Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другар и јас сакам секој ден да јадам во ресторанти ама некако скапо ми се гледаСмени му друга храна тогаш, пример кај мене Ројал Канин ја обожаваше.
Фала на совет, ама се е во ред сега си ја јаде храната , очиледно нешто тие два дена на лева нога станалДругар и јас сакам секој ден да јадам во ресторанти ама некако скапо ми се гледа,јас разбирам дека ројал канин е прекрасна храна ама и доста скапа. Според мене треба да го види ветеринар да нема некој проблем да не може да оди по голема нужда или сл. (моја предпоставка) Јас имам samoyed кога го земав да не претерам ама 1 добар месец не јадеше храна само одбираше го јаде месото оризот не ,ако му надробам леб со некое јадење не јаде ништо.Почнав со мое мислење Сабајле го зимам канчето со јадење и го ставам чекам 5 мин. гледам не јаде го зимам јадењето назад ,јадење дури нареден ден пак иста работа пак не јаде после некое време ќе почне и само леб да јаде а не да избира.И купив 20кг храна пред тоа и дадов за проба 200г гледам и се допаѓа од кога ја земав цела вреќа храната не сака да ја види ме фати инат и ја ставам храната во канче и цела недела додека не ја изеде ( пошто таа не се расипува) опа почна полека да си ја јаде и некогаш да не и стига .Човек или куче без разлика ако е гладен нема да бира какво ќе биде јадењето дали е грав или скара тоа е мое мислење. поздрав
Еве ти некои идеи па адаптирај гиАко може рецепт домшен, но не толку скап, да ми кажете. И здосадува пилешко со ориз, гледам, а не смее купечка храна. Вчера и' дадовме дехидрат и денес цел стан со измет беше (дијареа, што е потрагично). Затоа, не сакам ни да пробам дехидрат да и' дадам зошто било кој и да е, добива дијареа или повраќа од него. Иста приказна и со конзервите.
Фала на совет, ама се е во ред сега си ја јаде храната , очиледно нешто тие два дена на лева нога станал
Инаку ројал канин не е најдобрата храна во македонија, најскапата да, ама ни приближно до најдобрата.
Најдобрата е или Brit CarniLove (за над 1 година) или Natural & Delicious- по состав.
Барај на гоогле satinballsАко може рецепт домшен, но не толку скап, да ми кажете. И здосадува пилешко со ориз, гледам, а не смее купечка храна. Вчера и' дадовме дехидрат и денес цел стан со измет беше (дијареа, што е потрагично). Затоа, не сакам ни да пробам дехидрат да и' дадам зошто било кој и да е, добива дијареа или повраќа од него. Иста приказна и со конзервите.
Другар и јас сакам секој ден да јадам во ресторанти ама некако скапо ми се гледа,јас разбирам дека ројал канин е прекрасна храна ама и доста скапа.
Во Пет Шоп, вреќа од 12 кг. кошта 4.500 / 4.600Колку е Брит КарниЛав?
Супер што јаде се ама тоа е грешка, немој да го учиш така поготово не да ти биде како корпа за отпадоци на храната која вие нема да ја изедете. Едно не е здрава таа храна за него, друго нема да ти јаде после дехидрат.Вака.. пред 3-дена земав пит булче малецко.. 2 месеци и 9 дена.. 2 кила и 100-200 грама е тешко..го зземав од кај другар ама тој валда не ги ранел доволно.. Предложете ми која храна би била соодветна за да му кренам килажа.. мн е гревно вака.. Одма кога го земав дадено му е апче против глисти. Јаде буквално се.
Па по можност нешто што може најефтино а најдобро.. многу сум кнап со пари сеа,вакцини треба 2800 да дадам,калциум плус таблети и тоа.. ако може да се најде нешто така подобро за поефтино.. ќе ви бидам благодаренСупер што јаде се ама тоа е грешка, немој да го учиш така поготово не да ти биде како корпа за отпадоци на храната која вие нема да ја изедете. Едно не е здрава таа храна за него, друго нема да ти јаде после дехидрат.
Остај тоа што може да ти препорачаме ние тука едно е составот што го пишува на вреќите од производителите друго е што највеќе ќе одговара за кученцето.
Ама за да ти се даде првична слика за што да пробаш кажи и ценовен ранг колку си спремен да двоиш за него при што рачунај те прашувам на месечно ниво. Според цената не само јас било кој што е на темава што малку повеќе истражувал за храна ќе ти одговори.
Во последно време користам Naxos Performance ја купувам од Фауна центар (позади мечос ресторанот на ленинова) искрено ти ја препорачувам. За цената која ја плаќам е повеќе од задоволителен квалитет 160 ден/кг. На вреќа не ти се испати зашто имаат некоја збрка направено па вреќа искача по 156ден/кг. Друга што може да ја пробаш, а е во тој ранг ти е и натурал траинер таа е 170ден/кг на истото место. Уствари коа ќе видиш они ги држат и најефтините цени за дехидрат храна (нормално дека кај увозниците е поефтино ама не секој од нив ја продава на луѓе), да ти напоменам дека цениве што ти ги дадов за претходниве 2 храни се однесуваа за возрасни кучиња значи може да се 10-30 денари поскапи оние што се за малечки. Ако ова ти е скапо а верувај поефтино да најдеш е мн мн тешко тогаш ти останува како опција да даваш Траинер топ бреедер ама таа само на вреќа ќе ти искочи поефтино. Последен пат кога гледав беше 2800 денари 20кг вреќа за мали кученца.Па по можност нешто што може најефтино а најдобро.. многу сум кнап со пари сеа,вакцини треба 2800 да дадам,калциум плус таблети и тоа.. ако може да се најде нешто така подобро за поефтино.. ќе ви бидам благодарен
Osven ovie ja preporacuvam Husse, 15 kg za 2800 so dostava na domasna adresa bidejli ne se peodava vo pet shop. Legloto go podignav so nea. Pisi mi ako te interesira. Za druga hrana prolostaj ima temi so namirnici i so recepti kako da gi kombiniras ke ti bidat od korist.Naxos Performance i Natural Trainer овие две..ок тогаш
пс. гледам се разбираш во кучиња па дај ми некој основни совети покрај дехидрат дополнително нешто.. кафортан после 8 месеци мислам беше