Заеднички одмор

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
zavisi kolku e seriozna vrskata...jas mislam deka podobro ke si pomines ako odis so drustvo a toj moze da dojde nekolku dena za da se vidime....neznam poslobodna ke se custvuvam ...barem jas taka razmisluvam ne deka nesakam da odam so nego ednostavno mislam deka ke bide poubavo so drugarki....poubo ke si pominam i sekako ke mu dozvolam i nego da odi so drugari sosem normalno....i ako me saka znam deka se ke pomine vo najdobar red

Ако имам можда би му понудила, ама ако прифати би било забавно.Јас мислам дека на денешно време кој сака може да си загрее г’зето и да зема да работи нешто па да си приушти 10 дена одмор во годината. Таков шо ќе чека од мене да му платам фала и не ми треба баш.Како шо кажа Никола треба со партнерот да си бар малку финансиски блиско за да се избегнат ситуации од типот ја те направив човек, јас ти приштив се, ако не бев јас немаше да мрднеш од дома и слично.

Ееее видиш, не го разгледав тој агол... :back:

И кога ќе размислам поубаво и во право си... За еден месец работа може да најде и да се заработи некаде. Кај нас не може да се најде саглам работа ама за месец/два има колку ти душа сака.
Што викаш и тоа, нека се заработа па ќе идеме на одмор. Ако нема не мора да идеме на мориња ваму таму, ама еден ефтин одмор од 5 дена, не мора да се ни 10 ако нема, секој може да си приушти.
Ако не може или уште потрагично ако не сака да се снајде не ми ни треба.

Да имам доволно пари, ке му платам. Без дечко не ми се оди на одмор.Или да имам само за мене, па не мора да одиме на море 10 дена, може и помалце денови со истите пари на друго место, ама заедно.Каков одмор е тоа ако не си со тој што највеке го сакаш и ти значи? Само ке се замарам ако не е со мене оти ке ми недостига, и ке ми биде тешко.Кога се има сериозна врска нема Јас,(мене да ми биде убаво на одмор, а тој ако нема кој му е крив) туку заеднички се дели се, за да има Ние кое ке ужива.

Епа сега не можи тој да се затвори дома ако јас не можам на одмор, или обратно. Барем некој нека ужива. :) Можи нема да биди то-то, позабавно е заедно, ама шта је-ту је. На крај краева, со мојте 19г. и не (толку) сериозна врска, не можам толку да се замарам ко небаре во брак сме. :toe:

Доколку партнерот нема финансии, оние средства кои ги имам за мене, ќе ги искористиме за двајцата, ќе го скратиме времетраењето на одморот, рационално ќе ги користиме парите. Исто и за мене, би прифатила таков предлог.

дефинитивно не би прифатила таков предлог, но би го понудила..
може затоа што сум навикната да не зависам од некого...

Доколку партнерот нема финансии, оние средства кои ги имам за мене, ќе ги искористиме за двајцата, ќе го скратиме времетраењето на одморот, рационално ќе ги користиме парите. Исто и за мене, би прифатила таков предлог.

Го делам размислувањето.
Доколку едниот не е во можност, а другиот има повеќе и нуди да плати, ќе прифатам, зошто да не...
Или пак, ќе побарам низ градот некоја работа, ќе работам некој ден, па ќе си овозможам да одам.. Или обратно. Тој ќе поработи, па мојте пари плус неговите, и ете супер компензација.

Доколку сум финансиски...зошто да не...ја земам....треба да висам со курајбери....околу себе цело време...
Можеби ке се најди нешто....ок...ке се падни...ке се лизни...но сепак не е тоа..тоа...

Затоа...ова година важи : Ајде муце,земи пари и за мене....па да шибаме на одмор :)

Ма колку да е сериозна врската и долга, не одам со дечко на одмор и тачка. Сум имала долга врска, ама на памет не ми идело вакво нешто.
Па закон е бе да појдеш со друштво на одмор некаде, па тамо си бркате дечки, запознавате странци, правите глупости.....тоа е живот!
Сега уште со дечкото под рака и на одмор, седи бе, ко мажена:uvo: Има време, ќе си одам здравје со мажот ми на одмори, а со дечко?? :nenene:
Живеј си живот дур си млад и не женат/мажена, какви одмори со дечко какви бакраче. Пак да му платам?пффф....нека се слика... нека бере цела година пари нека работа, ко му се шета нека го мрдне гзот малку.

Од мое искуство, за авантуристички одмор, шетање на многу места, истражување и упознавање, што помалку луѓе тргнат, тоа подобро. Од тој аспект, супер е со дечко, ранците на грб и светот е наш.

Кога имав цело слободно лето, не пропуштав ниту една можност за одмор. Одев и со мама и тато, и со друштвото, и со дечкото. Кротко јагне од поише сиски сиса :) Сега, кога имам броени денови од одмор, воопшто не ми е проблем ни да му дадам, ни да му дозволам на партнерот да ми ги појача финансиите, ако он инсистира да идеме на финансиски позахтевен одмор. Шознам бе, мене никогаш не ми требале многу пари за да се забављам на одмор. Си ги пуштам нозете колку што ми стига чергата. А можеме да одиме и на поскромна варијанта, ако треба на село ќе идеме, и пак ќе ни биде супер.

Можда и би тргнала на одмор без него, ако мене ми е земен од работа однапред, а тој е спречен да оди, ама на тешко срце. Шо да праам кога делиме исти ставови за тоа како треба да изгледа перфектен одмор? :back:

Женска = проблеми

4 годишна врска имав па пак на крај памет не ми идаше да одам одмор со неа

Зошто секој ден е со мене уште тамо ми фали :P

па ако ти е досадно не биди тука секој ден со неа.Ќе видиш како ќе ја барш после

одмор е одмор и можеш да одиш со кого сакаш (со тој што ти е интересно) ,а за бркање типци може и тука,не само на одмор.

па ако ти е досадно не биди тука секој ден со неа.Ќе видиш како ќе ја барш после

Да де ќе си фатам женска од друг град само за да ми е интересно ако одам на одмор со неа ..... не ми треба партнерка за одмор , ако е брак во прашање тогаш е друга ситуација

вака одам да се одмарам а не да се замарам со неа да ми вика што ја гледаш така келнерката , кај одиш сам и ред ситници за кој замарате вие женските :P

па имам долга врска,т.е веќе 1 год. но сепак незнам зашто ама не сакам да одам со него на одмор. Ако одиме ќе бидеме само парови и тоа не ми е баш интересно..знам дека мн поубаво би си поминала со друштво...и секако ќе бидам мноогу послободна..:pipi:

Да бе јас ќе одам заедно со маж ми и со децата на одмор ако?:smir:

Ма колку да е сериозна врската и долга, не одам со дечко на одмор и тачка. Сум имала долга врска, ама на памет не ми идело вакво нешто.
Па закон е бе да појдеш со друштво на одмор некаде, па тамо си бркате дечки, запознавате странци, правите глупости.....тоа е живот!
Сега уште со дечкото под рака и на одмор, седи бе, ко мажена:uvo: Има време, ќе си одам здравје со мажот ми на одмори, а со дечко?? :nenene:
Живеј си живот дур си млад и не женат/мажена, какви одмори со дечко какви бакраче. Пак да му платам?пффф....нека се слика... нека бере цела година пари нека работа, ко му се шета нека го мрдне гзот малку.

Па се гледа колку ти е битен дечкото

Може твојот дечко бил многу досаден,незнаел како да направи да ти биде забавно со него па затоа имаш вакво мислење
Мене ми е многу подобро излегувањто со дечко ми од колку со другарките, има повеќе журкање.Најверојатно зато што имаме слчни размислувања и интереси

Лани бевме договорени со друштво да идеме заедно ,само мене не ми дадоа виза и јас бев крива зашто каснев и неможев да идам,тој остана со мене, останавме заедно во Македонија. Нормално дека и јас истото би го направила за него

За финански проблеми не сме имале до сега ама ако тој неможе да си дозволи а јас можам би му понудила, исто и обратното, ако јас немам а тој ми понуди би прифатила

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom