Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ај јас пак ќе си прашам
недостигаше само едно ТОШЕ
Немаше големи пропусти..И пак ќе речам дека беа емоции во прашање. Ете пример Леонтина сама ја напиша Чија си, па и таа згреши Uzalud MU krijes lice, a треба Uzalud mi krijes lice...
Ако се потрудеше, ќе забележеше дека цела песна ја пееше така, освен рефренот, кој не можеше да го изврти. Немало пропусти, ама сепак ќе најдете де ...
И многу сакав да пишувам на темава, која ја имате посрано ... многу позитивни импресии имав од концертов, кој во моментов не сакам да ги напишам тука.
Жал ми е што читам повеќе негативни од позитивни коментари.
Го сакаме Тоше, ама повеќе пазевме на зборовите кои ги грешеа неговите пријатели, кои беа под "помал" притисок од нас. И да, повеќе пазевме на тоа кој ќе прозбори Македонски, дека сега сме под голем стрес и само на такви работи внимаваме ... Тоше ги делеше луѓето, не пееше на друг јазик, па тоа мора строго да го надгледуваме и критикуваме отпосле. Многу сме хумани и љубезни, полни со љубов како што сакаше Тоше.
Сфашта ... :nesvest:
До сите кои спомнаа свиркање пред поврзувањето со бугарската телевизија !
Преспоставувам дека сите вие кои го спомнавте ова не бевте на концертот.
Секоја чест на сите земји кои изразија поддршка и му оддадоа почит на Тоше. Се согласувам и дека бугарите можеби најмногу почит му оддадоа. НО верувајте дека ние што бевме на концертот 6 саати на нозе.. веќе премногу беа сите тие јавувања. Барем да беа кратки, а атмосферата на градски требаше да ја видите додека траеа јавувањата од 10-15 мин :nesvest:.Така што кога после неколку такви јавувања народот почна да се буни за секое следно јавување, а жал ми е ако така било презентирано на телевизија.
Останатото беше Ф Е Н О М Е Н А Л Н О.
СЕ СЕ СЕ СЕ
Епа навечер ко ќе излезиме по кафичи не седиме на нозе..??
Тоше пееше во Хрватска, Босна, Словенија, Србија... мислам дека заслужија и тие да бидат дел од ова и да видиме сите колку беше ценет...Му оддадоја голема почит...сакаја и тие да кажат колку го сакаја..
Тебе да ти дат да збораш за Тоше ќе ти стигнат 15 мин???
Мислам дека вредеа 6 сати на нозе...
Gledav del na koncertot online. Se gledashe deka publikata beshe fenomenalna. Streamot beshe od sitel pa glasot ne beshe naj naj. Se nadevam kje se pojavi na tracker koncertot pa i nie nadvor of Makedonija da moze da go vidime koncertov.
Mislam deka propostite so toa shto nemashe mnogu peenje na makedonski jazik e poradi nekolku prichini.
1. Pesnite na toshe bea popularni na srpski po ex prostorite. Na primer Cresha, koja original e od hrvatska grupa, se slushashe na srpski po ex yu prostorite.
2. Organizatorot trebalo malce povekje da insisitra ludjeto da nauchat Makedonski.
Bojan M koja pesna ja peeshe na makedonski? Ne ja peeshe Tajno moja so Tose lani?