Yngwie Malmsteen

• Креатор на темата Креатор на темата Slash Junior
  • Време на започнување Време на започнување
Аj убаво прочитај го постот на кој цитираш не се брукај.
И темава во канта одма сто вакви има отворено не ја тупете ај

Твоите теми се за во канта што ги отвораш а не оваа...те следам во последно време и више ми прекурчи.Ако не ти се свиѓа не пишувај и готово...

он топик

Човеков е виртуоз..секоја чест

Еден од моите омилени гитаристи, а за нај омилена песна..хмм па Arpeggios From Hell како што кажа маарко, Trilogy Suite Op.5, Icarus Dream Suite, Black Star, Evil Eye и Far Beyond The Sun. Само штета што поновиве албуми не му се толку добри.

да да ...донекаде се сложувам со тебе дека овие поновите некако не одговараат на она што сепак ингви го прави нели ? има внесено многу нови видови на арпегио и измени во скалите што ги користи при творење... сепак вреди да се слуша иако една е arpeggios from hell..brother ..trilogy ...itn itn ...

Твоите теми се за во канта што ги отвораш а не оваа...те следам во последно време и више ми прекурчи.Ако не ти се свиѓа не пишувај и готово...

он топик

Човеков е виртуоз..секоја чест
Фала брат се најде некој како тебе диреткно да има каже на паметните тоа што треба да им биде кажано !!!

Moже да се вратиме на темата ????

Го имате гледано со јапанскиот оркестар што прави ...
еве и акустика со орк.

ingvi si e super kako muzicar ...kako pomlad vo pocetoko na karierata mn se dokaza..od ko stana slaven sega kuro si go ladi a to e mn normalno sekoj muzicar bi naprajl taka...samo ne me bendisuva kaj nego sho istite raboti gi sfiri mn vreme i ne e se do brzinata ima solazi sho treba da izlezat od dusha ...inace super si e coekot nema sho

абе мене ми е досаден. и многу се фура бе, ама ептен се фура. на тоа клипчето arpeggios from hell се изназборе колку било тешко тоа да се свири, леле леле.

абе мене ми е досаден. и многу се фура бе, ама ептен се фура. на тоа клипчето arpeggios from hell се изназборе колку било тешко тоа да се свири, леле леле.
хмм..па да знаеш дека заслужува да се фура човекот ..он тоа шо го праи е реткост ..има илјадници ноти али ипак има хармонија
а за arpeggios from hell .. тука не си во право ..стварно користи многу заебано арпегио:uvo:
офтопик :свириш гитара?

е уште да немаше хармонија ке беше смешно. работата е што многу го величаат за ништо, односно ниедна добра песна нема направено, а денес има милиони гитаристи што свират како него па дури и боље. а тоа што се фура, тоа дека е сељак. види го pat metheny, mike stern, frederick thordendal, petrucci и еден куп други ѕверови што не се фураат.

п.с.
свирам бас

е уште да немаше хармонија ке беше смешно. работата е што многу го величаат за ништо, односно ниедна добра песна нема направено, а денес има милиони гитаристи што свират како него па дури и боље. а тоа што се фура, тоа дека е сељак. види го pat metheny, mike stern, frederick thordendal, petrucci и еден куп други ѕверови што не се фураат.

п.с.
свирам бас
комедии... сега на крај наова да речеше дека во неговтите песни нема ни чуства .. и навистина ми е чудно како некои дали се љубоморни или не се го мислат тоа и тврдат дека е така . а за тоа дека нема позната песна ( творба ) се лажеш ... не ли ти текнува на фактот дека е инспириран од бах од моцарт од бетовен ??? твори како нив и преработува од нив...значи они без емоции и чуства твореле нели ..свири музика за која е чуствата се најпотребни ... сега за кого како (кој колку ја разбира музика што тој ја твори ) иначе не е сељак засо вие твојте "gitaristi" можат вода да му носат ..на сељак кој му носи вода ( не знам шо е ):pos2::pos2::pos2:
и тие милиони подобри гитаристи нека не се кријат
АКО ВООПШТО ПОСТОЈАТ !!:pos2::pos2::pos2:

не кажува колку е тешко да се отсвири тоа... зборува за тоа колку е тешко да се објасни како го напишал.

не кажува колку е тешко да се отсвири тоа... зборува за тоа колку е тешко да се објасни како го напишал.

да...кутриот се заетка од тешкотија ..се збуни :kesa:

комедии... сега на крај наова да речеше дека во неговтите песни нема ни чуства .. и навистина ми е чудно како некои дали се љубоморни или не се го мислат тоа и тврдат дека е така . а за тоа дека нема позната песна ( творба ) се лажеш ... не ли ти текнува на фактот дека е инспириран од бах од моцарт од бетовен ??? твори како нив и преработува од нив...значи они без емоции и чуства твореле нели ..свири музика за која е чуствата се најпотребни ... сега за кого како (кој колку ја разбира музика што тој ја твори ) иначе не е сељак засо вие твојте "gitaristi" можат вода да му носат ..на сељак кој му носи вода ( не знам шо е )
АКО ВООПШТО ПОСТОЈАТ !!

абе извини ако толку те погоди тоа што некој кажа мислење за твојот идол.:toe: а тоа што творел инспириран од бах и бетовен не го прави ниту бах, ниту бетовен, ниту некој кој е на исто рамниште со нив. така да, ако мислиш дека yngwie e подобар од metheny или stern тогаш лошо мислиш. дури и тој што го имаш како аватар ставено е подобар гитарист.

комедии... сега на крај наова да речеше дека во неговтите песни нема ни чуства .. и навистина ми е чудно како некои дали се љубоморни или не се го мислат тоа и тврдат дека е така . а за тоа дека нема позната песна ( творба ) се лажеш ... не ли ти текнува на фактот дека е инспириран од бах од моцарт од бетовен ??? твори како нив и преработува од нив...значи они без емоции и чуства твореле нели ..свири музика за која е чуствата се најпотребни ... сега за кого како (кој колку ја разбира музика што тој ја твори ) иначе не е сељак засо вие твојте "gitaristi" можат вода да му носат ..на сељак кој му носи вода ( не знам шо е )
АКО ВООПШТО ПОСТОЈАТ !!

абе извини ако толку те погоди тоа што некој кажа мислење за твојот идол.:toe: а тоа што творел инспириран од бах и бетовен не го прави ниту бах, ниту бетовен, ниту некој кој е на исто рамниште со нив. така да, ако мислиш дека yngwie e подобар од metheny или stern тогаш лошо мислиш. дури и тој што го имаш како аватар ставено е подобар гитарист.

хаха...да те прашам што апчиња пиеш и дали ти е точна дијагнозата? ...слушаш класици ...очигледно дека не ондак ќути си и не се праи смешен . тиe товјте пувлевци речи им да се пријават на music idol :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Slash...кои класици бе. Има направено неколку преработки на класични дела. За тоа што збори дека е инспириран од Бах и од Бетовен и незнам што.... па да му ебам мајката си слушал Yngwie дискографијата или си слушал познати инструменталки.... Yngwie свири glam и некоја чудна верзија на хеви метал и хард рок.
Нема ништо класично кај него освен солоата. Част и чест за првите 3 албума каде што стварно има инструменталки кои и се направени убаво и имаат класични елементи. Ама 90 посто од песните му се песни ѓоа Мотли Кру.... со добро соло.

Штета што ни солоата више не се тоа што му беа. Исти фрази цело време... симни го Yngiwe Malmsteen Hot Licks и Play Loud 1 2 & 3, тоа му се инструкциони двда ќе видиш дека секое соло му е исто. Ќе можеш буквално да ги кажуваш примерите како идат у песната. (Веруј ми јас седнав да учам од тие).

Сеа не викам дека не е добар... далеку од тоа. Има по некоја инстрменталка на која покажува дека има осет што прави... самиот тој тотално ја смени метал музиката... у секој жанр не само хеви металот. После него и уште 2/3ца (Uli John Roth/Shenker и Randy Rhodes) секој друг беше копија на овие. Ама огромната желба за комерцијален успех мислам дека го кочи. Тоа и неговите глупи стриктни правила да користи само Стратокастери, Маршали и најлошо од се... тој чоек не слуша музика....зборам за денешна музика. Незнае за тоа што се десило послем Queen и Deep Purple што е за жалење.

Абе нема чувства во музиката на Yngwie. Он ги преработува песните. Ако оригнал песната имала чувства тоа мора ли да значи дека и преработката ќе ги има истите? Напротив. Кога ќе преработеш некое туѓо дело ти всушност ги занемаруваш чувствата од истото. Мое мислење е дека стварно он има само многу добра техника и многу брзо свире а за чувства во тоа што го свире нема ни мала ронка.

Баш кога ќе го преработиш би ги покажал чувствата што тоа дело ги буди кај тебе...неможе да го отсвириш 24тиот или 5тиот каприц на Паганини како робот... а тоа е техничарско дело, тек замисли За Елиза или Месечева Соната... и уште многу други. Сеа наведов само класични ама јбг... и онака само такви прави.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom