи, статус со статус. Работи ко во шпански серии или убава жена со џулија робертс и гир многу ретко.
Најмногу, бидејќи се движат истите во слични кругови. Па така се запознаваат, не можам јас на пример да се сретнам со некоја на техно, турбофолк или метал журки, забави, концерти. Како случај спомнувам. Иако нема врска со статус, едноставно не би одел по такви места. Епа нешто слично е и ова.

Исто, мене ми е многу важно да е девојката од фамилија, добро ситуирана или ај не мора баш, ама да има педигре.
Да е моме саглам спрам мене.

Инаку не ми е проблем да платам и за неа, ама сигурен сум дека таа нема да сака да прифати, па ќе си седиме на места кај што си имаме викендички.
А не се малку:)

Оххх, јас би ова прашање од искуство да го одговорам.

Само што се вратив со дечко ми од одмор и си поминав најубаво на светот, затоа, очигледно не можам да најдам никакво логично објаснување од типот „ ако сум во долга и сериозна врска “ како да тоа гарантира љубов или добар одмор или пак реченците од типот „ сакам да одам на одмор со друштво, ако имам дечко “, да, да, ако сме заљубени во некој ќе сакаме времето да го минеме со другарите додека он е сам/а таму некаде.
Холивудски ефекти се тоа.:nesvest:

Додека ако евентуално дојде воопшто некогаш до таква ситуација (проблем со матријалната состојба), знам дека никогаш не би направила проблем за пари за него, исто како што тој никогаш не би направил за мене.

Не можам да речам дека ќе ми биде сеедно дали сум со дечко или со друштвото на одмор. Ако сум со друштвото ќе ми биде забавно но, паметот цело време ќе ми биде во дечкото, така да, доколку не е во можност да дојде со мене, ќе му предложам да идеме на моја сметка (ако можам да си дозволам). Ако прифати добро, ако не ќе одам со друштвото на неколку дена или на викенд па потоа ќе се вратам, за да бидам со него.
Доколку јас не сум во можност да идам на одмор, а он инсистира да биде на негова сметка, тогаш ќе идам, ама под услов, следниот пат јас да платам.

Леле ама се закаравте!
Прво и основно што мислам дека ве дели оние помладите од оние постарите.
Секој што сеуште е во средно нема појма што значи сериозна врска. Лесно е врска у средно да одржуваш. Многу слободно време , многу се гелдаш со дечко. Вие мислите ама сеуште не сте ни близу до вистински проблем во живот. Ја немате потребната зрелост за да го сфатите значењето на една врска. Факт! Како пример ќе ја земам Мериџејн поисон. Типката кога ќе имала сериозна врска, ќе идела сама и ќе бркала дечки.Лелелеле и после истата ќе се најде да ти соли памет за љубов и сериозна врска. Епа драга другарке прво прави разлика меѓу љубов, сериозна врска и средношколска заебанција па после приклучи се на темава.Секако за маливе постојат исклучоци.
Втора работа што никако не ми иде у глава. не идам со дечко/девојка, идам на одмор не на замор!!!!!!!! Јас мислам дека токму заради вакви шупачиња бројот на разводи е дигнат до плафон. хелооооооооооооооооооооуу те замара , ПРЕКИНИ ЈА ВРСКАТА, ЕДНОСТАВНО НЕ СТЕ ЕДЕН ЗА ДРУГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 работа да кажам конечно мое мислење- прво од лично искуство можам да кажам дека одмор со партнер е нешто најдобро што ми се има случено у живот. Ама јас и девојка ми имамехармонична врска и не си езамараме. Си седите на плажа, си дете на вечери по дискотеки , едноставно тие 10-14 дена сте само вие двајца.
Ако мојот партнер нема пари за одмор , дефинитивно моите пари ги рачунам за двајцата и ќе одиме кај што можеме со тие пари. на крај краева , воопшто не е битно каде одиш туку со кого одиш. Можеш да идеш и на малдиви , ама кога ќе се погодиш со право друштво или праваличност едноставно и Дојран е доволен.
Сам некако не би одел , не е филинг. Би ми фалела девојката , можеби на 3-4 дена негде блиску колку да се избањам.

Леле ама се закаравте!
Прво и основно што мислам дека ве дели оние помладите од оние постарите.
Секој што сеуште е во средно нема појма што значи сериозна врска. Лесно е врска у средно да одржуваш. Многу слободно време , многу се гелдаш со дечко. Вие мислите ама сеуште не сте ни близу до вистински проблем во живот. Ја немате потребната зрелост за да го сфатите значењето на една врска. Факт! Како пример ќе ја земам Мериџејн поисон. Типката кога ќе имала сериозна врска, ќе идела сама и ќе бркала дечки.Лелелеле и после истата ќе се најде да ти соли памет за љубов и сериозна врска. Епа драга другарке прво прави разлика меѓу љубов, сериозна врска и средношколска заебанција па после приклучи се на темава.Секако за маливе постојат исклучоци.
Втора работа што никако не ми иде у глава. не идам со дечко/девојка, идам на одмор не на замор!!!!!!!! Јас мислам дека токму заради вакви шупачиња бројот на разводи е дигнат до плафон. хелооооооооооооооооооооуу те замара , ПРЕКИНИ ЈА ВРСКАТА, ЕДНОСТАВНО НЕ СТЕ ЕДЕН ЗА ДРУГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 работа да кажам конечно мое мислење- прво од лично искуство можам да кажам дека одмор со партнер е нешто најдобро што ми се има случено у живот. Ама јас и девојка ми имамехармонична врска и не си езамараме. Си седите на плажа, си дете на вечери по дискотеки , едноставно тие 10-14 дена сте само вие двајца.
Ако мојот партнер нема пари за одмор , дефинитивно моите пари ги рачунам за двајцата и ќе одиме кај што можеме со тие пари. на крај краева , воопшто не е битно каде одиш туку со кого одиш. Можеш да идеш и на малдиви , ама кога ќе се погодиш со право друштво или праваличност едноставно и Дојран е доволен.
Сам некако не би одел , не е филинг. Би ми фалела девојката , можеби на 3-4 дена негде блиску колку да се избањам.

Кој рече дека реков ко ќе имам врска одам на одмор со друштво, па уште ќе сум бркала типаци? Фала богу не ќе бркам некој ако иам дечко ало бре не мешајте работи.:uvo: Читни си и после кажувај. и не пишам више на темава.аус

Aко се работи за врска во која чувствувате дека си одговарате со партнерот,дефинитивно заедно на одмор. Така ќе имате можност да проверите како функционирате кога сте 24ч заедно. Ако не бива, тоа значи немате што понатаму да барате. А ако си одговарате, тоа ќе ви биде супер одмор. Ова не би го препорачала на помлади, пошто на тие години најубаво е со друштво, има време за сериозни врски и емоции.

Е сега финансии, глупаво е да се мешаат финансиите тука, затоа што каде емоциите се искрени, парите само можат се да расипат. Ја колку имам, толку имаат и сите што се со мене. Ако почнеш да мешаш материјално во врската, да ти се плукнам во врската, било да е љубовна или другарска.

Ма колку да е сериозна врската и долга, не одам со дечко на одмор и тачка. Сум имала долга врска, ама на памет не ми идело вакво нешто.
Па закон е бе да појдеш со друштво на одмор некаде, па тамо си бркате дечки, запознавате странци, правите глупости.....тоа е живот!
Сега уште со дечкото под рака и на одмор, седи бе, ко мажена:uvo: Има време, ќе си одам здравје со мажот ми на одмори, а со дечко?? :nenene:
Живеј си живот дур си млад и не женат/мажена, какви одмори со дечко какви бакраче. Пак да му платам?пффф....нека се слика... нека бере цела година пари нека работа, ко му се шета нека го мрдне гзот малку.

Сега што мислиш ???? Контрадикторна си или не си????? Прочитај го твојот последен пост и читај го овој.Ама не е до тебе , едноставно сеуште си дете, тоа е. И под итно да си го смениш карактерот на твоите постови. да намалиш агресивна и постирај смирено го секој нормален цивилизиран човек. Ако си нешто нервозна или ако мислиш дека можеш да ми солиш памет, гадно си се заебала.Едноставно никој нормален нема да се спушти на твое ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom