Забранет турбофолкот по дискотеките во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување
Кога би биле паметни, би направиле распоред со кој сечиј вкус би бил задоволен.
Една вечер српско, друга вечер актуелни хитчиња, трета вечер диџеј, четврта вечер некој артист од нашата сцена и пак ќе прават пари.
Од ограничувања (само на српско/само на диџеи) ми е смучено веќе.

Или па случајот со Деспина. Се надевам треба такви локали кои би се сконцентрирале исклучиво на еден тип или хибрид на таква музика. Под хибрид не мислам на негативно туку на приближен стил на основниот. Рецимо турбофолк и нешто од Јоксимовиќ и слично. И нормално со добро разработен концепт.

Или па случајот со Деспина. Се надевам треба такви локали кои би се сконцентрирале исклучиво на еден тип или хибрид на таква музика. Под хибрид не мислам на негативно туку на приближен стил на основниот. Рецимо турбофолк и нешто од Јоксимовиќ и слично. И нормално со добро разработен концепт.
Кај ја откачи Деспина у целиов муабет еј :pos:. Деспина е биртија, не ми ја споредувај со дискотеките:icon_lol:. Атмосферата од Деспина (или налик) со некоја од дискотекиве не се ни споредува. Дури и оние кои слушаат турбофолк одбиваат да одат во Деспина токму заради атмосферата и амбиентот. Муабетот ми е дека во една иста дискотека, за истите цени на пијачки, доколку би се направил таков распоред повторно ќе има профит и сите ќе бидат среќни и задоволни.
Röddást ефтин бенд, би бил некој наш бенд. Немој да мислиш дека големи пари идат само на српски певаљки, истите или приближни суми идат и на диџеите како Armin Van Buuren, Dash Berlin, Ferry Corsten и остали.

bebush абе не знам мене пивото ми го наплатина као најнормално кабаре место.:pos: Биртија е Орхидеја. Кафана е Маршалот. Поентата ми е првично локалот како е уреден ако е за играње на турбо фолк нека биде за тоа. Ако е за дискаќ, нека е за тоа. А не еден локал е уреден џоамити некое убер дупер диско а внатре ти верглаат све и свашта. Не иде.
Патем за секој оној кој ќе пројави желба за каква сака музика таа вечер, ќе си има право на избор. Сака турбофолк - право у Деспина, Сака свирка - иде у Мамас или Сопотско. Сака дискаќ/денс шејк ес - иде во некој таков локал (неоти ги знам више :D)
Вака се губи континуитет.

na turbo se palat samo seljaci a tehnoto e prava stvar sto moze da te razmrda u disko (y)

na turbo se palat samo seljaci a tehnoto e prava stvar sto moze da te razmrda u disko (y)

За мене и двете се еднакво на - досадна вечер.
Сега, да бидеме искрени, на првото ми доаѓа да си пукам у трето око, а на второто да лапнам некоја дрога за да се разбудам, чат пат ќе пуштат нешто певливо.

Одење во ниту една крајност не е добро, како што е за греота турбо фолкот, така е за греота и цела вечер цупкање во место на некоја електронска лигушка песна (извини, трака).

Онака, да те домрзи пијачката да си ја испиеш од еден ист ритам и клацкање во место.

Кога ќе дочекам јас вакво нешто во Кавадарци. И така има малку места за излегување па и во повеќето турбо фолк се шиба. Башка јас сум единствен од друштвото што не сака турбо фолк и затоа не излегувам толку често освен кога одиме во некое од ретките места каде што не пуштаат шит. И од каде излезе тоа дека само на турбо фолк се пиело? Дали во земјите каде што не се слуша ваква музика луѓето само се гледаат меѓусебе пиејќи вода со две коцки мраз. Не серете.

Кога ќе дочекам јас вакво нешто во Кавадарци. И така има малку места за излегување па и во повеќето турбо фолк се шиба. Башка јас сум единствен од друштвото што не сака турбо фолк и затоа не излегувам толку често освен кога одиме во некое од ретките места каде што не пуштаат шит. И од каде излезе тоа дека само на турбо фолк се пиело? Дали во земјите каде што не се слуша ваква музика луѓето само се гледаат меѓусебе пиејќи вода со две коцки мраз. Не серете.

Во Express како што знам имате редовно солидна клубска музика :)

Во Express како што знам имате редовно солидна клубска музика :)

Па да има секој викенд но обавено два пати има и живи свирки, кои најчесто на крај завршуват со турбофолк музика. Како и да е, дискотека е за хаус музика и слични диџеј изведувачи, нема место за дискусија. Дури и македонски живи свирки не се место за дискотека.

Ако не е опаднат профитот на дискотекете до сега, ќе опадне. Еднаш, два пута ќе отиднеш на таква журка иако не слушаш тоа, и толку. Има премногу турбо фолкери, не веруем дека ќе се смени тоа преку ноќ.

вели Магде К., една од засегнатите скопјанки.

Магде К.една од засегнатите скопјанки.
Магде К. една од засегнатите скопјанки.
Магде К. една од засегнатите скопјанки.

aliens-meme.jpeg

Конечно некоја добра вест ако е ова вистина дека го укинале шлајмов.

Кои слепци сте. Не дека имам некој посебен коментар за ова али да резимираме, и ќе волонтирам да ме мочате јавно ако не испадне вака ...

Сите од околу нема да пуштаат српско зашто на Мижалков му прднало бизнис. Сите дискотеки што дотогаш пуштале, еве да ја ставиме Колосеум кои ја имаа договорено Северина и Бјело Дугме за летово... ееееј Северина да ја донесеш ќе се собере цело Скопје, Ракотинци, Јурумлери, Галичник, и од незнамкаде од жива кал ќе никнат ебате, како што беше и во Б. Трајковски, нали...
Значи којзнае колку кеш опнале за дрољетинава, одеднаш Мижалков се курчи и иде му вика на колоесум, нема српско, тие пари за договарање со унапред платено капар идат у вода остануваат со курот у раце. Губат фанови и менаџери зашто едноставно немаат такви окрузи, реперски и технаџиски, зашто народ техно му е кога ќе влезе леб да купи у пекара, на техно му дошло да оди не ме јеби, тој што рече колку има 15 години ебате, мајкаму му дава за мдм да се праи мангуп со шејдс и испотена карлица...
Крај краева мајка ми 50 години сакаше да оди на самарџич у колосеум, рачунај уште 5000 мајки што сакале да одат од нив отишле 500 ... сеа ни тие ги нема.

Послем некое време стивнува ова. Се отвара од нигде никаде тук дискотека тук полудискотека тук збирно место тук клуб , незнам како на курот ќе го именува али ќе биде законски да пушта српска музика у сред центар зашто ќе биде негово. Ја прибира сељачината од периферија праи монопол , лупа цени на пијачки, доашѓаат аграри трошат пари на велико, праи јак кеш од 1 вечер и продужуе со штампање пари дур му мрда курот во владини води...

Не бидете баби пред апотека, гледајте што кур се дешава у државата, дали мислите дека се е случајно или за "доброто на народот.." ... Виејџвановци ебаве беља, поп сонг ќе воведат и караоке за вас, па да шмрљате на микрофон џанам на тајм сквер сте. Се несфатена олуја луѓе, бреее ... ако овој закон ве исполни покрај се друго, свака час.

Не дека е лошо тоа, али пак ќе се пушта тапа музика... океј претежно, истите тие „летни хитови“ хммм и уште милион други имиња за таа монотона музика од радио која е многу слична на турбо фолкот... исти к, јебига...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom