Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Скоро бев на преглед као демек ок ми се сите заби надворешно.
Сега од нигде на еден заб гледам гнојна кеса од внатре и од надвор.
Ме интересира дали е можно да се работи за проблем со забот или е од користење на нова четка или насобрана храна околу него која не може да се исчисти?
mozno e da ti ima ostanato hrana megu zabite i da nastanala iritacija na nepceto, probaj so kokosovo maslo pomaga vo namaluvanje na iritacijata a i voedno kokosovoto maslo pomaga zabite da izgledaat pobeli. Ako nemash kokosovo maslo zemi caj od zalfija i plakni ja ustata i isplukaj. Jas zabite gi chistam so zaben konec pa posle so meka chetka od Lacalut shto ima mnogu tenki vlakna.

Дали да одам кај таа што ми ги правеше или кај тој што сум сега?
Тоа е многу зезната ситуација, менување на доктори/стоматолози :)

Во двата случаи, ако испадне нешто лошо ќе си викаш:
(ако отидеш кај нов)
Па требаше да одам кај стариот, он веќе подолго време ја знае мојата ситуација, подобро ќе ме средеше.

(ако отидеш кај стариот)
Па требаше да си најдам поасален стоматолог, овој веќе еднаш ми сјеба работа, зошто му се доверив пак.

mozno e da ti ima ostanato hrana megu zabite i da nastanala iritacija na nepceto, probaj so kokosovo maslo pomaga vo namaluvanje na iritacijata a i voedno kokosovoto maslo pomaga zabite da izgledaat pobeli. Ako nemash kokosovo maslo zemi caj od zalfija i plakni ja ustata i isplukaj. Jas zabite gi chistam so zaben konec pa posle so meka chetka od Lacalut shto ima mnogu tenki vlakna.
Помина веќе од гелот од прополис.

Тоа е многу зезната ситуација, менување на доктори/стоматолози :)

Во двата случаи, ако испадне нешто лошо ќе си викаш:
(ако отидеш кај нов)
Па требаше да одам кај стариот, он веќе подолго време ја знае мојата ситуација, подобро ќе ме средеше.

(ако отидеш кај стариот)
Па требаше да си најдам поасален стоматолог, овој веќе еднаш ми сјеба работа, зошто му се доверив пак.
Епа за тоа не знам што да правам...Од таа што ми ги правеше ич не сум задоволна. Немтур човек. Само ќути и си работи. Забите ми ги правеше без анестезија..После краток период која пломба ми падна, кој заб повторно ке ме заболеше..Еден заб гледам од надвор си е ок скоро пломба ставена а ме боли ко појдов кај новиот доктор го отвори забот и имаше шо да види... катастрофа. Затоа не ми се оди кај неа ама од една страна сакам да појдам за да виде шо има направено.

Епа за тоа не знам што да правам...Од таа што ми ги правеше ич не сум задоволна. Немтур човек. Само ќути и си работи. Забите ми ги правеше без анестезија..После краток период која пломба ми падна, кој заб повторно ке ме заболеше..Еден заб гледам од надвор си е ок скоро пломба ставена а ме боли ко појдов кај новиот доктор го отвори забот и имаше шо да види... катастрофа. Затоа не ми се оди кај неа ама од една страна сакам да појдам за да виде шо има направено.
Во тој случај ја би одел кај новиот.

Здраво...Пред 2 ипол години на предните заби си ставив безметални циркон коронки. (мост) Едниот заб ми беше само за лекување и ми стави лекче. И така 2-3 пати ми го вадеше мостот ( така ми ги скрши 3те предни заба и ми стави колчиња)на забот што ми го лекуваше кога ке ја ставеше игличката јас осеќав како да ми го боцка непцето и и кажував дека ме боли па поради тоа не ми го циментира мостот трајно туку привремено и ми кажа да се вратам кога ќе осеќам болки. Од внатрешната страна има лувта и може слободно да влегува храна. Вчера осетив болка во предните заби дури и кога загризував ме болеа. Непцата околу забите малку ми се потечени. Сабајлево кога станав не осеќав болка ама имав чуден осет на устата како кога ке ти се здрвува местото од анестезија. Забележав дека ми е потечено местото помегу носот и устата. Дали знае некој од што може да е тоа? Дали е инфекција? Инаку кога ќе притиснам со прстот на долната десна страна од носот осеќам мала болка и како да ме стега забот чудно чуство што не можам да го опишам.
Значи те боли на притисок.
Ај напипај го "непцето" т.е гингивата над критичните заби и кажи дали боли.

Значи те боли на притисок.
Ај напипај го "непцето" т.е гингивата над критичните заби и кажи дали боли.
само на една точка ме боли на горниот дел од непцето помегу двата предни заба...А носот ми трни како анестезија да имам :cautious:

само на една точка ме боли на горниот дел од непцето помегу двата предни заба...А носот ми трни како анестезија да имам :cautious:
Укажува на инфекција, меѓутоа мора да одиш кај доктор да те види и да препише лекарства ако има потреба.

Ми падна (се откачи) коронката што ја имав ставено пред 10 години на лева долна шестка. Што е препорачано, дали да се стави нова или веке да не се става воопшто?

Не сум сигурен дали има таква тема за амалгамите (црните пломби) во кои што има жива. Ме интересира мислење затоа што на интернет најдов многу статии, видеа за тоа колку се штетни. Јас имав 3 амалгами, и поради тоа што имав температура 37.1, 37.2 скоро две години on and off, и пробував се и сешто прочитав за тоа извадив два и мора пауза неколку месеци детокс од жива за да извадиш друг. И тоа читав многу строги процедури и при нивно вадење гледав во видеа тоа е мн комплициран процес за да не се изложиш на испарувањето од живата кај нас ништо од тоа :D . Дали од тоа дали од многу други работи што пробував температурата ми ја снема. Ме интересира какво мислење имате?

Не сум сигурен дали има таква тема за амалгамите (црните пломби) во кои што има жива. Ме интересира мислење затоа што на интернет најдов многу статии, видеа за тоа колку се штетни. Јас имав 3 амалгами, и поради тоа што имав температура 37.1, 37.2 скоро две години on and off, и пробував се и сешто прочитав за тоа извадив два и мора пауза неколку месеци детокс од жива за да извадиш друг. И тоа читав многу строги процедури и при нивно вадење гледав во видеа тоа е мн комплициран процес за да не се изложиш на испарувањето од живата кај нас ништо од тоа :D . Дали од тоа дали од многу други работи што пробував температурата ми ја снема. Ме интересира какво мислење имате?
Глупост според мене, тоа е незначителна количина на жива.
Буквално се околу нас е отров, цигари, храна, дрога, издувни гасови, па за амалгамските пломби ќе се фатиме сега :D

Штотуку ја извадив долна лева шестка. Дали имате некои препораки за претстојниот период? Која храна да се конзумира, што да не се прави и слични совети за после вадење на заби?

Штотуку ја извадив долна лева шестка. Дали имате некои препораки за претстојниот период? Која храна да се конзумира, што да не се прави и слични совети за после вадење на заби?
Што помалку да јадеш и што потечна/мека храна, што друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom