За што живеат луѓето?

• Креатор на темата Креатор на темата ^Killer^Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Pred se zivees zosto taka sakal Sevisniot!!A posle doaga seto zemno zadovolsto ili nezadovolstvo!Zivees za da si sreken da bides sakan i da te sakat ..Zivees za da places da taguvas da se raduvas i da uzivas..Pa sega koj kako ja naredil zar ne?

Zivotot e interesna pojava.Vo najgruba smisal ziveeme za da umreme po nekoe vreme.No sepak, sekoja individua ima svoja uloga vo sudbinata.Nikoj ne se rodil popusto,sekoj ima nekoja cel koja treba da ja ostvari i zaradi ostvaruvanjeto na taa cel toj zivee, se dodeka da ja ispolni a potoa se sozdava druga cel i druga i druga... i postojano sme vo edna borva za dokazuvanje i pobeda, se dodeka ne ja osvarime celta za koja ziveeme

па луѓето живеат за да го дочекаат моментот кога ќе умрат ;)

za da mozat da pisuvaat na forum na tema: za sto ziveat lugeto

луѓето живеат пошто не им се умира

Мислам дека живеат за подобро утре

Што е тоа што го прави човекот да живее???
Што е тоа што не тера од ништо да правиме нешто, или што ке добиеме ако успееме во животот?
Хмм... Истото прашање е што живот. Тешко дека ке сфатиме набргу...

Јас живеам за да бидам среќна, за вас незнам.....

Сите живеат за да се среќни. Убо си рекол Ниче - Среќата треба да го оправда нашето постоење :cuc:

Zasto majka im gi rodila...
A ako zborime seriozno... Nikad ne go sfativ toa... Sekoj treba da si ima SVOJA cel vo zivotot, i da ne kopira drugi luge... Kako sto rece ednas Hugh Heffner `Zivotot e prekratok za da se ziveat tugi snista`. Najverojatno ke sfatime zasto otkako ke umreme site :D

Љубовта и среќата

Едно од моите омилени прашања за некој да остане збунка е:
,,Зошто живееш?”
Е сега што е работава , секој си има свои причини , затоа толку мн. ја ценам индивидуалноста и оргиналноста , ама мислам дека најголемата причина поради која луѓето живеат се моментите , среќата , остварувањето на соништата или едноставно да направат да им биде убаво , ама како кулминација ја ставам среќата и љубовта:love2:

Lugeto ziveat za da postignat nekako uspeh (ljuboven, deloven itn..) sekoj si ima zacrtano cel vo zivotot, i se obiduva da go ostvari... samo na nekoj luge "srekata ne im se nasmeala" pa taka da zavisno dali od finansiski ili neznam kakov problem ...... ne uspevaat...
BTW zivotot e lotarija, tie sto imaat sreka dobivaat!

Нема причима.Живееме затоа сме избрале да живееме. Ако ја сега се убијам нема да живејам. Може да живееме за што и да сакаме, само треба убаво да избереме затоа што животот ќе го имаме еднаш и треба да пазиме да не го изгубиме џабе.

Со секој ден од својот живот јас сум се поблиску до бесмртноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom