За неверниците

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
lugeto se prirodno religiozni bidejki zavisat od mnooooogu stvari i zatoa si sozdavaat bogovi, reliigii, dogmi...
Природно се такви, затоа што поважно им е да најдат одговори, одколку да најдат точни одговори.

Ne moze slepo da se veruva vo nesto sto se prenesuvalo tolku generacii unazad znaejki deka nie lugjeto imame ''darba'' da preuvelicuvame raboti. Za sreka naukata e tuka i se moze da se otkrie i dokaze, bez razlika dali se raboti za nastanokot na svetot ili na covekot ili ne znam uste sto.

e taka, koga zboris tocno se slagam, braos!
Точноста е релативна...
Да не веруваш значи дека не веруваш во нешто.
Да, што значи тоа?
Ne moze slepo da se veruva vo nesto sto se prenesuvalo tolku generacii unazad znaejki deka nie lugjeto imame ''darba'' da preuvelicuvame raboti. Za sreka naukata e tuka i se moze da se otkrie i dokaze, bez razlika dali se raboti za nastanokot na svetot ili na covekot ili ne znam uste sto.
Eх да видиш како може...

Дали знаете како биле измислени јазиците според Библијата...

Луѓето сакале да направат кула толку висока што ќе стигне до самото небо т.е самиот Рај. Во тоа време сите зборувале еден ист јазик и било лесно да соработуваат меѓу себе и стигнале до некој стадиум во градење на кулата. Но Господ сакал да ги спречи да ја завршат изградбата на кулата за да не стигнат до Рајот т.е Небото и на сите им дал различни јазици т.е Јазиците биле родени (колку нелогично). Бидејки немало сега како да се разберат луѓето помеѓу себе изградбата на кулата била прекината и луѓето не бивало како да стигнат до Рајот...
Многу, многу години подоцна луѓето направиле телескопи и виделе дека нема ништо слично на рајот на небото ниту позади небото.
Многу, многу години подоцна луѓето направиле спејс шатл и физички бивало да стигнат до небото и позади небото но рајот се уште не мозеле да го најдат.
---Заклучок--- Науката го побила самиот почеток на Библијата. Рајот не е таму каде што вели Библијата..

Во Библијата се спомнува дека Адам и Ева се првите организми на Земјата и дека секој човек што постои денес е нивен потомок...

---Заклучок--- Науката има доказано дека пред да се појави првиот човек на планетата земја постоеле и други организми кои што ги нема никаде во Библијата. Диносауруси итн...

Има уште мнооогу други примери ама ме мрзи да пишувам сега ...
Религијата е "измислена" за да се контролираат простите маси на народ тоа е се...
Поздрав

Многу го читаш Карл Маркс. На времето , и тој тврдеше дека „..религијата е опиум за народот...„. Човекот така си тврдеше и си тврдеше ама на крајот и тој умре. па сега нека му ја мисли со што тој го опивал народот...

Многу го читаш Карл Маркс. На времето , и тој тврдеше дека „..религијата е опиум за народот...„. Човекот така си тврдеше и си тврдеше ама на крајот и тој умре. па сега нека му ја мисли со што тој го опивал народот...

Pa tocno taka.. Religijata e opium na narodot. Najlesno ramo za teshenje e religijata.

I da ima bog marx ke ide u rajot, posto sto bese socijalizmot???Bratstvo Edinstvo, Ednoumie (Bidete ednomisleni stoi vo Biblijaata) bespari zdravstvo, bespari skoluvanje, site bea vraboteni...

Атеистка сум зашто верувам во себе, зашто сама си ги решавам проблемите а не ми ги решава господ, зашто лекови ме лечат а не ме лечи господ, а надежта и поддршката ја добивам од најблиските и секој ја има во себе.

Pa tocno taka.. Religijata e opium na narodot. Najlesno ramo za teshenje e religijata.

teloto teznee kon telesnoto a dusata kon "dusevnoto" a sto e podobro od sovrsen prijatel, Drugar, Zastitnik..... i kako li uste go narekuvaat Bog!
neispolneti lugje sto ne mozat da si go najdat mestoto na zemjava... pa veruvaat deka si go imaat na neboto....
Breeeee aloooooo ova e realnosta.... barem vo ovaa faza!!!:toe:

Теист сум затоа што верувам во Бог, затоа што си ги решавам проблемите со Божја помош, затоа што Бог ме излечи од рак додека двајца мои пријатели (атеисти) починаа иако беа лечени со подобри лекови од моите.
Надежта ја гледам единствено во Бог, затоа што се е во Негови раце, и животот и смрта, и благосостојбата и бедата, и здравјето, и среќата итн.
Подршката ја добивам од најблиските, а најмногу од моите духовни браќа и сестри.

Атеистка сум зашто верувам во себе, зашто сама си ги решавам проблемите а не ми ги решава господ, зашто лекови ме лечат а не ме лечи господ, а надежта и поддршката ја добивам од најблиските и секој ја има во себе.
Super za tebe :) ama sto praime so onie cudaci na koi stalno nekoj drug im e kriv, koga ke poebat nesto si vikaat "bog taka sakase" ama koga ke uspeat vo nesto (sto e retkost) si vikaat "znaev deka mozam" :kesa:

Теист сум затоа што верувам во Бог, затоа што си ги решавам проблемите со Божја помош, затоа што Бог ме излечи од рак додека двајца мои пријатели (атеисти) починаа иако беа лечени со подобри лекови од моите.
Надежта ја гледам единствено во Бог, затоа што се е во Негови раце, и животот и смрта, и благосостојбата и бедата, и здравјето, и среќата итн.
Подршката ја добивам од најблиските, а најмногу од моите духовни браќа и сестри.
Ne ja spomnuvaj smrtta na svoite drugari i ne ja koristi kako dokaz za nesto!!! ne sum sigurna deka e hristijanski!!!
Sonceto na Bog gree i nad dobrite i nad losite!!! (barem taka pisuva vo Noviot Zavet)
Toa sto bile ateisti ne znaci nisto zatoa sto isus veceral so nevernici i so gresnici a ne so Fariseite!!!

Не ме разбра што сакав да кажам. Јас не ги осудив нив, туку само кажав како Бог ме излечи мене затоа што го повикав него за главен Лекар, додека они се надеваа не лековите. Јас не сум ни ронка поправеден и подобар од нив, но по Божја милост знаев Кому да упатам молитва и во Кого да ја положам мојата надеж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom