За состојбите во СМУГС “Др. Панче Караѓозов“

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Е од кого да се плашат? Од учениците да не ги избрикаат од работа? Или од директрото?? да им вика директорот ставајте поголеми оцени?
Добро знаеш дека Алабаковски не е најглавен на школото, дека постојат други луѓе над него кои му вршат притисок да направи нешто што е невозможно во тоа школо. Мислиш сакаше директорот да им се дадат на албанците уште две нови паралелки минатата година?? Знаеш добро дека првин он не дозволуваше такво нешто, но кога дојдоа од министерството кои беа под притисок на коалициониот партнер - ДУИ, па им завршија работа на албанците, иако и минатата година немаше никакви услови за нови паралелки.
Значи професорите не се плашат од директорот, туку од луѓе кои што се и над директорот.

Aбе такви виши структури да вршат притисок за оцени, тешко изводливо ми е. Али ај,

Средно медицинско секогаш имале тестови исто и на факултет,едноставно премногу луѓе сакаат да се запишат и мора да има некоја селекција...само јас не сум за дупли квоти,национална ова она,зашто некој само затоа што не е Македонец да влезе со помалку поени,ова го велам за факултетот незнам дали во средно наставата им е на Албански
Па на албански, секако, за што се борат они. Пред девет години имаше само по 4 албански паралелки, сега имаат трипати повеќе. Ако беше пред девет години односот меѓу мак. и алб. паралелки 85:15, сега е 60:40. Ако го остварат она што го бараат, ќе биде односот 40:60 за албанците и толку ќе биде од тоа школо за македонци, албанците ќе надвладеат.
Ова што го говорам е вистина, не измислувам ништо, само сакам да се открие вистината на виделина оти цело време се говори за состојбата на некои други етнички заедници (конкретно за медицинсково), а не се говори за правата на македонците, кои ваљда се мнозинство во градов, или не се....

Јас разбирам да им дадат на почетокот две паралелки и толку да биде, но они секоја година добиваат по две паралелки вршејки разни притисоци, а пак ова што го прават сега е вистински претеризам.

Но како и да е, работите што не ми се допаѓаат се исто така и од македонска страна. Зошто не искочи некој претставник на сојуз на родители-ученици од македонскиве паралелки дека и они сакаат нови паралелки, како што албанците бараат. И затоа вакви работи ќе се случуваат, македончето е познато по тоа што секој си гледа за себе и дека нема муда да се спротивстави за некои работи. Затоа со Македонија ќе ти команда кој ти душа сака, ќе ти соли памет за тоа што да правиш во своја држава, бидејќи Македонија не е силна држава, но ај да не забегам многу од темава...

Па мајко му стара, и некои од македонските деца беа одбиени па не се бунат. Демек за албанциве посебен третман треба :nenene:
Кој што си учел, и си има солидни оценки, ке си се запише без разлика дали е Македонец, Албанец или било што друго.
А за другите, постојат и други училишта :wink:

Не дека се Албанци, туку не знам зошто толку бунење кога во конкурсот за упис во средно пишува дека ако се надмине квотата со пријавени со идентичен успех од основно, ќе биде извршен квалификационен тест. И јас за малку ќе полагав приемен, среќа, уште 5 слободни места останаа.
Додека протестираа, ќе научеа за приемните (по биологија и хемија мислам).

Што се замислуваат тие?ЦАРЕВИ?Каде што за нив не важат правила?Моево дете сака да учи овде и ќе учи!-Мало Морген.Кога ќе се надмине квотата се знае дека се полага приемен,па како за сите така и за нив.Ако сака нека штрајкуваат цела година,исто им е...

Опаа, тука весело станало а? Додека да почнам да бришам и да давам картони...

Деца, повеќе работи:

1. Сите сме луѓе.
2. Постојат глупи луѓе.
3. Глупите луѓе не мора да се од една националност или етнична или верска група.
4. Научете се да живеете со нив.
5. Не бидете глупи.

Еве разумен муабет со глуп човек од било која националност:
- Ама моето дете ќе учи таму и точка.
- Нема проблем, нека ги положи приемните и ќе учи таму.
- Првин да го примате, па потоа нека полага приемни.
- Квотата е надмината, самата смисла на приемните е да се утврдат подобрите кандидати.
- Моето дете мора да учи таму.
- Квотата е надмината, нека ги помине квалификационите, па ќе учи таму.
- Ама ќе мавам домати по МОН.
- Ама албанец е, од малцинство е.
- Ама македонец е, што ги пуштате оние другите таму?
- Ама ти знаеш ли кој сум јас бе?

итн... Јасен сум. Ајде сега мирни, не е ваша работа ова, и ако имате дискусии, делете си правилни аргументи и размислувања а не пцовки и ствари.

Ni eden da ne primat:pishtoldz...site ke mi se pravat medicinski sestri a za nisto ne gi biva....PREMNOGU IM SE DOPUSTA NA NIV :nerv:

aloooooooooooooo sto e ova ej pa uste gledam na vesti deca 14 godisni so paroli USA HELP OBSE HELP OMG STO SAKATE BE ALOOOOOOOOO STO USA HELP VIE STE TUKA OD ZITELI OD 2 RED MALCINSTVO TAKA DA AKO NAS NI TEKNE KE VI DAEME PARALELKI A NE DA STRAJKUVATE USTE

Еве интересен коментар

"5 Кога сме веќе кај правичната застапеност, би ги поддржал родителите на основците Албанци што бараат во медицинското училиште "Панче Караѓозов" во Скопје да се запишат сите 262 ученици без да полагаат квалификациони тестови. Тогаш, според Бадентер, треба да се запишат барем 750 Македонци, ама и тие без тестови.
Ај што бараат да се запишат на школа, може да сфатам. Ама зошто да се запишат без тестови? Го пишува ли тоа во Рамковниот договор? Или ќе го пишува?
Сега не е страшно што со протести и уцени бараат да се запишат во медицинско училиште. Најстрашното нe чека кога ќе завршат. Дали тогаш ќе нe уценуваат и дека треба да се разболуваме? За да имаат кого да лекуваат. И ако не се разболуваме, тие ќе нe разболуваат. За да нe боли повеќе."

Автор Сакам да Кажам :tv:

Што се замислуваат тие?ЦАРЕВИ?Каде што за нив не важат правила?Моево дете сака да учи овде и ќе учи!-Мало Морген.Кога ќе се надмине квотата се знае дека се полага приемен,па како за сите така и за нив.Ако сака нека штрајкуваат цела година,исто им е...

И да знаеш дека се цареви!:nerv: Гледаш дека они се што побараја се им дадоја! Почнувајќи од 2001 кога од планина влегоа во парламент, секоја мала ситница владите на Република Македонја им ја овозможија!
според мене секој може се да бара! Еве јас можам да барам работа во Наса, ама тие се тие што ќе ми кажат дали можам или не.......
Значи не се криви родителите што бараат тоа, а крива е владата што им овозможува и што постојано потпаѓа под туѓи влијанија! Ѓабе е што имаме претседател и премиер македонци кога тие работаат под командите на албанци и американци! Со еден збор тонеме:tapp:

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=112944

Па шо ќе беше ова бе...

Во разумна држава овие шабани ќе скапеа по затвори и ќе платеа огромни суми како казна...
Кај нас нашата власт ќе потклекни и сите ќе бидат примени оти биле албанци...

Е шо го претераја, го претераја овој пат :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom