Хромирање?

• Креатор на темата Креатор на темата Bertone
  • Време на започнување Време на започнување
Немам гледано во Охрид, на друго место и еве како одеше.

Не ми текнува што имаше во течност, можеби и обична вода да беше. Се става во големо корито, и до парчето метал се остава сурово парче хром. Низ водата се пушта 6 волтна струја, што иницира електролиза. Поради ова, хромот се разградува и се лепи за металот.

На ова видео е одлично објаснето, тука користат хром триоксид измешан со вода.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=D99qgd8XlV0[/media]

Доколку сакате добар начин да го извадите хромот од деловите кои сакате да ги хромирате, погледнете го ова.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=r7vKOwX1wP0[/media]

Им пратив на ЕМО едно меилче...чекам одговор...
другар...:toe: па помина 1на недела, уште нема одговор ???

Инаку и ја сум живо заинтересиран за ова ...
идејата ми е да ги хромирам челичните-фабрички бандажи...

Побарајте во Скопје има еден само со тоа што се занимава. Ама како што се викаше чоекот не знам. Знам само дека беше во околината на Скопје, не во градот значи.

Mislam deka hromiranjeto ne e taka ednostaven proces kako sto bese pogore opisano...DEFINITIVNO..
Inaku pred nekoj den slusnav deka so soodvetna nekoja boja za elektrostatsko boenje se dobiva epten efekt na hromiranje.
Ako e toa vistina , ostanuva da se najde bojata, a elektrostatski farbari vo MKD ima milion...

Дај некој контакт-име-телефон од еден од тие милионите електростатки фарбари...

А и како поискусен човек во оваа област, дај препорачај лимаро-фарбарски сервис било каде во Македонија? Треба да си ја средам Бубата, не сакам да ги фрлам парите кај што не треба.

Толту-Скопје?...ми ги фалеа, реставрираа еден Citroen DS!

другар...:toe: па помина 1на недела, уште нема одговор ???

Инаку и ја сум живо заинтересиран за ова ...
идејата ми е да ги хромирам челичните-фабрички бандажи...

Нема одговор сеуште...

доколку некој може да ми помогне на моево прашање би бил неизмерно благодарен...
Имам фабрички хромиран ауспух и на некој места е оштетен..дали ќе може повторно да се хромира или барем да се фарба..

Значи вака... Ако можеш да го извадеш, можеш да го ре-хромираш, а ако не единствено ти преостанува шмиргла, убаво да го истругаш и да го фарбаш некоја сребрена боја.

па секако дека можам да го извадам на четири навртки е -no big deal-фала многу за помошта

Mislam deka hromiranjeto ne e taka ednostaven proces kako sto bese pogore opisano...DEFINITIVNO..
Inaku pred nekoj den slusnav deka so soodvetna nekoja boja za elektrostatsko boenje se dobiva epten efekt na hromiranje.
Ako e toa vistina , ostanuva da se najde bojata, a elektrostatski farbari vo MKD ima milion...
Уште чекаме да ни посочиш некој од тие електростатските молери :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom