Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
zaso da vadis zab, zaso te zdobolel dodeka rasnel? :eek:

zab od usta se vadi koga veke nema kade, nema izlez od situacijata, ne od azdis. Mene osmicite mi izlegoa vo sedmo, osmo oddelenie, na site imav bolki i temperatura ama istrpev. Gi izvadiv tri godini potoa zosto ne bea pravilno izrasnati, pravea dzebovi kaj sedmicite.

Zemaj analgin, plakni, trij so zalfija, kamilica, ke olabavi mestoto. Za dali da se vadat osmicite se pravi rentgen i se gleda dali rastat pravilno, potocno dali precat na sedmicite, dali gi turkaat zabite nanapred.... . Neeticki e da izvadis zdrav zab.:)

и јас го имам истиот проблем,матичниот ми вели дека мора прво да направам рентген дека растеле хоризонтално па нешто дека операција требало да се прави оти оние осмици кои ми растеле немало место,па прашањето ми е дали е болна операцијата и дали е скапа или се сведува на обично вадење заб

и јас го имам истиот проблем,матичниот ми вели дека мора прво да направам рентген дека растеле хоризонтално па нешто дека операција требало да се прави оти оние осмици кои ми растеле немало место,па прашањето ми е дали е болна операцијата и дали е скапа или се сведува на обично вадење заб
не е ништо страшно, анестезија решава се :)))

Вчера ми ставија лек за умртвување на живецот на 6ката... по ставањето на лекот забот болеше многу ама се смири некако после 6-7 саати од правењето. Е сега денес кога се разбудив видов дека непцето помеѓу 5ката и 6 ката ми е малку потетчено исто и од надворешна страна на тоа место и имам благи болки на тој заб. Да го барам забарот или не е страшно ?

Вчера ми ставија лек за умртвување на живецот на 6ката... по ставањето на лекот забот болеше многу ама се смири некако после 6-7 саати од правењето. Е сега денес кога се разбудив видов дека непцето помеѓу 5ката и 6 ката ми е малку потетчено исто и од надворешна страна на тоа место и имам благи болки на тој заб. Да го барам забарот или не е страшно ?

Нема потреба од такво нешто.
Мислам и јас сум го чувствувал истото после правење на заб. Тоа е нормално бидејќи додека работеле на забот можеби се иритирало и непцето.

Можи така е, ама еве сега незнам кај да фатам од болки :sick: Утре во 11 сум закажан... ќе биди заебана ноќ како шо гледам.

da ve prasam nesto pred nekoj den mi izvadija zab u makedonija 8mica dole desno .. bese skapan a korenot malku zagnoen navodno koga go imav nisto ne mi bese sea abe ne da me boli duri i vo useto mi lupa a jas sum vo germanija .. kazite so moze da mi se desava dali e do anestezijata ili druga problematika e no znam na ladno i koga pijam voda me kine od bolka ne mozam da podnesam pisete mi vednas

skapan bese .. od gore korenot koga go izvadi bese zdrav a vnatre imase dali gnoj toj nasiot doktor cepkase so edno kako silesto abe posle toa 20 analgina ispiv edvaj pomina 32 saati pat do germanija abe me utepa.. od bolka na ladno
ne znam so e fintava ne e potecen nemam nisto vo uvoto .. proveriv na lekar
so moze da e _ dali so ne e zarasnato i na ladno reagira dupkata ili pak nesto e utnato baram pomos .. da mi pomine bolkava

види осмиците се доста комплицирани, треба време додека се санира местото.Некој локален анелгетик да купиш, мора да постои некоја маст или спреј.

Да прашам ми се скрши забот немам живец ама ептен ме боли сеа како може без живец да иам болка ?

Да прашам ми се скрши забот немам живец ама ептен ме боли сеа како може без живец да иам болка ?

Како тоа немаш живец ?

Ги вадеше нервите на забар ?

да да а забов пак ме боли

Откако ќе се извадат нервите, треба да се пополнат каналите на забот, бидејќи тој е мртов.
Ако се отворени каналите, многу е веројатно тие да те болат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom