За Велигден пред/во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Вечер, пред Соборна традиција ми е

Тука, традиција е да се врти одолку црква, три круга со свеќа во рака. Колку пати ти изгасне свеќата толку гревови си направил минатата година.

Ne znam Dimitar od kade e ama i vo Struga go ima istiot obicaj :) Jas kako i sekoja godina pred crkvata Sv.Gorgija vo Struga...

Колку цркви имате скопје :)

Па мислам дека примети дека најмногу ќе идат пред соборна таа е најпозната, па после имаш св. Димитрија одма преку камени мост, после имаш накај црниче св. петка чинам беше, па имаш една во ѓорче петров, една во долно нерези, горно нерези е св. Пантелејмон, па една кај богословниот факултет, има сега нова во Аеродром, не знам дали е отворена, има уште една почната св. Никола во скопје север ама мислам дека не е довршена.
значи најмалку 8 цркви.

Добро беше пред Соборен вечерва. Бев таму докај 12, потоа во парк и ете пред малце се прибрав. А да, стигнав до финале у кршење али го изедов :pos:

Ja вечерва бев у св.Петка у Црниче со другари, и си поминав најубаво до сеа.

вечерва за чудо свеќата не ми се изгаси;)
некои мислеа дека сум ја ставил свеќата со врвот во нафта па така не гаснеше цела нок.:smir:

Да,и мене ниеднаш не ми изгасна свеќата.Дури се зачудив.
Сепак мислам дека други години имало и повеќе луѓе.
Како и да е,убаво си поминав.
А,и да не заборавам - Христос Воскресе.

Најубаво си поминав!

Ниеднаш не ми изнаснаа свеќите, и го проследив адетот да ја ставам догорената свеќа под перница и да го сонувам типот со кој ќе се омажам. Глупости невидени, ама интересно ми беше.:icon_lol:

Ама која навала ја имаа сендвичарниците, бо бо бо...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, кајганџии, нека ни е честит празников.

Поооо, мал милион пати ми се угаси свеќата, не видов никој од кајганџиите и воопшто некој што го знам, јајцето ми остана живот и така.:)
Нека ни е за многу години. Христос Воскресе!

Најубаво си поминав!

Ниеднаш не ми изнаснаа свеќите, и го проследив адетот да ја ставам догорената свеќа под перница и да го сонувам типот со кој ќе се омажам. Глупости невидени, ама интересно ми беше.:icon_lol:

Ама која навала ја имаа сендвичарниците, бо бо бо...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, кајганџии, нека ни е честит празников.

Истото и кај нас( во Тетово) по сендвичарниците, немаше кај да се седне, сите преполни :pos::pos: аааа гладна раја.

Иначем добро беше вчера и мене ниеднаш не ми се изгасна свеќата и се изначудев пошто обично по милион пати ми се гаси свеќата. Ама ете и чуда се случуваат :pos:

И за крај да не заборавам ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ и нека ни е среќен празникот на сите верници од Христијанска вероисповед.

Бооо плоштадот Магнолија цел е со лушпи од јајца и од свеќите шо капнува она...Комуналец ке има доста работа :)

СРЕЌЕН ПРАЗНИК ВЕЛИГДЕН

Sreken praznik na site Pravoslavni:
Hristos Voskresna!
Voistina Voskresna!​

Навратувам само да ве поздравам и да прашам како си поминавте синоќа и дали продолживте некаде. Јас никаде не продолжив, останав до 00:30, ама супер си поминав.
Ај за многу години нека ни е, Христос воскресе!

Премногу хајфајв фото курвичиња, вртење кругови околу црква со хамбургери/цигари/алкохол во рацете.....јебем ти верници, закон сте:)
Ние бевме мал број кајганџии собрани на паркингот позади Соборна. Фино фино изгоре свеќата ниеднаш не ми се изгасна се видов со некои луѓе со кои се немав видено подолго време. Супер супер одличнооооо, после тоа у Маракана демек чекавме гужва уствари беше тамански :)

Повеќе сум за пред црква, во дворот на црквата.
Во црквата е претерано загушливо и има поголема опасност да се испозапалиме и потуриме со восок, шо не ми се допаѓа.

Како и да е, честит да ни е празникот и здрави, живи, весели :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom