Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе му веруваш на своето куче. Овде ние можеме да ти препорачаме храна на база на составот и на база на наши искуства. Значи ако храната кај нас се покажала добра, по default не значи дека и кај тебе ќе се покаже. Сам ќе си одредиш што најмногу му одговара на твоето, почнувајќи од тоа дали ја јаде, потоа длака, кожа, столица... Ако мене ме прашуваш, нема ништо подобро од природна RAW храна за кучето.Некои викаат Ројал Канин се добри, некои викаат лоши се...сега на кој да веруваш.
Ќе му веруваш на своето куче. Овде ние можеме да ти препорачаме храна на база на составот и на база на наши искуства. Значи ако храната кај нас се покажала добра, по default не значи дека и кај тебе ќе се покаже. Сам ќе си одредиш што најмногу му одговара на твоето, почнувајќи од тоа дали ја јаде, потоа длака, кожа, столица... Ако мене ме прашуваш, нема ништо подобро од природна RAW храна за кучето.
Тоа е само добар маркетиншки трик
Дека дехидратот како дехидрат без разлика на марка е квалитетeн е квалитетен(значи зборувам за супер премиум, а има и премиум кои се доста добри), но не е подобар од вистинското месо. А дека житарките не се потребни во организмот на кучето е грешка, што компаниите за производство на дехидрати ја користат, бидејќи малку луѓе го знаат тоа, од причина што не се заинтересирале малку да прочитаат. Е сега, лош дехидрат може да биде само оној кој содржи премногу % на житарици, бидејќи не е житарката основната состојка во исхраната на карниворите. А кога сме кај протеините, нели месото условно кажано, и тоа е дискутабилно. Тој протеин не може да биде толку добар како природниот бидејќи никој од нас не видел на кој начин тоа е екстрахиран од месото. Но и на најдобриот можен начин да е добиен, сепак тоа е хемиска екстракција, на високи температури итн. @Uluru уште поубаво може да го објасни тоа од мене.
и дека храната не е од вреќа која којзнае колку долго дремела во некои магацини низ Европа додека го најде патот за нашата чудесна земја...
....
,ама мислам на крај се исплати,и кучето задоволно и ти задоволен,а богами и џепот подебел
...

Од коските оди почесто по нужда,нема ништо хранливо во коските....Имам лабрадор 2пол години стар, си конзумира храна од секаков вид како готвена , дехидрат, овошје , зеленчук итн, е сега има еден период му зачестив коски (од месарница) т.е еднаш дневно му давам , некогаш 2пати еднаш од сабајле и еднаш приквечер, е сега почесто си врши нужда.
Муабетот ми е дали се препорачува толку често конзумирање на коски?? По некоја логика тука е калциумот
поздрав
. Prvo ke recam deka nikogas ne pisuvam so namera da falam ili kritikuvam nekoja hrana ili distributerite vo Makedonija, mnogumina mnogu dobro gi poznavam. Mojot licen stav e da ne se kolnam slepo vo nekoja hrana (brend) tuku da procenuvam individualno za sekoe kuce i da go koristam toa sto e provereno dobro za moeto kuce.
Ima red bolesti na digestivniot trakt koi ne se povrzani so zitarkite vo hranata, duri e i indicirana upotreba na zitarki za da se regulira rabotata na digesivniot sistem. Se se vrti okolu procesot na proizvodstvo na hranata i kolicinskata zastapenost na sostojkite.
so lopata i kolicka posle sekoj obrok, hranata ne e losa. Pozelno e da ima poveke zivotinski od rastitelni sostojki vo sostavot no ne zaboravajte deka i jaglehidratite imaat visoka kaloriska vrednost.http://forum.kajgana.com/threads/Храна-за-кучиња.56876/За 2,3 дена ке земам стафорд стара е 4 месеци, женско е.. ке може да ми кажите со каква храна да го хранам колку пари е и која е најсоодветна храна за стафорд, и ако има некоја страна за кучина да ми кажите линк, дека планирам и витамини нешто да му земам фала..
Најздрава и најефтина е домашно готвената храна. Јас ја хранам мојата Ерделка со варено пилешко. Додавам и ориз и морков. Ставам многу малку сол колку да се даде вкусот. Многу подобра е од кога ја храниме со домашна храна. Знам дека треба да се дава калциум, 3 денари парче е.За 2,3 дена ке земам стафорд стара е 4 месеци, женско е.. ке може да ми кажите со каква храна да го хранам колку пари е и која е најсоодветна храна за стафорд, и ако има некоја страна за кучина да ми кажите линк, дека планирам и витамини нешто да му земам фала..