Храна за кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Ветеринарот ми кажа на пурина мислам дека, каква е таа добра ли е?
Добра храна во македонија за парите што ја плаќаш нема, се е преценето. Било која од храните да ја земеш од околните државички (читај грција и бугарија) се најмалку 30% поефтини.
И пурина е ДОБРА храна ама за цената тука не убаво ти пишаа. Небитно е колку е скапа ако твојот миленик не ја прифати добро храната се е џабе.

Знам видов 280 денари беше во еден петшоп, ако е така ке додадам уште 50 денари и ке земам ројал канин која е сигурно подобра од ПУРИНА. :)

Знам видов 280 денари беше во еден петшоп, ако е така ке додадам уште 50 денари и ке земам ројал канин која е сигурно подобра од ПУРИНА. :)
Уште пoлoшa... Зa уште пoскaпo...

Види другар Ројал канин е најдолно нешто од храна незнам како уште се продава, пурина е малку подобра и поефтина, реално и педигрее не ми е јасно зашто е толку ефтина коа е мегу подобрите. Неможеш да одгледаш шампионско куче вака. Твојот миленик е осуден на пропаст и ориен и акана се пристојни храни само се мн скупи не вреди да ги раниш со нив. Ако сакаш да ти средам у Carpe Diem, Bella Vista или Soul Kitchen евентиуално Тренд некое попустче па да го рани кучето ако што треба не со вакви мизерии. Е сега при крај на месец се прифаќа да го раниш и со 7ца или Ројал зашто е малку поефтино ама дехидрат е дното, реално боље бурек со боза навечер давај му.
Тоа сакаше да ти го долови членот над мене кои воедно има 15-16 години и водејќи се од нејзиното долгогодишно искуство има поголему искуство од било кои ветеринар во државава а богами и пошироко во универзумов и замисли сето тоа за кратко гуглање што ќе беше малку повеќе гугл да и дозволеа уште се прашувам.

МОРАВ СО ГОЛЕМИ БУКВИ ЗА ДА ТИ ПАДНЕ ВО ОЧИ ОВА, ВЕРУВАЈ БРЗО КЕ ТИ СКУРЧИ ОД КВАЗИ ЕКСПЕРТИЗАВА И ЌЕ САКАШ ДА СЕ ФРЛИШ ВО ВАРДАР. ДАЛИ ЌЕ ЗЕМЕШ ПУРИНА ИЛИ РОЈАЛ КАНИН НЕМА ГОЛЕМА РАЗЛИКА И ДВЕТЕ СЕ ДОСТА КВАЛИТЕТНИ ХРАНИ КОИ СЕ ПРОИЗВОД НА ГОДИНИ И ГОДИНИ ИСТРАЖУВАЊЕ И ИСПИТУВАЊЕ НА ПОТРЕБИТЕ НА ТВОЈОТ МИЛЕНИК. И НЕКОЈА ПОЕФТИНА ДА КУПИШ НЕМАШ ГОЛЕМА ГРЕПКА СЕ ДОДЕКА ТВОЈОТ МИЛЕНИК ДОБРО НАПРЕДУВА И ХРАНАТА ШТО МУ ЈА ДАВАШ ДОБРО ВЛИЈАЕ НА НЕГО. А КОЈА ХРАНА Е НАЈДОБРА ЌЕ СИ ОДЛУЧИШ САМ СПОРЕД ТОА КОЈА ЌЕ ДАДЕ НАЈДОБРИ РЕЗУЛТАТИ НА ТВОЈОТ МИЛЕНИК.
И ЗА КРАЈ МАЛ ПАЗАР СМЕ И НАШИТЕ СКРОМНИ УВОЗНИЦИ СТАВААТ АСТРОНОМСКИ ЦЕНИ НА ХРАНИВЕ ПА ЗАТОА ХРАНИТЕ НЕ ВРЕДАТ, А НЕ Е ДЕКА ХРАНИТЕ СЕ ТОЛКУ БОСИ И ШТЕТНИ ЗА ТВОЈОТ МИЛЕНИК.

Фала ви многу.Ако се разбирате малку повеќе некој совет ако може да ми кажете со што да го хранам бидејки има алергија на кожата односно дерматитис.Го носев на ветеринар му ставија инекции 4 или 5 пати се беше океј но по една недела почна пак да се чеша и да паѓа влакно на тие места каде што се чеша.Затоа ми рекоа да земам дехидрат на база на риба од ПУРИНА.Пред тоа го хранев кучето со готвена храна ( варено пилешко со ориз и леб,риба папалина со леб, два дена со јогурт леб и овесни житарици-така ми рече ветеринарот,телешка коска, мисиркино месо итн.) без зачини + додатни витамини.Стварно незнам веќе што да правам, ајде ако сте поискусни помогнете.
Фала однапред :)

Фала ви многу.Ако се разбирате малку повеќе некој совет ако може да ми кажете со што да го хранам бидејки има алергија на кожата односно дерматитис.Го носев на ветеринар му ставија инекции 4 или 5 пати се беше океј но по една недела почна пак да се чеша и да паѓа влакно на тие места каде што се чеша.Затоа ми рекоа да земам дехидрат на база на риба од ПУРИНА.Пред тоа го хранев кучето со готвена храна ( варено пилешко со ориз и леб,риба папалина со леб, два дена со јогурт леб и овесни житарици-така ми рече ветеринарот,телешка коска, мисиркино месо итн.) без зачини + додатни витамини.Стварно незнам веќе што да правам, ајде ако сте поискусни помогнете.
Фала однапред :)
А зошто ветеринарот мисли дека е тоа е алергија на храна? Каде живее кучето? Во случај да живее дома, дали имате сменето средство за чистење подови, дали имате сменето било какво средство за чистење, перење итд. Дали има кучето проблем со болви( за девојчето што го користи интернетот нека најде алергиски атопичен дерматитис). Кога шетате, каде шетате, дали на треви дали на бетон. Кај нас алерго тестови нема. Да провериш во приватниве во Бугарија, ако си секако спремен(финанскиски) за подетална дијагноза која и тогаш би била под знак прашалник бидејќи кожа е заебано. Словенците имаат ептен строг протокол со диета доколку се смета дека се работи за храна, бидејќи другото го проверуваат со алерго тест. Но кај нас таква диета е ептен тешко да се спроведе.

@wiksa ја од гледање ова го пишувам, се брои?

А зошто ветеринарот мисли дека е тоа е алергија на храна? Каде живее кучето? Во случај да живее дома, дали имате сменето средство за чистење подови, дали имате сменето било какво средство за чистење, перење итд. Дали има кучето проблем со болви( за девојчето што го користи интернетот нека најде алергиски атопичен дерматитис). Кога шетате, каде шетате, дали на треви дали на бетон. Кај нас алерго тестови нема. Да провериш во приватниве во Бугарија, ако си секако спремен(финанскиски) за подетална дијагноза која и тогаш би била под знак прашалник бидејќи кожа е заебано. Словенците имаат ептен строг протокол со диета доколку се смета дека се работи за храна, бидејќи другото го проверуваат со алерго тест. Но кај нас таква диета е ептен тешко да се спроведе.

Дома го чувам кучето иначе и земаа брис и така ми рекоа

Разговарав со ассистентот Адонис и потврди за клиниките од Бугарија, он има повеќе искуство од мене со нив. Така што твоето мислење се смета за валидно.

Exactly...

Да те прашам, зедоа брис и според него ти рекоа дека кучето има алергија? Ме интересира што правеле точно...[DOUBLEPOST=1476804715][/DOUBLEPOST]
За што точно мислиш?
Se sto pisa e bas taka. Za zal jas si imam maka so alergii i edno od najteskite konstatacii vo veterinata e da se odredi i izolira alergenot. Ima tretmani vo USA so sondi i so floroscentni agensi koi se vo momentov najnapredni tech wise no i tamu nema 100% accuracy

Se sto pisa e bas taka. Za zal jas si imam maka so alergii i edno od najteskite konstatacii vo veterinata e da se odredi i izolira alergenot. Ima tretmani vo USA so sondi i so floroscentni agensi koi se vo momentov najnapredni tech wise no i tamu nema 100% accuracy
И да ти одреди да речеме...еве ќе ти се погоди прашина(го имаат алергенот во Словенија) ајде дојди па изолирај го кучево од прашина? Заебано е со алергии, али мислам дека на клиника асистентката збореше дека има на Вирбак нешто не сум сигурна што беше како антихистаминик па како и кај луѓето се дава и на кучето. Ќе проверам утре, ако сакаш ќе ти прашам.

И да ти одреди да речеме...еве ќе ти се погоди прашина(го имаат алергенот во Словенија) ајде дојди па изолирај го кучево од прашина? Заебано е со алергии, али мислам дека на клиника асистентката збореше дека има на Вирбак нешто не сум сигурна што беше како антихистаминик па како и кај луѓето се дава и на кучето. Ќе проверам утре, ако сакаш ќе ти прашам.
Se davaat antihistaminici i kortiko isto kako kaj lugje no toa e samo quick fix i e stetno i ne treba da se preteruva. Najdobro e na srekja da otkries na sto sto e alergicno no toa e sami dokolku e na nesto od hrana. Aki e na prasina, treva, drvo, polen i sl djabe ti e se

Следно што ке направам е кучето некоја недела надвор да спие да видиме да не е од тоа како што кажа средство за чистење или сл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom