Вадиш примери од памет. Пред мои очи двајца мои другари не ги пуштија во диско мене ме пуштија, и што сеа зарем не е тоа дискримимација дека можеби едниот имал крив нос а другиот прљави патики, зашто да е тоа помала дискриминација од тоа што некој бил Ром? Што не се бунат другариве што нив не ги пуштаат. Ајде јас ќе се бунам за дискриминација што во двдтека на времето во центар ми рекоа не може, немаш лична карта од овде у стил може да не им вратам филм (ќе им го украдам). Ајде сеа ќе плачам дека сум дискриминиран, глупости на квадрат. Некој твој другар не го пуштиле и сеа сите биле дискриминирани, глупости на квадрат.
За алфите не почнувај тема да не почнам и јас да кажувам дека полиција ако реши да тепа не прави никаква дискриминација туку тепа таму каде ќе и наредат, не ме терај да идам у бесмислени политички теми.
За просењето има и Македонки што немаат скршен денар па не просат и не те тегнат на улица и не прават по 10 деца, така да немој тоа да ми го буткаш како аргумент зашто бедни има од сите етноси ама само еден го гледаш на секоја раскрсница и кај секој контејнер.
Дискриминација, како да не.