За неправедна ДРЖАВНА МАТУРА 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Мон Ами
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2013
Мислења
15
Поени од реакции
2
Дали се сложувате со мене дека матурата и македонски и англиски јазик ( за математика не сум запознаена) беше ПРЕТЕШКА ?!? Дека македонски јазик тестот беше без врска ( поголемиот дел од прашањата ) , а за англискиот јазик немам кометар текстовите по страна и пол со прашања без врска, а за текстот што беше за подредување беше без никаков смисол, значи немаше никаков linking word кој ке ти укаже дали си на почеток или на крај од текстот. Ако ги споредиме тецтовите од изминатие години, кои не дека не беа тешки ама за разлика од овој тие беа боза плус тоа неможат да го оценат моето знаење преку тест кој нема никаква поврзаност со материјалот што го изучуваме.
Пишете ги вашите размислувања. Се согласувате ли да покренеме некаква иницијатива околу матурава која беше без врска ?

И да покренеш што? Успех рамен на тој за укинување на есктерното :)

Мора нешто да направиме ! Барем да им укажеме на оние од ГОРЕ дека не се прави тоа така ! Значи не сум само јас незадоволна . и ти и мои соученици и СИТЕ МАТУРАНТИ !

И што ке праеш? ќе ги тужиш. Разбери неможеш ништо да направиш.

Дај му малце прсте на македончето, ќе ти ја земи цела рака.

Не знаете да цените ништо, само исмевате. Ви беше смешно македонски дека имаше прашања кои беа лесни и често слушав како ги нарекуваат прашања за ретардирани.
Да беа прашањата од делата кои што сме ги изучувале минативе години, еве од последните две нека бидат (3та и 4та), ама само прашња од делата, без текст напишан во тестот би го решиле?

Да имаше и од граматика од сите времиња, дали ќе решевте толку лесно па да кисело да се смеете?

-Јас сум сигурен дека ќе имаше паднати ученици.

Во врска со англиски јазик, зошто не седна дома да учиш или те лажеше оценката (нереална) која си ја добила во текот на годината и си мислеше дека знаеш нешто, а фактички ти ништо?

Изреволтиран/а си затоа што некој со 2ка или 3ка знаел нешто повеќе и решил повеќе прашања во тестот денеска?

Јас сама не ама сите ЗАЕДНО можеме

Не можете. Против држава не се води битка, па колку сакаш биди ти праведен.
Плус матура јакиот к... Чувај си ги нервозите за потаму во животот. И јас мислев дека матура е врв Wooooow , средно такоџе, па на факултет ѕрцките ме излегуват, па ако не најдам работа од кога ќе завршам, кизнај што ќе ми излегува...

Мора нешто да направиме ! Барем да им укажеме на оние од ГОРЕ дека не се прави тоа така ! Значи не сум само јас незадоволна . и ти и мои соученици и СИТЕ МАТУРАНТИ !

Не се остава празно место пред интерпункциски знак. Нова реченица се почнува со голема буква. Запази каде нова реченица, каде запирка..
Оди доучи. После нека ве тестираат пак.

Излезете и протестирајте, гледам голем кур што излегоа за екстерното пак имаше. Убаво ти вика членот погоре против државата не се води битка и не се занесувајте.

Епа затоа нема да не биде. НИКАД ! Значи ја и скоро сите матуранти не се задоволни ТАКА ??? Ти еден се најде да кажуваш дали била или не била тешка матурава ? Или имаш полагано првата година или воопшто немаш полагано . Имам полошжено FC i ADVANCED со тестови пратени од Кембриџ, кои ми беа да не речам боза а овој тест што го правеле македончињава ми беше тежок ! САМО НА МЕНЕ ????

Ако матурата ви е претешка бегај од медицина,машински,природно-математички,правен,економски,Финки,и повеќето факултети при УКИМ.Ќе го сфатиш тоа у октомври.

Протестирајте бе!!!Уствари пошто сте мочка генерација удрете еден Харлем Шејк пред Спиро БРЗИ,можда ќе се предомисли детето.Јас кога бев средно,протестиравме против шоконите да учат у наши школи,не дека успеавме у нешто,ама бар се истуривме на тогашната комуњара.Ние бар не бевме мочка генерација,језда ништо не променивме у оваа банана држава.

Ние се стремиме да бидеме најобразована нација, заеби ти КеНбриЧ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom