- Член од
- 31 август 2012
- Мислења
- 320
- Поени од реакции
- 184
Препорака за храна за Германски овчер што може да се најде кај нас ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Другар, земи си поквалитетен дехидрат, ако ти го јаде кучето и ако гледаш позитивни резултати терај си со тој.Препорака за храна за Германски овчер што може да се најде кај нас ?
Ако е машко границата е од 45-50Kg кај женките 5Kg помалце.За Кане Корсо 2ипол години која храна највеќе му одговара, и колкава тежина тежина треба да има? Има педигре и е прочистувано, витамини, и се, ама не ми изгледа големо и дебело.
За цената ќе пуштиш уште малце, ама еве ти некој предлог:До 2.000 денари некоја, иначе досега му имам давано повеќе врсти, но сега сакам да му дадам некоја поквалитетна, иначе мажјак е, gold боја.
Дека е преценета Пурина да, а дека не го нудат тоа што треба не би рекла, го знам по мојата кучка, го знам по кутрињата што ги поставив во темата Лабрадор Ретривер.За цената ќе пуштиш уште малце, ама еве ти некој предлог:
Brit, Brit Care, Top Breeder овие се со цена која би ти одговарала.
Royal, Eukanuba и Purina според мене се преценети и многу скапи, а не го нудат тоа што треба.
Може, не викам дека не сепак мораш да пробаш за да видиш како ќе се покаже во пракса.Дека е преценета Пурина да, а дека не го нудат тоа што треба не би рекла, го знам по мојата кучка, го знам по кутрињата што ги поставив во темата Лабрадор Ретривер.
Секоја храна ако за една раса е добра, кај друга немора да се покаже, глобално Пурина Про План е врв за лабрадорите.
Да, многу дехидрати сменив додека да го пронајдам вистинскиот што ќе и одговара на Астра.Може, не викам дека не сепак мораш да пробаш за да видиш како ќе се покаже во пракса.
Lu најубаво знае на своја кожа со доберманчето за храна што и како одговара итн итн.
За цената ќе пуштиш уште малце, ама еве ти некој предлог:
Brit, Brit Care, Top Breeder овие се со цена која би ти одговарала.
Royal, Eukanuba и Purina според мене се преценети и многу скапи, а не го нудат тоа што треба.
За Кане Корсо 2ипол години која храна највеќе му одговара, и колкава тежина тежина треба да има? Има педигре и е прочистувано, витамини, и се, ама не ми изгледа големо и дебело.
Имаш ли некоја информација, линк, било што кој се тие храни во Србија?Генетиката и храната се надополнуваат, тоа е мое мислење, бидејќи ете пример имаш кутре од родители што се поим за расата и го храниш со никаква храна ... кога тој потенцијал ке дојде до израз? Никогаш!
Во врска со храните, мислам дека бар ние тројцата имаме за ова баш доста дискутирано, и се сложувам со вас.
Во Србија како што слушнав има некои нови храни кои се стигнати.
Кога јас би можела да бирам што ќе давам нема да биде Про План, туку Оријен или Wild Taste тоа се многу добри храни базирани на типот raw food.
Генетиката и храната се надополнуваат, тоа е мое мислење, бидејќи ете пример имаш кутре од родители што се поим за расата и го храниш со никаква храна ... кога тој потенцијал ке дојде до израз? Никогаш!
Во врска со храните, мислам дека бар ние тројцата имаме за ова баш доста дискутирано, и се сложувам со вас.
Во Србија како што слушнав има некои нови храни кои се стигнати.
Кога јас би можела да бирам што ќе давам нема да биде Про План, туку Оријен или Wild Taste тоа се многу добри храни базирани на типот raw food.
Во една продавница за миленици ми рекоа дека Оријен не се увезува затоа што една вреќа била 100 евра, па најверојатно ќе има многу малку што ќе можат да си ја дозволат, така што на увозникот нема да му се исплати.Да, се согласувам, генетиката и квалитетната исхрана се надополнуваат, но сепак и двете се клучни фактори, и неможат да функционираат едно без друго, за да биде еден примерок од расата како што треба по стандард.
Џабе е и да има најдобра генетика, ако не се храни квалитетно, нема да дојде до израз генетиката.
Но исто така, ако има лоша генетика, џабе е и најквалитетно на свет да го храниш, пак нема да биде тоа што треба.
Затоа генетиката и квалитетната исхрана се клучно поврзани, и се најважните 2 работи за да се има квалитетен примерок од одредена раса.
За Orijen имаше обид за увоз во Македонија.
Еве една листа со најквалитетните дехидрати што за жал не се увезуваат во Македонија:
- Orijen
- Taste of the Wild
- Wellness Core
- Innova EVO
- Go Natural
- Blue Wilderness
- Instinct
- Artemis
- Acana
- Canidae
- Solid Gold ...
Имаше за Оријен неколку пати не еднаш...едноставно канаѓаните сметаат дека овој пазар е мал.Да, се согласувам, генетиката и квалитетната исхрана се надополнуваат, но сепак и двете се клучни фактори, и неможат да функционираат едно без друго, за да биде еден примерок од расата како што треба по стандард.
Џабе е и да има најдобра генетика, ако не се храни квалитетно, нема да дојде до израз генетиката.
Но исто така, ако има лоша генетика, џабе е и најквалитетно на свет да го храниш, пак нема да биде тоа што треба.
Затоа генетиката и квалитетната исхрана се клучно поврзани, и се најважните 2 работи за да се има квалитетен примерок од одредена раса.
За Orijen имаше обид за увоз во Македонија.
Еве една листа со најквалитетните дехидрати што за жал не се увезуваат во Македонија:
- Orijen
- Taste of the Wild
- Wellness Core
- Innova EVO
- Go Natural
- Blue Wilderness
- Instinct
- Artemis
- Acana
- Canidae
- Solid Gold ...