Заеднички одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Ако има можност да иде со мене..зашто да не..али ако неможе од некои џ причини,јас ќе идам со роднини или пријатели сеедно..истото важи и за другата страна..ако јас не сум во можност зашто он ради мене да седи дома?Смешно е:smir:

Ма колку да е сериозна врската и долга, не одам со дечко на одмор и тачка. Сум имала долга врска, ама на памет не ми идело вакво нешто.
Па закон е бе да појдеш со друштво на одмор некаде, па тамо си бркате дечки, запознавате странци, правите глупости.....тоа е живот!
Сега уште со дечкото под рака и на одмор, седи бе, ко мажена:uvo: Има време, ќе си одам здравје со мажот ми на одмори, а со дечко?? :nenene:
Живеј си живот дур си млад и не женат/мажена, какви одмори со дечко какви бакраче. Пак да му платам?пффф....нека се слика... нека бере цела година пари нека работа, ко му се шета нека го мрдне гзот малку.

Voopsto ne mi se dopadja razmisluvanjeto.
Dokolku so deckoto se slagate,se sakate i si znacite eden na drug ne bi vikala taka.Zapoznavanje stranci,pijancenje i pravenje gluposti na odmor a deckoto doma???? Pa dobro mazebi i e moderno a jas da sum demode.
Kako i da e bez razlika kolku e dolga vrskata jas sum za zaednicki odmor.Ne sum se nasla vo situacija da treba da pozajmuvam na nekogo pari za odmor no i toa bi go napravila IN THE NAME OF LOVE.

Дефинитивно сум за заеднички одмор. Ако партнерката не е во можност да оди на одмор, ако сум во можност би и помогнал, инаку нема да одам ни јас, но очекувам да го направи и таа истото за мене.

Сум за заеднички одмор и тоа многу.Да бидеш 24 часа со тој сто го сакаш на некое убаво место.Ако јас неможам да идам на омор во никој случај не би го сопрела тој да оди.И обратно би го очекувала тоа и од него да не ме сопира мене доколку не биде во можност да иде.За финансии би понудила ако нема ама сигурна сум дека ретко кој би прифатил :pipi:

Ма колку да е сериозна врската и долга, не одам со дечко на одмор и тачка. Сум имала долга врска, ама на памет не ми идело вакво нешто.
Па закон е бе да појдеш со друштво на одмор некаде, па тамо си бркате дечки, запознавате странци, правите глупости.....тоа е живот!
Сега уште со дечкото под рака и на одмор, седи бе, ко мажена:uvo: Има време, ќе си одам здравје со мажот ми на одмори, а со дечко?? :nenene:
Живеј си живот дур си млад и не женат/мажена, какви одмори со дечко какви бакраче. Пак да му платам?пффф....нека се слика... нека бере цела година пари нека работа, ко му се шета нека го мрдне гзот малку.

А тогаш која е финтата да имаш сериозна врска, а да одиш да се пијанчиш и да бркаш други на одмор?

Тој не и е ни дечко. Изгледа иста вредност за мериџејн има "дечко и" колку и странецот од одмор :vozbud:

Доколку дошла врската до тоа ниво кога разговараме за заеднички одмор, сигурно и ќе одиме заедно. Ако тој нема, а јас имам доволно финансии за двајцата - одиме. Ако јас немам, а тој има и се понуди да плати за двајцата - пак одиме. Ако немаме и двајцата доволно -не одиме. Ако јас имам, а тој нејќе да прифати да му платам - не одам и јас.
Знаејќи се каква сум, не би поминала убав одмор ако имам дечко, а тој не е со мене. Подобро би ми било да останам дома со него.

Одам на одмор а не на замор .... колку сака нека е сериозна врска сам ќе си одам или со другари
Веќе ти одговорија на ова, ама морам и јас. Што врска е тоа ако повеќе те замара отколку што те одмара? Погрешна претстава за врска имаш или во нешто друго лежи проблемот?:toe:

Ќе си одберете партнер со кој како прво, ќе сакате да одите на одмор, како друго, ќе има сличен општествен и финансиски статус ко вашиот и вакви дилеми нема да постојат.
Еве го насловот на уште една забранета љубов. Зошто да мора парот да има сличен општествен и финансиски статус, кога може и во обратен случај да изнајде заедничко решение?

Ако се однесуваш и мислиш така како што имаш опишано во болдираниот дел, со кого мислиш да се омажиш еден ден?:toe:

Не знам зошто да не одам со дечко на одмор. И не знам зошто да не си поминам убаво со партнер со кој воопшто ми е убава врската. Секако дека лошо ќе биде ако не сме си погодени, не мора да одиме на одмор за да се види тоа. Оние што искоментираа дека партнерот само би ги замарал, подобро да размислат со што ги замараат кога се заедно. Како може да те замара некој, а ти да имаш подолга врска?

И не е битно каде ќе се оди. Битно заедно ќе си бидеме. Убајни.

Веќе ти одговорија на ова, ама морам и јас. Што врска е тоа ако повеќе те замара отколку што те одмара? Погрешна претстава за врска имаш или во нешто друго лежи проблемот?:toe:

Сега имам сосема друг поглед за тоа како една врска треба да изгледа , без разлика дали е сериозна ..... има една разлика помеѓу брак и врска и пред да одлучиш со неа/него да си го поминиш животот треба таа разлика да не се изгуби. Животот е прекраток затоа искористи го максимално .... тоа што одам сам не значи дека тамо ќе прам циркузи (мивање ова она) , само одам да одмарам и да си уживам како јас сакам а за такви глупости правење можам зад грб и овде да и го правам тоа.

Како треба една врска да изгледа а како брак ? исто е ама не е исто ;)

Убаво е на одмор заедно да одиш.... ќе го видиш вистински каков е :)

Со девојката би отишол на заеднички одмор, но ако она не може тогаш би заминал и со друштво, а исто така доколку ја не можам не би ми пречело она да отиде. Не гледам причина зашто едниот да пропушти да се одмори заради другиот. На овие години тешко дека можам јас да понудам на некого да му го платам одморот, ама ете би се обидел да најдеме некое решение, на пример помалку денови да седиме, да не трошиме многу и слично.

Море, шо ви е на сите?? Јас имам 18 години и планирам да си го живеам животов слободно без некои сериозни врски и глупости, засега! Па фала богу има време за заеднички одмори амааанте бе. На одмор ми се оди со друштво, позакон помин нема од тоа на овие години. И не реков дека ова ќе го правам секогаш Дивајн, фала богу, туку СЕГА! И што туку ме цититаш на секое, да не може чоек мислење да си каже боже.....зошто вака, зошто онака,....и другите погорее..живејте си како сакате. одете на одмори со дечковците и со среќа да ви е. А ти Тамарче, ако иам долга и сериозна врска, не одам на одмор де, ќе си уживаме тука кај нас и крај прича :toe: ако неам дечко одам со друштво на одмор и таму си уживам. И не туку цитирајте ме досадни сте, не може сите исто со вас да се слагаат! Темава е секој да си каже за себе.

Па се гледа колку ти е битен дечкото

Може твојот дечко бил многу досаден,незнаел како да направи да ти биде забавно со него па затоа имаш вакво мислење
Мене ми е многу подобро излегувањто со дечко ми од колку со другарките, има повеќе журкање.Најверојатно зато што имаме слчни размислувања и интереси

Лани бевме договорени со друштво да идеме заедно ,само мене не ми дадоа виза и јас бев крива зашто каснев и неможев да идам,тој остана со мене, останавме заедно во Македонија. Нормално дека и јас истото би го направила за него

За финански проблеми не сме имале до сега ама ако тој неможе да си дозволи а јас можам би му понудила, исто и обратното, ако јас немам а тој ми понуди би прифатила

Ти па од кај заклучи дека иам дечко, и баш тогаш сакам да одам на одмор со друштво?:uvo: :tapp: Кажам што ми е поубаво, сега за сега, не ми се брза за одмори со дечковци. Нормално дека ако имам дечко не ќе бркам други, амаанте бре!

Да до некаде ја подржувам на мериџејн..овие години се за уживање.друго е кога си во брак со деца тогаш нема поубаво нешто од одење на одмор со партнерот и децата...Ама сега на 19 треба само со него..еве нека е и тој ама сепак со друштво е некако поинтересно...Барем за мене а како што читам и за членот над мене:).
Колку и да е сериозна врската не значи дека во секое уживање треба да биде вмешамни партнерот понекогаш треба одмор и од него:pipi:..

Idam samo ako ja sakam sum bil dva pati u zadnji 10 godini inace jok so drustvo ako treba ke i raskinam pred toa ama ke idam sam

Јас би го зела и дечко ми заедно со друштвото, нивното присуство нема баш да не ограничува. И со него; и со друштво би било интересно, се зависи каков начин на живот си живееш.

Сум повеќе за одмор со дечко ми зашто сум за врска во која постојано ќе бидеме заедно во кој тој ми го исполнува времето, не сум повеќе тип на луѓе кои урлаат со друштво до сабајле. Сакам мирен, среден, предвидлив т.е. "досаден" живот:icon_razz

Море, шо ви е на сите?? Јас имам 18 години и планирам да си го живеам животов слободно без некои сериозни врски и глупости, засега! Па фала богу има време за заеднички одмори амааанте бе. На одмор ми се оди со друштво, позакон помин нема од тоа на овие години. И нереков дека ова ќе го правам секогаш Дивајн, фала богу, туку СЕГА!И што туку ме цититаш на секое, да не може чоек мислење да си каже боже.....зошто вака, зошто онака,....и другите погорее..живејте си како сакате. одете на одмори со дечковците и со среќа да ви е. А ти Тамарче, ако иам долга и сериозна врска, не одам на одмор де, ќе си уживаме тука кај нас и крај прича :toe: ако неам дечко одам со друштво на одмор и таму си уживам. И не туку цитирајте ме досадни сте, не може сите исто со вас да се слагаат! Темава е секој да си каже за себе.

Ти па од кај заклучи дека иам дечко, и баш тогаш сакам да одам на одмор со друштво?:uvo: :tapp: Кажам што ми е поубаво, сега за сега, не ми се брза за одмори со дечковци. Нормално дека ако имам дечко не ќе бркам други, амаанте бре!
Не се нервирај Мериџејн,нормално дека ќе те цитираат пошто форумот е за дискусии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom