Хуманитарен концерт во чест на Тоше Проески (05.10.2008)

• Креатор на темата Креатор на темата maca_kaka'
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еј а знае ли некој кај има некои други песни од новиот албум на англиски јазик.Освен Тhe hardest thing:helou:

ај јас пак ќе си прашам

Зајди Зајди
Јовано Јованке
Соба за Тага
Чија си
Арија
Полско Цвеќе
Љубена
Цреша
Громови На Душа (Једина)
Казна Моја Си Ти
Срце Није Камен
Никој Како Тебе Не Бакнува
Немаш Ни Благодарам
Life
Јесен у мени
The Hardest Thing
Тајно Моја

Ај ќе едитирам ако ми кене во меѓувреме- мислам дека ми фалат уште две...

Едитирано:
Има ли ден за нас
За Овој Свет
Го Лажам Секој Нов Рефрен
I will always love you

недостигаше само едно ТОШЕ

Точно, ама ние него не му недостигавме, сите на едно место собрани кој на градски кој дома пред телеизор, можеше сите да не види колку го почитуваме и колки СИТЕ го сакаме...

Немаше големи пропусти..И пак ќе речам дека беа емоции во прашање. Ете пример Леонтина сама ја напиша Чија си, па и таа згреши Uzalud MU krijes lice, a треба Uzalud mi krijes lice...

Ако се потрудеше, ќе забележеше дека цела песна ја пееше така, освен рефренот, кој не можеше да го изврти. Немало пропусти, ама сепак ќе најдете де ...
И многу сакав да пишувам на темава, која ја имате посрано ... многу позитивни импресии имав од концертов, кој во моментов не сакам да ги напишам тука.
Жал ми е што читам повеќе негативни од позитивни коментари.
Го сакаме Тоше, ама повеќе пазевме на зборовите кои ги грешеа неговите пријатели, кои беа под "помал" притисок од нас. И да, повеќе пазевме на тоа кој ќе прозбори Македонски, дека сега сме под голем стрес и само на такви работи внимаваме ... Тоше ги делеше луѓето, не пееше на друг јазик, па тоа мора строго да го надгледуваме и критикуваме отпосле. Многу сме хумани и љубезни, полни со љубов како што сакаше Тоше.
Сфашта ... :nesvest:

Концертов беше одличен, еден од подобрите во Македонија.
Беше блиску до совршенство, но нималку совршен. Да беше и тој тука присутен ќе беше совршено. Но без него нема ништо повеќе да е исто.

Организацијата беше солидна, народ толку никогаш не сум видела јас, преполн беше стадионот. Браво за сите оние кои сето ова го подржаа и докажавме на светот колку Тоше нам ни значи.
Малку досадно беше тоа со јавувањето, некои претеруваа и ништо интересно не кажуваа и затоа беа исвиркувани а не од политички цели.
Гостите беа одлични (прочитав некои велат лош избор на гости???? па ова се дел од најпопуларните лица на балканот, не знам што очекуваа). Имаше и добри и лоши изведби. Но тоа е нормално. Тоше беше еден и единствен никој не може него да го замени и неговата интерпретација. Мене ми се допаѓаше Калиопи, Цетински, Аки ...

А за песната на внук му и Тоше нема потреба да коментирам. Песната е претажна и цел стадион беше во шок додека ја слушаше, а верувам и сите кои гледале на телевизија. А текстот изменет е, поточно рефренот што го пее Кристијан е додаден по смртта на Тоше. Но песната ќе е апсолутен хит.

Се надевам дека нашето пеење се слушаше до небото, а ангелот е среќен што знае дека неговиот народ го сака и почитува.

Ако се потрудеше, ќе забележеше дека цела песна ја пееше така, освен рефренот, кој не можеше да го изврти. Немало пропусти, ама сепак ќе најдете де ...
И многу сакав да пишувам на темава, која ја имате посрано ... многу позитивни импресии имав од концертов, кој во моментов не сакам да ги напишам тука.
Жал ми е што читам повеќе негативни од позитивни коментари.
Го сакаме Тоше, ама повеќе пазевме на зборовите кои ги грешеа неговите пријатели, кои беа под "помал" притисок од нас. И да, повеќе пазевме на тоа кој ќе прозбори Македонски, дека сега сме под голем стрес и само на такви работи внимаваме ... Тоше ги делеше луѓето, не пееше на друг јазик, па тоа мора строго да го надгледуваме и критикуваме отпосле. Многу сме хумани и љубезни, полни со љубов како што сакаше Тоше.
Сфашта ... :nesvest:

Можи погрешно ме сфати, ама јас ги критикував сите шо му се покакаја на темата со коментарите и сакав да кажам дека ако имало пропусти сега било ради емоциите. Ете пример Тони Михаловски кој од нас го има видено сериозен и дали некогаш имал трема и му се треселе рацете??? Примерот со Леонтина го дадов баш ради то... и воопшто не ја искритикував и не забележав дека цела песна така ја пеела, забележав на еден дел...
И исто кажав дека прв пат се организира ваков концерт и нормално е да фали по нешто, но дека реализацијата беше супер...
Можи се изразив погрешно..

До сите кои спомнаа свиркање пред поврзувањето со бугарската телевизија !

Преспоставувам дека сите вие кои го спомнавте ова не бевте на концертот.

Секоја чест на сите земји кои изразија поддршка и му оддадоа почит на Тоше. Се согласувам и дека бугарите можеби најмногу почит му оддадоа. НО верувајте дека ние што бевме на концертот 6 саати на нозе.. веќе премногу беа сите тие јавувања. Барем да беа кратки, а атмосферата на градски требаше да ја видите додека траеа јавувањата од 10-15 мин :nesvest:.Така што кога после неколку такви јавувања народот почна да се буни за секое следно јавување, а жал ми е ако така било презентирано на телевизија.
Останатото беше Ф Е Н О М Е Н А Л Н О.

СЕ СЕ СЕ СЕ

До сите кои спомнаа свиркање пред поврзувањето со бугарската телевизија !

Преспоставувам дека сите вие кои го спомнавте ова не бевте на концертот.

Секоја чест на сите земји кои изразија поддршка и му оддадоа почит на Тоше. Се согласувам и дека бугарите можеби најмногу почит му оддадоа. НО верувајте дека ние што бевме на концертот 6 саати на нозе.. веќе премногу беа сите тие јавувања. Барем да беа кратки, а атмосферата на градски требаше да ја видите додека траеа јавувањата од 10-15 мин :nesvest:.Така што кога после неколку такви јавувања народот почна да се буни за секое следно јавување, а жал ми е ако така било презентирано на телевизија.
Останатото беше Ф Е Н О М Е Н А Л Н О.

СЕ СЕ СЕ СЕ

Епа навечер ко ќе излезиме по кафичи не седиме на нозе..??
Тоше пееше во Хрватска, Босна, Словенија, Србија... мислам дека заслужија и тие да бидат дел од ова и да видиме сите колку беше ценет...Му оддадоја голема почит...сакаја и тие да кажат колку го сакаја..
Тебе да ти дат да збораш за Тоше ќе ти стигнат 15 мин???
Мислам дека вредеа 6 сати на нозе...

Епа навечер ко ќе излезиме по кафичи не седиме на нозе..??
Тоше пееше во Хрватска, Босна, Словенија, Србија... мислам дека заслужија и тие да бидат дел од ова и да видиме сите колку беше ценет...Му оддадоја голема почит...сакаја и тие да кажат колку го сакаја..
Тебе да ти дат да збораш за Тоше ќе ти стигнат 15 мин???
Мислам дека вредеа 6 сати на нозе...

Вредеа тие 6 саати, ќе вредеа и 12 саати да бидат, ама јас му ја сфаќам поентата. На пример, второто приклучување на Бугарија беше феноменално со пеењето на Го молам небото, како и она што беше од Пинк. Според мене останатите кога се приклучуваа, требаа да бидат покреативни малце.

Gledav del na koncertot online. Se gledashe deka publikata beshe fenomenalna. Streamot beshe od sitel pa glasot ne beshe naj naj. Se nadevam kje se pojavi na tracker koncertot pa i nie nadvor of Makedonija da moze da go vidime koncertov.

Mislam deka propostite so toa shto nemashe mnogu peenje na makedonski jazik e poradi nekolku prichini.
1. Pesnite na toshe bea popularni na srpski po ex prostorite. Na primer Cresha, koja original e od hrvatska grupa, se slushashe na srpski po ex yu prostorite.

2. Organizatorot trebalo malce povekje da insisitra ludjeto da nauchat Makedonski.

Bojan M koja pesna ja peeshe na makedonski? Ne ja peeshe Tajno moja so Tose lani?

Gledav del na koncertot online. Se gledashe deka publikata beshe fenomenalna. Streamot beshe od sitel pa glasot ne beshe naj naj. Se nadevam kje se pojavi na tracker koncertot pa i nie nadvor of Makedonija da moze da go vidime koncertov.

Mislam deka propostite so toa shto nemashe mnogu peenje na makedonski jazik e poradi nekolku prichini.
1. Pesnite na toshe bea popularni na srpski po ex prostorite. Na primer Cresha, koja original e od hrvatska grupa, se slushashe na srpski po ex yu prostorite.

2. Organizatorot trebalo malce povekje da insisitra ludjeto da nauchat Makedonski.

Bojan M koja pesna ja peeshe na makedonski? Ne ja peeshe Tajno moja so Tose lani?

Бојан Маровиќ лани ја пееше со Тоше - Тајно моја, но оваа година ја пееше Полско цвеќе, додека Тони Цетински ја испеа Тајно Моја и за мене тоа беше изведба на вечерта. И таа на Калиопи. И Аки.

Од концертов имам само најубави и најтажни импресии, толку беше трогателно, посебно кога одеше песната My little one, се отепав од плачење. Се согласувам дека немаше потреба од толку долги уклучувања на другиве телевизии, па и по два пати.
Најубава изведба ми беше на Љубена, мојата омилена песна, кога ние, публиката пеевме.

На градски беше делириум, публиката го напраи концертот да биде тоа што беше. Срање беше што се појави Груевски, требаше тоа да го остави во заднина, а не да билда рејтинзи на така вулгарен начин и да се појавува на таков најголем чин за нас. Донацијата кај ќе иде, не кажуваа до вчера, а денес наеднаш излезе некое име на завод, така да сметам дека е чиста бламажа тоа на Груевски што се појави, но ајде за чест на Тоше многу што мислеле како мене ја тргнаа негативната енергија на страна без грижа каде ќе оди донацијата, затоа што Тоше си е Тоше за нас, и само на негов концерт или концерт во негова чест ние сме сплотени сите, само сакам да кажам дека треба да имаат малце совест и врвните. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom