Хорор филмови

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Прва работа е што кога ќе ти кажат дека тој и тој филм ќе те преплаши многу, ти се зголемуваат очекувањата и како резултат на тоа - нема да те преплаши.
Втора работа е што некого го плашат психолошки хорори, некој се плаши од слешери, некој сака зомби/вампири и слични суштества...

Така да пиши нешто за reference, некој филм што си го гледал па бараш сличен. Не сме видовити.
Да реагираше од почеток како болдираното би било полесно за двајцата :) Со зомби не сакам туку нешто слично како The Descent. Да не може да се предвиди кога ке биде страшната сцена :) Unborn и Forget me not исто може да се стаат у листата :)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Го има гледано некој филмов?
Филмов е психолошки хорор.На неговото прво прикажување во 1973 некој човек што бил во салата добил срцев удар и завршил трагично.Дел се пожалиле и на психички проблеми.Филмот бил експресно забранет и била извадена поблага верзија од него(n)
Добрите познавачи на хорор филмовите тврдат дека ова е убедливо најдобриот хорор.
Го имате ли гледано(зборувам за оригиналната верзија од 1973)
Јас го имам дома но немам собрано уште храброст да го погледнам.
За храбрите оригиналната верзија од 1973 може да ја пронајдете овде

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Да ти кажам ни ја неам храброст ! :D
--- надополнето: Sep 22, 2011 8:42 PM ---
го изгледав трилерот и да ти кажам треперам !! од 2 минути треперам а па не па од 2 саати ! од 2 саати срце ке ме мавне !! :D

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Да ти кажам ни ја неам храброст ! :D
--- надополнето: Sep 22, 2011 8:42 PM ---
го изгледав трилерот и да ти кажам треперам !! од 2 минути треперам а па не па од 2 саати ! од 2 саати срце ке ме мавне !! :D
ја отидов да го гледам според трилерот добар филм е.:D

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Еве дел од оние ефекти во филмот кои беа забранети.Ове ефкти се од следните поблагите верзии на фимот, а за оригиналните НЕ САКАТЕ ДА ГИ ГЛЕДАТЕ

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Дефинитивно хорор над хорорите т.е. највознемирувачкиот хорор на сите времиња. Ми требаше години да соберам храброст за првото гледање. Потоа направив пауза од неколку години да ми поминат траумите/сеќавањата па го изгледав пак, со нови свежи очи но ефектот беше безмалку исто како и првиот пат. Потоа дојдоа пародиите и ефектот некако му се намали. Затоа денес издржливо е еднаш годишно да се гледа. :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Да ви кажам право јас го имам гледано филмов и навистина е добар

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Мене не ми е баш многу страшен, се искинав од смеење кога беше врзана за креветот и кога му фикаше fuck me fuck me на свештеникот :pos:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Мене не ми е баш многу страшен, се искинав од смеење кога беше врзана за креветот и кога му фикаше fuck me fuck me на свештеникот :pos:
Ова е психолошки хорор.За да ти биде страв треба да се внесеш во сцената во филмот т.е. на накој начин да го дошивееш.

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Го гледав трејлерот пред 1-2 години и не ми текнува повеќе да помислам на трејлерот не пак на филмот! Ужасно страшен ... :confused:

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
ја отидов да го гледам според трилерот добар филм е.:D
Чекам коментар за филмот коа ке го изгледаш ! се надевам нема тебе да те мавне срцев удар ... :D се шалам ! :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ова е единстввениот хорор филм на кој успеав да заспијам... Читав многу позитивни критики но ништо од тоа не видов. Може пред 40 години бил врв и ги шокирал луѓето, но сега не е ништо посебно.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Замислете сами го глеате филмот дома во 01:30 и наеднаш тропа вратата и комшиката ви бара шекер !! :D ахах

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Замислете сами го глеате филмот дома во 01:30 и наеднаш тропа вратата и комшиката ви бара шекер !! :D ахах
Штом тропа на врата во 1 и пол по полноќ, шеќерот е само изговор :)

Kajgana Shop

На врв Bottom