Христијаните го прославуваат Богојавление - Водици

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Не смееше женската да рипа,ама ајде,whatever,и се простувa поради големите цицки :icon_lol:
За многу години празникот :)

ЛАП ТОП да имаме во главата и во нашите срца
Ќе го забравев тоа за малце:pos:после читањето на спонзорите ова ми е омилениот дел од настанов.Да ви даде господ по еден лап топ на сите не ќе беше лошо да кажеше.​

Ќе го забравев тоа за малце:pos:после читањето на спонзорите ова ми е омилениот дел од настанов.Да ви даде господ по еден лап топ на сите не ќе беше лошо да кажеше.​
За мене немора лап-топ,доста ми е и една како таа :icon_lol:

на добро тргна денов. Сеа кај и да е, клиповите од внатрешноста кај што рипаат во корита Делчевци и Беровци ги чекам ја.

Во Охрид требит Чак Норис да го викниме да ја искорени оваа традиција. Ова не да е наместено, од авион се гледа. На попон нешто посекси од потесниот круг на фамилијата да му го еее*ам. Ја уништува репутацијата на градот, а воедно ги омаловажува граганите од другите населби. Нехумано е веќе, група од 50 луге од варош секоја година во нив го фрла.
Уште еднаш да потенцирам, од поблиска фамилија без бркови и брада, по можност керка.

Претседателот Иванов му подари икона на фаќачот на чесниот крст
eve go i horhe :) h aah hah h
btn_textsize_sm.gif
icon_at_textsize.gif
btn_textsize_lg.gif

Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов кој православниот празник Водици го прослави заедно со многуилјадниот народ, на фаќачот на чесниот крст кој денеска беше фрлен во осветените води на Охридското Езеро, му подари икона од Св. Климент Охридски, заштитникот на Охрид, изработена од старите мајстори во манстирот Зрзе, прилепско.

ivanov2.jpg

Ivanov1.jpg

- Обновувањето и негувањето на оваа традиција кај нашиот народ по повод Богојавление е симбол на нов живот, на појавување на Бога и тоа е во таа традиција на народот и самиот чин на денешниот настан во Охрид беше навистина величествен. Толку луѓе да се соберат и да го почитуваат тој што го фатил крстот и да му посакаат се најубаво во годината е навистина величествено. -изјави претседателот Иванов.

EMI_4717%20%5B1280x768%5D.jpg

EMI_4757%20%5B1280x768%5D.jpg

По повод големиот христијански празник Иванов упати честитки до верниците и им посака задравје, среќа и бериќет.

- Овие празници ги сплоптуваат, обединуваат луѓето. Гледате нема разлики тука, сите сме тука да славиме и меѓусебно да си честитаме, успеси , затоа што успесите не обединуваат, исто како и спомените.-рече Иванов.​

Што даваа од награди бе? Обично секоја година има нешто, оваа година сум послабо информиран, имаше нешто интересно? Со што ке го почастат спонзорите среќлијата?

Што даваа од награди бе? Обично секоја година има нешто, оваа година сум послабо информиран, имаше нешто интересно? Со што ке го почастат спонзорите среќлијата?
Имаше награди, ама оваа привлече посебно внимание :ЛАП ТОП да имаме во главата и во нашите срца

А што било тоа со лаптопот??? Го исклучив телевизорот кога портпаролот на верската фирма почна да ги реди фирмите со кои соработуваат и не чув за што се работи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom