ЅВЕРОВИ

• Креатор на темата Креатор на темата arschloch
  • Време на започнување Време на започнување
The whores and their illusions left us bitter and cold,drench them in their own poison,spit back the scorn of their ways...

МНОГУ ЈАКИ ЦРТЕЗИ

Размислувања на простиот човек...уса ја бомбардира србија, и го одзема косово, го гради кампот “bondsteel“ како замена за кампот “aviano“ за да има контрола врз трансбалканскиот нафтовод и да ја помести границата на контрола подалеку од своја територија (западна европа) према неважни за неа држави како Македонија... уса го признава косово, истовремено гради на Скопското Кале посматрачко гнездо со најмодерни апарати за прислушкување и шпионирање (т.н. амбасада), додека русија започнува со слични градби во србија... во блиска иднина уса ги потпомага Албанците од западна Македонија во борба за отцепување од Македонија, следува поделба и на Скопје на 2 дела (граница реката Вардар) со тоа што Калето останува отаде таа страна која е контролирана од Албанци (уса), со тоа автоматски нема превирања веќе на етничка основа, уса си е на раат со своите бази и своите пријатели (вазали) Албанците... Истовремено доаѓаат и муџахедините (протераните и заобиколени од сите страни од БиХ, како и нови од иран) и се сместуваат во Македонија, албанија и косово, за да го контролираат патот на дрогата од афганистан, преку турција, косово, албанија, јужна италија (сицилија) до западна европа... бугарија нуди секаква помош на Македонија, за да ги спаси “бугарите“ од Македонија (да приграби што е можно повеќе од Македонија)... Македонија наскоро станува “дивиот запад“ каде што владее беззаконие, убиства, уцени, претепувања... ИЗРОДИТЕ Македонски си ги збираат заработените пари од продажбата на Македонија и бегаат од Македонија... Македонија е “НЕУТРАЛНА“, затоа што никој не е толку силен сам да ја ГРАБНЕ, туку ја парталат на уште поситни делчиња разноразни европјани “учтиви, цивилизирани и културни“, татари потпомогнати од македонските бугарофили (вмро), кои веќе градат споменици во Велес и вршат невидена пропаганда, србомани потпомогнати од бившата југословенска служба за безбедност и заостанати и закоравени комунисти и нивните пријатели грција со своите јатаци во Македонија (сдсм)...

Ceki malku. Ako zapadna Makedonija se otcepi i pola Skopje, togas drugiot del na Makedonija zosto da bide diviot zapad, poln so islamisti?! Mislis diviot zapad ke bide zapadna Makedonija. A nacijava makedonska ne e tolku budala da trgne ni kon sever nit kon istok, i se zgadi od srbomani i bugarashi, od cicanjeto na Sofija i Belgrad na napateniot makedonski narod, i ke si ostane za Makedonija na Makedoncite. E duri togash ke staneme bogati kako Liechtenstain ili Luxembourg:smir:

Inaku, na USA ne i odgovaraCIA Centar vo muslimansko maalo. Poprvo ke gi iseli muslimanite od Skopje, otkolku sto ke go deli Skopje i dava pola na muslimani. Najgolemite zakani za USA doagaat od islamistite, a ne od Rusija ili bilo koj risjanski narod. Gi slusam romine na BTR se zalat odi im bilo navesteno deka trebalo da se iselat od Toopana poradi USA Ambasadata; koga bezopasnine romi gi selat, sto ke stane so onie poopasnine braca, a veke nekoi od niv, fanaticni islamisti od Dibra, bea fateni vo obid da bombardiraat voeni bazi vo USA. Mislis amerikancite nafta pijat?

Пријателе, не му замерувај на прост човек, ова е само мислење... америте имаат големи 2 бази во косово, зашто ли не би му одговарале циа центри во муслиманско маало... а нацијата Македонска не е будала, ами апатична, со удрени инекции за смирување, така да никако нема да реагира, и ќе си ја чува кубурата за зло време... на бацинелите со тапија им е понудено по 30.000 евра за да се одселат, другите ќе бидат принудно исселени (85% од нив немаат тапии)... америте не пијат нафта, тие ја цицаат од ирак, а наскоро ќе пробаат и од една Јужноамеричка држава да ја цицаат нафтата...

Пријателе, не му замерувај на прост човек, ова е само мислење... америте имаат големи 2 бази во косово, зашто ли не би му одговарале циа центри во муслиманско маало... а нацијата Македонска не е будала, ами апатична, со удрени инекции за смирување, така да никако нема да реагира, и ќе си ја чува кубурата за зло време... на бацинелите со тапија им е понудено по 30.000 евра за да се одселат, другите ќе бидат принудно исселени (85% од нив немаат тапии)... америте не пијат нафта, тие ја цицаат од ирак, а наскоро ќе пробаат и од една Јужноамеричка држава да ја цицаат нафтата...

Edno e voena baza, koja e strogo voeno cuvana, a drugo e CIA centar za vrski koja deluva vo sklop na ambasada:wink: Da ne stavat oklopni tenkovi amerikancite na Kale i da ne setaat so avtopatski puski okolu kaleto?

Ako ne im precese muslimanskoto maalo, sto togas ke gi selat romite, koga tie se na pristojna distanca od ambasadata i se bezopasni? Ako za pocetok selat romi, mislis nema da se iscenira da se iselat i drugite poopasni malcinstva od okolinata?
Zosto USA diplomatite i vrabotenite vo zapadnite ambasadi ziveat site po makedonski maala, a ne otidat da ziveat vo Butel, Cair ili Topansko Pole, ako ne im precat muslimanskite maala?

Kako i da e, ke vidime idninata sto ke donese.

Пријателе, во Македонија нема опасни и поопасни малцинства, сите тие се безопасни... се прават силни само кога имаат поддршка... а знаат да бидат и добри вазали и кученца што лижат од рака... бацинелите им сметаат најверојатно, затоа што во летно време свират до касно по полноќ, та овие за греота нема да можат да прислушкуваат телефонските разговори внутри...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom