Aх , пак отворивте дискусија за Егзорцист. Само едно ќе кажам 1973 !!! Буквално бев фрапиран кога ја видов годината кога е снимен филмот . Како Хичкок беше пред времето со своите трилери во 50-тите и 60-тите , така е и овој филм во однос на Хорорите . Едноставно не ти дава да стивнеш , не е како глупите денешни хорори , со милион рестрикции што ги прават по 3-4 "страшни" сцени во цел филм . Јас го гледав сам , пред година дена и со оглед на тоа дека оддамна сум 18+ можам да кажам дека кога го изгасив светлото да спијам филмот си имаше ефект врз мене , нешто што бев убеден дека нема да ми се случи после хорор. Е сега , имате право за она шо викате пародиите што се прават со некои сцени , едноставно те омекнуваат колку толку . Но не бидете смешни со извјавите "Ми беше смешен" . Are you kiddin' me ? Сам во мрак никако не може да се смееш на филмов.
п.с некој што го гледал филмот да ми одговори нешто . дали има некое значење на крајот на филмот , кога Отецот му го дава ланецот на тој во колата ? Мене ли ми се чини , или ланецот ја смени формата ?