Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Се умира, малку по малку, душевно, психички, додека не се доведе личноста до степен на самоубиство или евентуално во најдобар случај, да живее неисполнет живот
https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_dysphoria

Ааах, јас пак си помислив дека ти откажува срце, џигер, мозок...

Kаква лажна еквивалентност?
Оригинал.

Ааах, јас пак си помислив дека ти откажува срце, џигер, мозок...[DOUBLEPOST=1562017383][/DOUBLEPOST]
Оригинал.
Во ред. Јас би ти препорачал нареден пат кога не си запознат со нешто да се обидеш да прочиташ или разгледаш нешто за тоа пред да правиш досетки. Барем ти имаш капацитет за тоа поголем од Дац и Сашо Тасевски, судејќи по претходните аргументи. Искрено, не е проблемот тоа што не си запознат, повеќето македонци ако не и балканци не се, најмалку се зборува за трансродовите лица, освен кога се бара смрт за истите и бљувотините што циркулираат. Така да, јасно е неразбирањето и нејаснотиите во однос на трансродови лица, родова дисфорија, проблемите кои ги имаат тие коишто други лгб лица ги немаат и сл кога никој во околината ја нема започнато таа тема за да истото се дебатира со медицински факти и докази, а не рекла казала изјави од цркви и џамии.

Во ред. Јас би ти препорачал нареден пат кога не си запознат со нешто да се обидеш да прочиташ или разгледаш нешто за тоа пред да правиш досетки. Барем ти имаш капацитет за тоа поголем од Дац и Сашо Тасевски, судејќи по претходните аргументи. Искрено, не е проблемот тоа што не си запознат, повеќето македонци ако не и балканци не се, најмалку се зборува за трансродовите лица, освен кога се бара смрт за истите и бљувотините што циркулираат. Така да, јасно е неразбирањето и нејаснотиите во однос на трансродови лица, родова дисфорија, проблемите кои ги имаат тие коишто други лгб лица ги немаат и сл кога никој во околината ја нема започнато таа тема за да истото се дебатира со медицински факти и докази, а не рекла казала изјави од цркви и џамии.

I

AM

SASO

TASEVSKI
И јас тивко умирам, депресивен сум и сум пред самоубиство оти немам ибанез м80м, една колекција самиздати и ракописи од Хармс или пак шишките на Ријана ама тоа е, живот. Што не ми купи владата?

Тоа што на исто рамниште ја ставаш парадата на гордоста со контра протестот.

Незнам, за мене и двете се екстреми и од тој аспект се скроз еквивалентни.
Подобро настрана од обете идеологии.

Незнам, за мене и двете се екстреми и од тој аспект се скроз еквивалентни.
Подобро настрана од обете идеологии.

Да де, Исус има бркови и Хитлер има бркови.
Исти се.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
I

AM

SASO

TASEVSKI
И јас тивко умирам, депресивен сум и сум пред самоубиство оти немам ибанез м80м, една колекција самиздати и ракописи од Хармс или пак шишките на Ријана ама тоа е, живот. Што не ми купи владата?
WE are saso tasevski.
:pos:

Затоа што и транс луѓето спаѓаат во населението што плаќа даноци и има потреба од здравствени услуги, во случајов ова е тоа што им е потребно нив. Не знам од каде ви е аргументот за изедначување на ова со пластична хирургија. Не спаѓа во пластична хирургија за корекција на изглед промената на пол во никој случај, напротив, медицинска интервенција е неповрзана толку естетски колку што е психички поврзана со родовата дисфорија и физичкото прилагодување на полот во кој тие се идентификуваат. Не им е неопходна оваа операција на некои луѓе и живеат без неа, особено на балканот бидејќи им е скапа, некои па имаат потреба од истата бидејќи им го ослеснува процесот на себеприфаќање, наоѓање на љубовен партнер и сл. Не верувам ни дека некој би се нафатил на ваква операција без претходно да има размислувано со години за истото и борејќи се со својот идентитет, оти ова не е факинг корекција на уши или нос туку нешто многу посериозно.

Пак ќе ти кажам, не држи вода изедначувањето со лесни пластични зафати како тие што ги збориш, оти знаеме сите дека истите се прават или од набиени комплекси или од желба за подобар изглед, неповрзано со никаква болест, што не е случајот кај родовата дисфорија. Сигурно нема трансродовото лице да излезе гол/а да покаже колку поубаво изгледа после операцијата, туку им помага на нив психички првично, па после сите други придобивки од истото.

Доколку се подоправи здравството, би го поддржал тоа целосно, сега не баш. Ама затоа трансродовите лица ја добиваат мојата безрезервна поддршка секогаш во борбата за ЖИВОТ (буквално, најизложени се на физичко и психичко насилство од ЛГБТ заедницата, највисок степен на убиства, и највисок степен на самоубиства има од трансродови лица).

Ако стврно си заинтересиран зошто и што придонесува оваа операција кај трансродовите лица, пиши ми, ќе ти пратам линкови со искуства на трансродови лица што ја направиле, повеќето со позитивно искуство, нормално има некои и со негативно.

Инаку, Кочо и уште неколку други (што не можам да ги најдам сега) поприлично добро ја резимираа целата таа ситуација со реакциите за оваа вест:

Прегледај го приврзокот 211870

И за крај, да ве потсетам на трансродовото лице што го доби случајот против Македонија, во Стразбур.
Како не се поврзани останатите естетски операции со психолошкото здравје? Па луѓе во депресија паѓаат ради тие естетски проблеми, еден куп девојки не се осеќаат сигурно ради мали гради, уште толку машки сигурно ќе сакаат уште 2-3 цм долу, клемпави уши, грбави и несовршени носови и тн Или само овие се дискриминирани и кутри?

Тоа што добил во Стразбур ич не ми менува во поглед на мислењето, во таа држава не може да добие на суд само „нормален“ бидејќи грото од тие што се таму ти се дел од овие „угнетените“.
Инаку не тој што добил, јас ако останам во недојдијава планирам да се придружам на некоја од угнетениве групички, или да мењам националност и религија, или некој друг циркуз, испаѓа дека Македонец+хетеро ти е најнедобитна и најзаебана комбинација за секое поле во животот, така да поарно да се цицаат пари од невладини и да се ќари некое местенце во министерствава без ресор за да се пополни некој процент.

Бтв ова што ве гледам дека кукате за дискриминација, ако толку сте прогресивни и напредни нема да барате бракови туку ќе барате истите да не постојат или да ви ги дадат како common law partner, вака испаѓа дека само ради интерес сте со тој партнерот и ако утре скини конци да го наследите имотот или пензијата, јас сум против брак и кај хетеро, не ја гледам потребата на истиот, али ете ние хетеро бевме со влакна на грбот и затуцани, вие сте прогресивните ;)

Булинг ќе има секогаш и никогаш нема да се искорени, едноставно тоа е дел од компетитивната природа на луѓето и секогаш ќе важи делот дека посилните доминираат, а со парадиве што ги правите и со овие некои боцкања како ова со операциите само ќе доведете некој што му е преку нос дојдено (особено некој со болно дете од рак кој моли за да му го оперираат, а во исто време некој си тера кеиф на таквото и си менува со тие пари полови) да напрви срање како тоа што го направи Брејвик пред некоја година или како што се случуваат низ школиве низ САД, па ќе има пиштење после оти и зошто.
Со срањава што ги прави владата последново време „соживот со браќата“, „паради и прифаќање на геј лица“ и тн само прави поголем раздор, бидејќи како што вие сега напињате дека сте биле угнетувани, така се осеќаат и хетеро со напињата од сите страни, така да на секоја акција ќе има и реакција, прашање е на време и во кој размер ќе биде истата.

I

AM

SASO

TASEVSKI

Pance, ova e isto kako da kazes klinickata depresija ne e nisto seriozno oti ne ti otlkazuva nekoj organ i ne e immediate danger.

No sepak sum mnogu protiv merkava i jas samo zatoa sto treba ova da bide bukvalno posledna dupka od kavalot. Zdravstvoto ni e... Bukvalno vrac ke ti pomogne poise these days.

Абе имаше еден шо ги мрзеше и бугарите.Сеа не можам да го препознам чоеков,тврди дека бугарите и не биле така лоши.Знаеш во државчево е најбитно шо ќе кажат во штаб!
Neznam dali zaprimeti no 2016 bese presudna godina za menuvanje stav. I toa onaka dijametralno za 180 stepeni. Pojma nemam zosto :cautious:.

...со самото тоа што Министерството за здравство од своите парични средства за лекување на болести кај луѓето (Фонд за здравство) ќе покрие цели 15 000 евра за една личност за менување на полот, со тоа автоматски се потврдува дека такви операции врз такви личности се пациенти, а пациенти одат во болница кога се болни исто како одат други пациенти со други болести во болница и им се дава здравствена услуга, така и на овие ќе биде здравствена услуга како пациенти, оти си имаат некоја болест, нели?
и уште нешто, све што е испод тој износ за потреба на лечење било кој пациент во МКД треба да биде покриен од ФЗОМ инаку сето ова ќе биде проглесен за политички потег, а не здравствен!
... е сега кој „ќе признае“ дека е политички проблем или здравствен проблем! :toe:

...со самото тоа што Министерството за здравство од своите парични средства за лекување на болести кај луѓето (Фонд за здравство) ќе покрие цели 15 000 евра за една личност за менување на полот, со тоа автоматски се потврдува дека такви операции врз такви личности се пациенти, а пациенти одат во болница кога се болни исто како одат други пациенти со други болести во болница и им се дава здравствена услуга, така и на овие ќе биде здравствена услуга како пациенти, оти си имаат некоја болест, нели?
и уште нешто, све што е испод тој износ за потреба на лечење било кој пациент во МКД треба да биде покриен од ФЗОМ инаку сето ова ќе биде проглесен за политички потег, а не здравствен!
... е сега кој „ќе признае“ дека е политички проблем или здравствен проблем! :toe:
Е Бијонс, ти се чекаше на темава за сите да не опраиш! :D

Pance, ova e isto kako da kazes klinickata depresija ne e nisto seriozno oti ne ti otlkazuva nekoj organ i ne e immediate danger.

pa dzesika neka im gi ispolnat mectite na site koi imaa klinicna depresija hhh[DOUBLEPOST=1562021980][/DOUBLEPOST]
No sepak sum mnogu protiv merkava i jas samo zatoa sto treba ova da bide bukvalno posledna dupka od kavalot. Zdravstvoto ni e... Bukvalno vrac ke ti pomogne poise these days.

nema problem neka pravat od mazi zeni bolni od rak, transplantancija na orkani ili decata so autizam, daunov sindrom ili druki fizicki ili psihicki invaliditeti koj ki ebemnoku i se i tie 3000k denari mesecno sto ki zimat i bestoa kasnat po 7-8 meseci so ke i se hhhhh

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom