Храна за кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, dokolku ima nekoj od bitola dali ke mozi da mi kaze na koe mesto seprodava hranata od Farmina N/D?
Ако не се лажам мислам дека нема Фармина НД во Битола...

taka i si mislev, na poveke mesta kaj so bev nema ..Fala :)

vecer posle rabota ke odam da kupam pa ke pisham.. se nadevam deka konecno ke jadi suva hrana bez molenje..
Ви провери си убо дали е Фармина НД...
Оти можи да ти дај некоја друга од Фармина(еден куп храни има од линијата Фармина)..
Ако не се лажам ова храна треба да е над 300 и кусур денари....

Некој да каже каде може да се најде калциум таблети на парче во Скопје?
фала

Некој да каже каде може да се најде калциум таблети на парче во Скопје?
фала
Мислам дека во секој пет шоп има. Јас купувам на парче од најблискиот пет шоп (во населба Драчево, пред стара последна). Чим таму има не се сомневам дека и во другите пет шопови ќе има.

Мислам дека во секој пет шоп има. Јас купувам на парче од најблискиот пет шоп (во населба Драчево, пред стара последна). Чим таму има не се сомневам дека и во другите пет шопови ќе има.
цена?

Другари здраво,

Имам малтезерче, женка. Стара е 1.5 година, тешка е околу 3100г, па ме интересира што предлагате за исхрана и колку на дневно ниво?

Дехидрат некако ми одбива, а се друго и се сака.
Пример сува храна со кучешка (од конзерва) некако проаѓа, ама не баш нај нај. Онака со маки :)

Дали храната постојано да и стои, или да и ја ставам и ако видам дека не јаде - да ја тргам?
Дали да го применам методот на “изгладнување“ додека не го пројаде она што треба да го јаде?

Која е најдобрата храна за конкретнава раса, што препорачувате и од каде да земам?

Друго прашање, кое е идеално време за прво парење на вакво кученце? Еднаш веќе имаше добиено, тогаш не ја паревме, па прашувам за понатака чисто да знам.

Фала

Другари здраво,

Имам малтезерче, женка. Стара е 1.5 година, тешка е околу 3100г, па ме интересира што предлагате за исхрана и колку на дневно ниво?

Дехидрат некако ми одбива, а се друго и се сака.
Пример сува храна со кучешка (од конзерва) некако проаѓа, ама не баш нај нај. Онака со маки :)

Дали храната постојано да и стои, или да и ја ставам и ако видам дека не јаде - да ја тргам?
Дали да го применам методот на “изгладнување“ додека не го пројаде она што треба да го јаде?

Која е најдобрата храна за конкретнава раса, што препорачувате и од каде да земам?

Друго прашање, кое е идеално време за прво парење на вакво кученце? Еднаш веќе имаше добиено, тогаш не ја паревме, па прашувам за понатака чисто да знам.

Фала
Јас мојата ја хранам со домашно приготвена. Пилешко, ориз и морков и варам. За малтезерот не ти препорачувам морков зашто ќе и станува портокалово крзното. Ја хранев 2 пати на ден, но дека се здебелуваше и намалив доза.

Храната ако не сака да ја јаде, не ја оставај, врати ја и кога ќе огладне ќе и дадеш.

Рано и е за парење. Треба да се пари на потполна зрелост, тоа значи над 2 години.

Исто така кога и менуваш храна гледај ја количината на изметот и колку пати оди на "големо". Ако нема обилен измет и ретко врши голема нужда, продолжи да ја храниш така.

Ke moze li da mi kazes kakvo pilesko upotrebuvas...i koja kolicina stavas od pileskoto,orizot i morkov,pozz.

Ke moze li da mi kazes kakvo pilesko upotrebuvas...i koja kolicina stavas od pileskoto,orizot i morkov,pozz.
Купувам мелено пилешко од Стокомак или Жито (најблиску ми се). По кило земам и го сечам на осмини. Ориз и' ставам пола канче од кисела павлака, а моркови 2-3 цели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom